Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Google Nest Wifi Pro

Google tager et stort skridt frem, og eventuelt også to tilbage.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi kunne ret godt lide Googles Nest Wifi-system. I vores anmeldelse roste vi den slanke form, Google Assistant-funktionalitet og solide opsætning via Google Home-appen. Og det bedste af det hele? Googles mesh-system var et nøk billigere end konkurrenterne - et és i ærmet Google har for vane at kunne trække på.

Det gør de også igen nu med Nest Wifi Pro, deres bud på et Wifi 6E mest-system. En pakke på tre enheder skal stå dig i cirka 3500 kroner, det er cirka halvdelen af Asus' ZenWifi Pro, og noget der ligner 12.000 mindre end Netgears Orbi-serie.

Så hvad ofrer du? Ja, sjovt nok så ofrer du faktisk udseendet, for Google er på kuriøs vis gået væk fra de stofbeklædte enheder, og over til glossy plastik med en, mildest talt, grim søm imellem de to plastikhalvdele hele vejen tværs over hver enhed. Det der netop er med mesh-netværk er at der som oftest er en enhed indenfor synsfeltet i stuen, måske i køkkenet, og på hjemmekontoret. Du kan altid se dem, så der er forøget fokus på at de forbliver i baggrunden. Nest Wifi Pro er et stort skridt i den forkerte retning, selvom de er markant mindre end den gennemsnitlige Wifi 6E-enhed.

Google Nest Wifi Pro

Selve opsætningen er fortsat blandt de letteste på markedet. Det sker via Google Home-appen, og er både sømløs og brugervenlig. Det er igen tydeligt at Google sigter efter dem der ikke normalt går op i kvaliteten af hjemmenetværket, og mange af de faste indstillinger er sparet væk for at få en mere clean brugerflade.

Dette er en annonce:

De er små, de er billige, de er lettere at have med at gøre. Okay, så hvad så? Ja, problemet opstår lige så snart du begynder at måle Nest Wifi Pro ud fra en ren og skær teknisk vinkling. Først og fremmest skal det siges at Ethernet-portene på hver enhed "kun" er 1Gbps, så alt efter hvad du betaler for, så kan dette stykke "Pro" hardware have en indbygget flaskehals allerede fra start af.

Kombinerer du det med mangel på mere avancerede features, så har du et system der virkelig synes skræddersyet til en der ikke ville kalde sig selv for en "Pro" på nogen måde. Jo, der er da QoS-prioritering, Port Forwarding og IP-reservation. Men du kan ikke splittet netværket op i flere SSID'er, VPN-funktion, dynamisk DNS eller USB. Men igen, de er også billigere, så hvis de præsterer, så er alt jo godt.

Google Nest Wifi Pro

Men det gjorde de ikke altid under testperioden, desværre. Vi testede i et hjem på 130 kvardratmeter overfor et langt dyrere Orbi-system, men så løbende latency på op til 130 millisekunder, og hastigheder der som regel var en del langsommere, som noget der ligner 30%. Kan den gennemsnitlige husstand mærke det? Nej, ikke nødvendigvis, og i de yderste kroge af hjemmet så vi noget der lignede 35MB/sek, og her kan det faktisk godt være gigabit-begrænsningen på selve porten, snarere end spredningen igennem enhederne.

Dette er en annonce:

Men alt i alt er Googles Wifi Nest Pro ikke særlig "prof", og mangler en række avancerede features, bedre porte og nu også udseendet. Det er lidt en skuffelse baseret på hvor stærkt Google tidligere har stået på den her front. Det hele er dog billigt, og det er let af have med at gøre, så måske er det lettere at forlige sig med resultaterne, hvis det bare hed "Google Nest Casual"?

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold