Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Google Nest Cam Battery

Google gør det igen, og har designet et stykke hardware der bare fungerer, og fungerer ret godt også.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen; Google får ikke nok komplimenter, nok tech street cred for deres design af diverse stykker hardware. Det er lige så sandt med Pixel 5-telefonen, som det er for det nye Nest Cam, der er blevet opdateret her i 2021.

Googles nyeste redesign skriger nemlig kvalitet, både i forhold til æstetikken bag designet, og selve konstruktionen. Selv Arlo, der i forvejen selv producerer ret lækre overvågningskameraer, må bøje sig for Googles overlegne designevne.

Selve huset er af at tyk plast med samme nærmest nubrede overflade, som vi har set på andre Nest-produkter. Det er en del tungere end tidligere Nest-enheder, da dette også er Googles allerførste batteridrevne Nest-kamera til både inden- og udendørs brug. Men det sidder tilgængelig glimrende i sin uhyre kraftfulde magnetiske base, der installeres med bare to skruer, og rawplugs, som hører med i kassen. Selve installationen tager vitterligt 60 sekunder, og derfra kan Nest Cam justeres ganske frit. Det skal dog siges at kamerahusets magneter kun sidder i "rumpen" på enheden, som begrænser vinklerne man kan ramme via den magnetiske base lidt. Desuden er der en officiel IP54-certificering

Dette er en annonce:
Google Nest Cam Battery

Det er desuden muligt at tilkøbe en masse ekstra, såsom modstandsdygtige ladekabler, en tyverisikret stander og andet grej, men det skal dog siges, at både til inden- og udendørsbrug er selve kameraet og den magnetiske base nok.

Du får 1080p video med Night Vision og HDR, og i løbet af testperioden har det været ganske tydeligt, at 1080p er mere end nok til både at identificere, men også bare få nok detaljer ind i billedet til at det faktisk er brugbart. At der er tale om en FOV på 130 grader er bare prikken over i'et. Der er også 6x digital zoom, der dog har en tendens til at gryne lidt, særligt hvis der ikke er alt for meget naturligt lys.

Batterilevetiden er desuden et absolut højdepunkt. Hvorimod det som regel kræver flere måneder at afgøre præcis hvor længe et sikkerhedskamera kan holde, så siger Google selv at hvis man gennemsnitligt har omkring 13-16 optagelser, sat i gang af bevægelse indenfor rammen, så kan Nest Cam Battery klare omkring 2.5 måneds brug. Indtil videre har det siddet hos os i en uges tid, og det lader til at holde nogenlunde trit med estimatet.

Dette er en annonce:

Og når nu så optager løbende, alt efter hvad der sker selvfølgelig, så er de tilgængelige 24/7 igennem Google Home-applikationen, hvor du kan tilpasse aktivitetszoner, alarmer og alt derimellem. Du får desuden tre timers optaget playback gratis, og hvis dit kamera mister WIFI-forbindelsen, så opbevarer den stadig en times afspilning, som uploades til appen idet forbindelsen reetableres.

Google Nest Cam Battery

Dog, med lidt research, har jeg fundet ud af at det ikke passer, at Google tilbyder samtlige software-fordele uden et abonnement. De sælger dig nemlig Nest Aware til $6 om måneden, som giver adgang til blandt 30 dages cloud-opbevaring af optagelser, såkaldt Familiar Face Detection og afspilning via andre Nest- og Google-enheder.

Det synes jeg lidt er noget der bør inkluderes i pakken, særligt Familiar Face Detection synes at være et stykke software som Nest Cam Battery egentlig bare bør have idet det fjernes fra kassen. At det er lukket bag et abonnement er nærmest direkte forbrugerfjendtligt.

Når det så er sagt, så med til en pris på cirka 1500 kroner herhjemme, så får du meget produkt for pengene. Et trådløst overvågningskamera i glimrende design, der kan holde til vind og vejr, kan optage i månedsvis og som opbevarer de optagelser i enten skyen, eller passer på dem hvis internetforbindelsen fejler.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold