Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Gigabyte Aorus 15 XE4

Det er ganske enkelt; solid bærbar hele vejen igennem.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gigabyte bliver bedre og bedre for hver generation til at bygge bærbare - og startede faktisk med relativt højt niveau. Nu serverer de en ny Aorus, XE4 hedder den, og den centrale nyhed er naturligvis inkluderingen af Intels 12. generation af CPU'er.

Byggekvaliteten på Aorus 15-serien er ganske fin, solid og fint udført med hård plast hele vejen. Kølingen er Windforce Infinity, hvilket vil sige at man bruger mange af de samme principper som i deres grafikkort, det fungerer overraskende godt. Computeren idler ved 49 grader på CPU, 43 med Turbo på, og bortset fra et par enkelte hop til 89 grader, så holder CPU'en sig faktisk under 80 grader under fuld belastning, og GPU kom aldrig over 77 grader - ret imponerende. Det var støjen også, 50,3dB målte jeg, men hellere det end at man thermal throttler eller skidtet lukker ned midt i en vigtig kamp. Kølingen er og bliver et kardinalpunkt for mig, så det bliver en guldstjerne for det. Der er i øvrigt kun to blæsere i systemet.

Softwaren er igen Gigabyte Control Center, det er enkelt, funktionelt, farvevalget til ikonet er lidt mærkeligt, men det virker som det skal. Prisen er 17.900 kroner, og for det får man følgende opsætning:

Dette er en annonce:


  • Intel 12700H med 14 kerner og op til 4.7GHz

  • 1TB NVMe

  • 16GB DDR4 3200Mhz

  • Nvidia RTX 3070 TI 8 GB

  • 1440p IPS-panel enten 360Hz eller som vores eksemplar, 165Hz.

Gigabyte Aorus 15 XE4

Vil man have noget andet, ja så hedder den ikke XE4, men XE5, YE5, og så videre. Der er mange muligheder, også for DDR5 RAM.

Der skal gives ekstra point for at Gigabyte er meget klare i spyttet omkring både specifikationer og panelet. Computeren er pænt og diskret designet, og skærmen er noget af det bedste på en sub-20.000 kroners bærbar jeg længe har set. Området over tastaturet, omkring og inklusiv tændknappen virker dog noget tyndt og billigt. Jeg ved ikke lige hvad de par kvadratcentimeter har gjort designeren, men en eller anden kan tydeligvis ikke lide den del af en computer.

Dette er en annonce:

Der er naturligvis både Thunderbolt 4 via USB-C, en anden USB-C der understøtter DisplayPort og WIFI 6E. faktisk er jeg ret glad for at der er hele paletten, og endda også Ethernet. Måske en enkelt USB-A er lige i underkanten, til gengæld der er HDMI 2.1 hvor de fleste bare har 2.0.

Herudover har den Microsoft Azure, der bedst kan beskrives som automatisk justering af hele systemet løbende så der er mest mulig ydelse, og der er sågar også et automatisk system til lysstyrkejustering som du kender det fra din mobil.

Tastaturet er ganske fint med fin fornemmelse i tasterne, musepladen har væsentligt mere modstand end jeg bryder mig om, og er ikke særligt glidende i sin bevægelse, men da 99% af alle vil bruge en rigtig mus er det ærligt talt ikke noget som jeg går op i. Der er naturligvis RGB-tastatur for alle pengene, og det er endda med macrofunktion i hver eneste tast. Der er ikke bare 720p webcam, men faktisk fuld HD.

Der er en vægt på 2.4 kilo. men den føles faktisk ikke så tung. Batteriet er på de maksimale 99 Whr det må være, og det giver en levetid på cirka... halvanden time. Det er ikke imponerende, men for en gaming bærbar er det faktisk i den bedre ende.

Der er mulighed for et ekstra NVMe 4.0-drev, og undersiden afslører solid montering med massere af skruer, og at næsten halvdelen af undersiden er perforeret for at sikrer mere luft.

For denne skribent er skærmen klart bedre, mere skarp og med bedre farver og lysuniformitet end mange andre i prisklassen, og det er noget man faktisk kan holde ud at sidde med mange timer. Skal der games hardcore er hovedtelefoner en nødvendighed grundet støjen fra kølingen - men sådan er det også med alle andre. Højttalerne der er indbygget er diskanterede og tynde i lyden, det går lige til en youtube video, men egner sig på ingen måde til musik, film eller spil. Her kunne man godt lige have brugt fem kroner mere.

Gigabyte Aorus 15 XE4

3D Benchmark
Time Spy: 11043
Time Spy Extreme: 5461
Port Royal: 6841
Speed Way: 2841

Red Dead Redemption 2
1080p: 83,2
1440p: 65,12

Assassin's Creed Valhalla
1080p: 85
1440p: 68

Far Cry 6
1080p: 103
1440p: 83

Total War: Warhammer III
1080p: 84,9
1440p: 58,0

Bør man så købe den? Ja - det mener jeg faktisk. Der er sparet de rigtige steder, systemet kører koldt og stabilt, og den yder hvad man kan forvente, og så er skærmen absolut blandt de bedre - det bliver dejligt at se alle andre også gå over til IPS permanent.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold