Dansk
Gamereactor
previews
Geometry Wars 3: Dimensions

Geometry Wars 3: Dimensions

En af tidernes bedste arkade-shootere vender tilbage med et twist. Følger der en bitter eftersmag med? Vi dykker ned i den tredje dimension for at finde svaret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Afsløringen af Dimensions kom som en overraskelse, en som vi straks vidste var forbundet med en risiko. For selvom vi var glade for at Geometry Wars-serien fortsatte, vakte det bekymring, at en ny udvikler skulle overtage serien, efter Bizarre Creations var lukket ned. Det virker som om udviklerne bag originalen havde samme bekymring, hvilket er grunden til de dannede Lucid Games med det specifikke formål at fortsætte den rendyrkede shooter.

Selvom det er del af den samme serie, er Dimensions ikke en direkte efterfølger. Lucid Games spurgte sikkert sig selv om det samme, alle vi andre også gjorde efter toeren - hvordan kan man gøre det bedre? Svaret er, at det kan man ikke. I stedet prøver man at tage serien i en ny retning. Altså skal man se Dimensions som en slags under-serie. Nogle ting er de samme, men der er rigeligt, der er anderledes. Ganske som titlen antyder.

I stedet for at holde sig til det flade, firkantede gitter, kaster Lucid din laserskydende avatar ned i en række baner, der er bygget omkring forskellige tredimensionelle former. Du kæmper dig gennem disse i spillets singleplayer-del, Adventure. Din progression bliver visualiseret som en farvekodet vej gennem et gitterkort. Hver bane er repræsenteret af en firkant, der lyser op med scores og udfordringer, når du vælger den. Ved at spille gennem en bane og forsøge at få en trestjernet rating (som vi kender det fra mange mobilspil), låser man op for den næste. Der er planlagt i alt 50 baner til spillet, men man kan snildt forestille sig at der kommer flere til senere som DLC.

Geometry Wars 3: Dimensions
Dette er en annonce:

Fjendetyperne fra forgængerne vender tilbage, og der dukker også nye op. De enkelte baner har også unikke trusler. På cylinderbanen, som vi ser, dukker der tilfældigt røde vægge op, der afbøjer dine skud og begrænser dine muligheder for at undslippe fjender. Her er nye hjælpemidler udover superbomben, såsom hjælperdroner der enten angriber, hamrer ind i fjender eller forsvarer dig. Den retning får spillet til at føles som om det styrer mod Super Stardusts territorie, og det ved vi ikke helt hvad vi skal synes om.

Der er stadig længe til udgivelsen, men visuelt mangler spillet lige nu den samme varme neonglød, der fik Retro Evolved til at stråle på HD-skærme, mens kameraets placering føles lidt for langt væk fra actionen. Til gengæld er spillet klar med notifikationer, når du logger på, og baner på kortet lyser op, hvis en af dine venner har slået din score. Geometry Wars 2's hovedmenu er stadig den bedste implementering af leaderboards, vi har set - med den fem bedste scores i hver spiltype arrangeret i et letlæseligt gitter, hvorfra man let kan hoppe ind i den enkelte spiltype. Forhåbentlig kommer vi til at se noget lignende i Dimensions, der også byder på coop og online multiplayer, så der bliver rigeligt at holde styr på.

Det er indtil videre planlagt til PC, PS4 og Xbox One, mens andre platforme er under overvejelse. Vores tid med spillet var næsten kun et kort glimt, der afslørede det mest basale - der er åbenbart flere afsløringer og annonceringer på vej.

Udsigten til, at nogen vil pille ved en af de bedste shoot 'em ups nogensinde, giver selvfølgelig rynker i panden, men i det mindste er nogle af folkene bag Dimensions tidligere ansatte fra både Bizarre og Studio Liverpool. At forhenværende Blur og Wipeout-udviklere finder sammen og deler ideer om et nyt skydespil, det giver håb. Vi krydser fingre.

Dette er en annonce:
Geometry Wars 3: Dimensions
Geometry Wars 3: DimensionsGeometry Wars 3: Dimensions

Relaterede tekster

Geometry Wars 3: Dimensions

Geometry Wars 3: Dimensions

PREVIEW. Skrevet af Gillen McAllister

En af tidernes bedste arkade-shootere vender tilbage med et twist. Følger der en bitter eftersmag med? Vi dykker ned i den tredje dimension for at finde svaret.Indlæser mere indhold