Dansk
Gamereactor
artikler
The Witcher 3: Wild Hunt

Gamereactor's Game of the Year - Bedste lyd

Lyden er en konstant undervurderet faktor i bedømmelsen af en spiloplevelse, men vi har lyttet godt efter og fundet årets fineste. Vinderen er..

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gamereactor's Game of the Year består af 12 kategorier, og hver eneste vinder er et resultat af en kompliceret stemmeproces, hvor hundredevis af titler har været oppe at vende. Hver af disse artikler er dedikeret til vinderen, men ønsker du at se de nominerede, kan du smutte forbi vores store nomineringsartikel. Glædelig jul. Lad os sammen gøre status over 2015.

Vinder: The Witcher 3: Wild Hunt
Når man starter et nyt spil op eller er opslugt af en heftig boss-kamp, er det nok sjældent musikken eller stemmeskuespillet, man fokuserer på som det første. Man er optaget af de mange andre ting, spillet byder på og overser ofte lyden. Men musikken og lyden i spil er nogle utrolig vigtige redskaber. Hvad end der er tale om stemmeskuespil, lydeffekter eller musik, så er spillets lyd med til at mindske afstanden mellem spilleren og spillet. Og et virkeligt mindeværdigt spil har brug for et mindeværigt soundtrack. Tag for eksempel det ikoniske Super Mario Bros. Indenfor bare få toner af dette spils temasang vil de fleste kunne høre, hvilket spil der er tale om. Og for mit eget vedkomnmende bærer musikken fra Pokemon Red til Gameboy på alverdens barndomsminder.

I blandt de fem nominerede i kategorien Årets Bedste Lyd blev det The Witcher 3, der løb med sejren. Komponisterne Marcin Przybylowicz og Mikolai Stroinski har skabt et soundtrack, der ikke bare bakker op om spillets univers, men også har stor betydning for dets succes og præmis. Med den middelalderlige, stærke musik sættes atmosfæren og stemningen nemlig, og man er straks klar til at træde ind i The Witchers univers. På den måde harmonerer spillets design og soundtrack på perfekt vis.

Det smukkeste ved The Witcher 3's soundtrack er nok, at det ikke helt kan sammenlignes med særlig meget andet. Det er ikke, hvad jeg personligt forventede at høre, men det er jo netop det, der gør det unikt. Ligesom spillet selv overrasker musikken hele vejen igennem soundtracket fordi, komponisterne har turdet at stå ved denne unikke lyd. Hele Witcher universet er unikt, så selvfølgelige er lyden også det.

Dette er en annonce:

Og med hensyn til spillets stemmeskuespil, må man så sandelig også sige, at Doug Cockle, der lægger stemme til Geralt, tør stå ved sin egen lyd. Man skal måske lige lære at elske Geralts ufatteligt dybe stemme, men helt ærligt så tror jeg ikke, at jeg kan forestille mig Geralt med en anden stemme længere. Både Doug Cockle og resten af stemmerne bag The Witcher har lagt al deres sjæl i deres arbejde og det kan høres. Det er virkelig en sand for fornøjelse at lytte til deres stemmer fylde The Witcher universet.

Jeg vil vove at påstå, at ligesom med den ikoniske Super Mario Bros, så kan man genkende The Witcher 3's musik ud fra blot få toner. Og når et soundtrack har den evne at indfange spillets kerne så meget, at man ud fra blot få toner ikke bare kan genkende men også se hele spillets univers for sig, betyder det at spillet og dets tilhørende soundtrack er i komplet harmoni. Dét må være indbegrebet af et mindeværdigt soundtrack, og derfor hylder vi The Witcher 3 med prisen for bedste lyd.

The Witcher 3: Wild Hunt
Dette er en annonce:

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold