Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Lenovo Legion Y25G-30

Er 360Hz nødvendigt? Ja, det kan det faktisk være, og Lenovos nye skærm er måden at opleve det på!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvornår rammer vi et sweetspot, hvor højere antal Hz ikke er nødvendigt, selv ikke for den mest hårdkogte konkurrenceklar esportsentusiast? Det er et spørgsmål der efterhånden bakker ret insisterende på hoveddøren, som producenter forøger og forøger refresh-raten på dyrere og dyrere skærme. 240Hz? 300Hz? Ja, hvad med 360Hz? Er det brugbart, eller er det efterhånden bare markedsføring.

HQ

Lenovo går lige til kanten med Y25G-30, en 360Hz IPS-skærm i 24.5 tommer, og selvom de resterende specifikationer virkelig er imponerende, særligt hvis man stædigt holder fast i 1080p som sin primære opløsning tværs alle genrer, så spøger det centrale spørgsmål hele tiden; er det her nødvendigt?

Lige meget hvad man synes om det spørgsmål, så er det svært at klandre Lenovo for designet. Y25G-30 gør mange andre Legion-produkter kunsten efter med mørke og industrialistiske linjer, og selvom meget af det er plastik, så føles det hårdere og mere robust. Vi så gerne at foden ikke var så bred, og stak så meget ud når nu panelet kun er 24.5 tommer, men den her skærm, ligesom stort set alle andre Legion-skærme er bundsolidt konstrueret, med rigeligt med tilt og swivel også.

Lenovo Legion Y25G-30

Bag på har vi desuden to HDMI 2.0-porte (ikke HDMI 2.1 endnu) og en DisplayPort 1.4. Der er også en USB Hub bestående af en USB 3.2 Gen1-port, som kan afgive 27 watt, og en USB-C port der kan det samme. Det er måske lige meget for en esportsentusiast, at kunne lade sin telefon op i skærmen, men rart er det nu.

Dette er en annonce:

Selve panelet er et WLED-bagbelyst IPS-panel i 16:9, som som sagt har 360Hz refresh-rate og 1ms forsinkelse i skærmens Extreme OSD-konfiguration. Selvom temaet så sandelig er respons i det hele taget, så har Lenovo dog sørget for at farvekalibrere. Det betyder næsten 100% sRGB-dækning, og i vores tests så vi sågar en DeltaE-afvigelse på cirka 2.1, som er ganske hæderligt.

Der er både Nvidia G-Sync understøttelse, og skærmen har også Nvidia Reflex, så der burde være al god grund til at sætte sin lid til at skærmen hverken giver dig unødig tearing, eller forkerte farvesammensætninger.

Så helt skidt er det faktisk ikke, vel? Så spørgsmålet er vel så bare, om hvorvidt det faktisk giver mening at have en skærm med 360Hz. Og svaret er lidt kompliceret. For ja, i brede træk er der titler, der i 1080p let overstiger de 360fps sustained, som det ville kræve for at retfærdiggøre skærmens eksistens. Med et RTX 3080 om bord kravler Counter-Strike: Global Offensive let over de 360fps. Rainbow Six: Siege ligger sig også på 480fps, og League of Legends er i samme boldgade.

Lenovo Legion Y25G-30
Dette er en annonce:

Lige så snart du spiller noget andet dog, om det er Control, Shadow of the Tomb Raider, Battlefield V eller Metro Exodus, så falder du dog under, og det er altså frames der ryger lige lukt ud af døren.

Men Lenovo har dog været ret ærlige omkring hele pointen med Y25G-30, og det er at det er en esportsmonitor, så det er altså esportstitler der er i fokus. Har du hardwaren til at tyre 1080p-titler forbi de 360fps, og det har du nok hvis du dropper 5999 kroner på den her badboy, så er det faktisk ikke helt tosset, endnu.
Så hvis vi tager Lenovos ord for gode varer, jamen så er Y25G-30 en decideret glimrende monitor med solide farver, god byggekvalitet og en fed USB Hub. Men om det giver mening for nogen andre udover den selverklærede elite? Nej, det gør det nok ikke.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold