Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Apple iMac 24" 2021

Det er så sandelig ikke alle Apples produkter der giver lige meget mening, men den nye iMac ved præcis hvad den er. Og det elsker Magnus den for.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Noget af det vigtigste en anmelder kan gøre, er det at sætte sig i en andens sted. Det virker måske selvmodsigende, særligt når nu både jeg, og andre med samme tjans, ofte bliver nødt til at slå fast, at anmelderi er en helt igennem subjektiv skriveform. Så du skriver til en anden end dig selv, men det handler samtidig indædt om dig. Øh, check? Rolig nu, for de to ting behøver ikke at udelukke hinanden, for selvom det er dig, eller måske snarere mig, der vurderer om hvorvidt den nye iMac er pengene værd, så vurderer jeg det baseret på parametre, der ikke vedkommer min personlige situation.

HQ

Og den nye iMac er faktisk en glimrende måde at demonstrere det her på. Ser du, den nye iMac, med sine hvide skærmkanter, barberbladstynde profil og pastelfarvede pink finish, er ikke designet til mig. Apple har ikke tænkt på mig, en gedigen "power user" med en Samsung Galaxy Z Fold 3 i bukselommen, og et behov for et RTX 3080 i computeren derhjemme til både arbejdsbrug og voksenleg. Den er ikke designet til dem der bruger Lightroom og Premier Pro, heller ej til det rene, rolige og børnefri kontorområde, hvor hvert eneste støvkorn anses som værende en fremmed, fjendtligsindet eksistens.

iMac 24" 2021

Den er designet til en larmende stue, hvor familiens medlemmer skiftevis logger ind for at checke emails, sende gakkede Youtube-videoer til hinanden, og lave fælles lektier på i 11. time. Den er lavet til et hurtigt Facebook-check fra en 12-årig inden skoletasken pakkes om morgenen, til farmand der bestiller nye højtalere mens mor laver mad til skrigende unger. Den er, med andre ord, lavet til hverdagen. Og ikke en entusiasts hverdag, men en "casual" hverdag. Beklager, nørder, den her computer er lavet til kødsovsepletter og fedtfingre.

Med det for øje, så er den nye iMac nok en af Apples mest ærlige produkter nogensinde, for går lyset op for en, så ser man med ét, at Apple helt har droppet de prætentiøse "Pro"-undertitler, de har droppet løftet om professionelle workflows og læner sig i stedet ind i... ja, hjemmet. En maskine til hjemmet. Derfor giver pastelfarverne mening, derfor giver de farvematchede accessories mening, derfor giver "hagen" der huser glimrende højtalere mening. Det hele giver pludselig mening.

Dette er en annonce:

Men af respekt for det teknologiske aspekt, så bør vi måske lige få etableret en form for baseline, så vi ved hvad vi taler om her. Den nye iMac er 24 tommer, og er udstyret med et fantastisk 4.5K Retina-panel. Vi taler her en milliard farver, 500 NITS gennemsnitlig lysstyrke, noget der ligner 100% DCI-P3-farvedækning og med True Tone også. Det er i sig selv fantastisk, og jeg tør godt love, at om du ser Netflix, laver lektier, browser nettet eller sågar hygger dig i GarageBand, så er det her panel så absolut et af Apples bedste.

iMac 24" 2021

Selve profilen er i øvrigt tynd, som i 11.5 millimeter, som i at den er for slank til at jack-stikket kan sidde bag på. Og dertil får du så 8GB RAM, en M1-processor der i vores billigere model har otte CPU-kerner, men kun syv GPU-kerner, et fantastisk 1080p-webcam, WIFI6 og Bluetooth 5.0. Desuden fås den billigere model til 11.499 kun i blå, grøn, pink og sølv. Det er i sig selv lidt skrabet, når nu farverne er ét af de mest innovative og sjove aspekter ved den nye iMac, men det her bliver (desværre) lidt et tema.

Og vi kan lige så godt få det af vejen, for det er min primære anke ved den nye iMac. Apple har primært opdelt den nye model i to versioner, men det der adskiller dem er decideret uacceptabelt. Først og fremmest går du glip af halvdelen af farvevarianterne, du får også kun to Thunderbolt-porte bag på, som er en kende i underkanten, hvorimod den dyrere får to ekstra USB-C-porte. Du får heller ej det medfølgende tastatur, der har en TouchID-sensor i, noget der for alvor gør skiftevis brug i eksempelvis en familie ganske sømløs. Der er 2000 kroners forskel imellem dem, og 13.199 er ikke engang synderligt galt for den dyrere maskine, men det er princippet i at Apple har fjernet virkelig essentielle features, der netop gør den nye iMac så vidunderlig, der skurrer i mine øjne og ører. Føj.

Dette er en annonce:

Når det så er sagt, så er det svært ikke at lade sig forelske. Den er ærlig, som den står der og fanger lyset, den er sjov med sin pink bagside, pink tastatur og pink Magic-mus også, den er hurtigere en stort set alle AIO-computere jeg kan mindes at have testet, om ikke andet i det her prisleje, og med et så storslået, farveskarpt panel på, så er det altså også noget andet end en tilsvarende MacBook Pro, eller Air, med M1 SoC'en i.

iMac 24" 2021

Vi kunne let blive ved, men hvorfor? Det her er den nye iMac, og jeg er så uendeligt glad for at der ikke er noget pseudo "Pro" bag på, der ikke gør andet end at skabe forvirring om hvem maskinen er designet til. Den nye iMac kender sin mission, og udfører den til punkt og prikke, og selvom du skal ligge 13.199 for den version der faktisk er brugbar, så kan jeg ikke forestille mig andet end at du bliver ovenud lykkelig for det du, dine børn, og din partner får for pengene.

Det her er den bedste familiecomputer, overhovedet. Ja, det siger jeg uden at være en del af den familie der ville få glæde af sådan en endnu, men når jeg en dag er den far der køber de der højtalere, så bliver det mig.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Apple iMac 24" 2021

Apple iMac 24" 2021

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Det er så sandelig ikke alle Apples produkter der giver lige meget mening, men den nye iMac ved præcis hvad den er. Og det elsker Magnus den for.



Indlæser mere indhold