Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Honor MagicBook 15 (2021)

Honor har hævet prisen, og det er en skam, for deres seneste bærbar er ellers virkelig fed.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis man er på markedet efter en lækker, strømlinet og flot bærbar på mindst 15 tommer, så skal du som oftest slå dig til tåls med workstation lite-agtig ydeevne takket være en H-udgave af eksempelvis en i7-processor, og også en relativt høj pris. Se bare Dell XPS 15, Lenovo ThinkPad X1 Carbon Extreme eller sågar en Blade 15. Hvorimod der findes billigere, men stadig lækre, maskiner i 13 tommerklassen, så er det bare sværere, hvis man vil have et lidt større panel, og der kan jo være mange grunde til, at man ønsker lidt mere plads.

HQ

Det er præcis det problem som Honor forsøger at løse med deres MagicBook-serie. Her får du en maskine udført i ét rent stykke aluminium, som kan se godt ud alle steder, men som samtidig ikke koster en bondegård. Den lavere pris reflekteres desuden også i specifikationerne, for her får du som regel ikke "toppen af poppen", men snarere en pålidelig "midranger".

Honor MagicBook 15 (2021)

Og MagicBook 15 2021 er ingen undtagelse. De har bevæget sig fra AMD til Intel, og det betyder at du får en Intel i5-1135G7, samt integreret Intel Iris Xe-grafik, 16GB DDR4-3200MHz RAM og en 512GB NVMe SSD. Nej, det er ikke specifikationer der lader dig arbejde med videoer i høj kvalitet, det er sågar lige i underkanten til seriøs billedredigering, men for en studerende, der også gerne vil have skærmareal til at se Netflix i sengen, eller mere plads til at have flere vinduer åben på samme tid, så er selve prisen på omtrent €950, eller 9000 kroner herhjemme, så giver det måske mere mening.

For igen, det du betaler for er byggekvalitet, brugervenlighed og udseende, og gud hvor kan Honor efterhånden lave flotte laptops. Det hele er som sagt udført i ét stykke aluminium, så her er i en mørkere version. Du får et nydeligt sæt porte, der blandt byder på Thunderbolt 4 og HDMI, og en effektiv fingeraftrykslæser gemmer sig i power-knappen. Den vejer bare 1.4 kilo trods størrelsen, og det 42Wh-batteri giver omkring otte timers brug ved simpel surfing i Chrome.

Dette er en annonce:

Så selve konceptet bag giver al mening i verden. Der er et specifikt publikum, der er på markedet efter sådan en maskine, og Honor har ret bevidst produceret en bærbar, der henvender sig til dem. Fedt, ikke?

Jooo, lidt fedt er det da. Men du har måske lugtet ét centralt problem her, og det er Intel. Honor er gået fra at bruge Ryzen 4000 CPU'er i sidste års serie, til at bruge Tiger Lake Intel CPU'er her, og selvom at vi ikke får noget nævneværdigt boost i ydeevnen, eller batterilevetiden, så betyder Intels højere priser, at MagicBook 15 2021 også er steget gevaldigt. Jo, for omtrent €950 er det stadig lidt billigere end eksempelvis en Samsung Galaxy Pro 15", eller en Surface Laptop 4 15", der begge eksisterer i samme "space", men den tidligere model blev introduceret for... vent... €600. Ja, €350 mindre end 2021-modellen, og målt på batteri, byggekvalitet, eller ydeevne er der ingen steder hvor den prisstigning kan retfærdiggøres.

Honor MagicBook 15 (2021)

Jo, der er da forbedringer, såsom panelet, der ikke længere har den berygtede PWM-rystelse som sidste års model. Det er i øvrigt et et 16:9 1920x1080p matte IPS-panel på 60Hz, der rammer mindst 100% sRGB, og derfor er relativt tilfredsstillende, men det er altså en opgradering man kan tillade sig at forvente, i stedet for at skulle stå model til så markant en prisstigning

Dette er en annonce:

Honor MagicBook 15 er stadig et godt køb, og den er stadig ret udsøgt designet, men de her Intel-relaterede stigninger hører altså ingen steder hjemme, hvis man ikke arbejder for at retfærdiggøre det med eksempelvis en dedikeret GPU, et 1440p-panel, eller noget lignende.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold