Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Asus ROG Phone 5

Vild kraftkarl - men ikke uden fejl. Kim anmelder den nyeste ROG Phone fra Asus.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Det er endnu en gang blevet tid til at finde en ny konge af gaming-mobiltelefonerne, og Asus må sige at fastholde førstepladsen med nogle fine opgraderinger, ikke kvantespring, men stadig opgraderinger som du gerne vil have. Det her er ROG Phone 5 (de har sprunget 4 over grundet kulturel afstandtagen fra netop det tal).

I udgangspunktet får du 238 gram Gorilla Glas, (Victus på forsiden og 3 på bagisden), aluminiumsramme, dobbelt SIM, RGB på bagsiden og trykfølsomme zoner på siden af telefonen med et rammende navn; "Ultrasonic AirTriggers 5". Skærmen er en AMOLED 144Hz med HDR10+, 800 NITS, 1200 peak, og den er 6.78 tommer. opløsningen er 1080x2448, hvilket i runde tal giver en ppi på 395. Der bydes på Android 11 godt gemt bag Asus egen ROG UI.

Asus ROG Phone 5
Dette er en annonce:
Asus ROG Phone 5Asus ROG Phone 5

Selve skærmen har en 300Hz touch response, som det hedder på nudansk, og 24.3 millisekunders touch-latency. Bare rolig, oplevelsen er øjeblikkelig og fuldstændig flydende. Dertil kommer så selve skærmkvaliteten, der er tårnhøj. Klare og skarpe farver og en voldsomt lysstyrke når det kræves. Med en Delta-E rating under 1 burde farverne også sådan objektivt være korrekte. Herligt. DCI-P3 ratingen er da også oppe på 111.23%

Der findes udover standardversionen som vi har testet også en Pro- og Ultimate-udgave - forskellen består i at man her kan få 512GB plads og så animationer på bagsiden i sort/hvid.

12GB RAM/256GB koster 6999 kroner, og du skal punge ud med 7599 hvis du vil opgradere til 16GB af en eller anden mærkelig grund. Ultimate-udgaven kan når dette skrives, kun købes direkte hos Asus til... 9799 kroner, og så får du så også hele 18GB RAM og 512GB plads. Hvad enten man vælger den ene eller anden model får man en solidt designet og konstrueret telefon.

Dette er en annonce:

Uanset version er indmaden ellers i øvrigt den samme. Qualcomms Snapdradon 888, otte kerner leveret på Kyro 680-platformen, og en Adreno 660 GPU. Det lyder måske lidt ligegyldigt, men man mærker en reel forskel, særligt i applikationer der har reeltidsberegninger af komplekse og løbende algoritmer. Om det er nok til at man skal opgradere er så en anden sag. Det gør i hvert fald ROG Phone 5 til noget der bør tages med i overvejelserne hvis man skal have ny telefon og bruger meget tid på mobil gaming.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5Asus ROG Phone 5

Kameraet er et 64 megapixel hovedkamera i vidvinkel med en Sony IMC6868-sensor, samt en 13 megapixel ultra-wide, og et 5 megapixel makrokamera. Det fungerer i øvrigt ret godt. Der kan leveres op til 8k/30fps eller 4K/120fps, 1080p/240fps og 720p/480fps. Selfiekameraet er et 24 megapixel vidvinkel med HDR og 1080p/30fps. Det er fint og fornuftigt, men er ikke en toppræstation. Vil du have et "top-of-the-line" kamera skal du kigge andre steder, men for langt de fleste vil det være nok.

Batteriet er massivt, 6000mAh (2x3000mAh), og holder reelt to dage. Endnu vildere er opladeren, en 65 watter der hos mig gik fra 5-50% på under 15 minutter. Det går stærkt! Til gengæld er der stadig ikke trådløs opladning, og ja, det er meget langsommere, men i en verden hvor man som forbruger forsøger at gøre alt så trådløst som muligt, så er det ærlig talt ret gammeldags at der ikke er trådløs opladning, og det mangler jeg altså meget i hverdagen. Men for at imødekomme gaming, så er der faktisk en ekstra USB-tilslutning i siden så man kan spille løs og oplade samtidig.

Aprospros trådløs, så er der sørme et 3.5mm jackstik - hurraaa! Så kan man rent faktisk udnytte den 24bit DAC som telefonen er født med, eller rettere, mere, for kigger man specifikationerne igennem, så kan den analoge udgang faktisk håndtere op til 32bit/384Hz-signaler.

Det gider du så nok ikke når du først har prøvet højttalerne denne telefon er udstyret med, bas er der ikke, men der er rent faktisk reel mellemtone, og de spiller højt, faktisk husker jeg ikke hvornår jeg ellers har skruet ned når jeg talte igennem dårlige forbindelser med kollegaer der bor på landet. Der står i beskrivelsen at de bruger enheder med syv magneter, hvordan det så kan lade sig gøre ved jeg ikke helt, jeg har en enkelt gang set produktionen af triplestakkede magnetsystemer til rigtige højttalere, og det fyldte ret meget, så det er imponerende hvis det kan skaleres ned. Lyden optimers med software fra Dirac, det er som sådan fint, men man skal huske at slå det fra til Youtube og den slags, eller giver det en grim ekkoeffekt. DAC-delen er fra ESS, og er en 9280AC Pro, og forstærkningen kommer fra Cirrus Logic. Altså gode, velrennomerede og kendte mærker. Der er - naturglivis - et firedobblet mikrofonsystem med støjreduktion til samtale.

Telefonen ligger virkeligt godt i hånden i panoramatilstand, men vægten kan godt mærkes efter noget tid hvis man ikke har mulighed for at understøtte underarmen eller albuerne.

Selve kassen med telefonen indeholder i øvrigt både et gennemsigtigt cover, så man er beskyttet fra start, og en SIM-nål. Det er desværre ikke unormalt at dette er sparet væk, så dejligt at Asus har inkluderet det.

Asus ROG Phone 5Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Som tidligere modeller er der også en ekstra køler man kan få fat i, denne gang med integreret støttefod, men selv uden fik jeg den aldrig over 44 grader. Hvis det ikke er nok, så kan man også få en ekstra controller der reelt laver din mobiltelefon om til en Switch, både med Joy-Cons og rigtige controller-sider. For dem der er lidt afvigende, så kan man også via 10 indbyggede gyroskoper bevæge sin telefon og styre spil på den måde, men da jeg er relativt normal valgte jeg at lade være. Der er naturligvis de fantastiske førnævnte "Ultrasonic" trykfølsomme zoner i siden, så man kan styre ved at, ja, swipe. Jeg er personligt mere fan af bare at bruge skærmen, det fungerer fremragende.

Udover en vanvittig mængde gamingorienteret software understøttes MiMo 2x2 WIFI, og WIFI6E, samt Bluetooth 5.2, men måske mere vigtigt for mig, aptX. Nå ja, og så 5G - men det havde du nok forventet med en flagskibstelefon, der har det indbygget på det chipset der sidder i.

Game Genie er nok den mest voldsomme indbyggede kontrolsoftware jeg længe har mødt, info i realtid, styring af stort set alt, lige fra spilindstillinger til notifikationsstyring. Alt er tilgængeligt fra en enkelt menu, og det kan jeg faktisk godt lide.

I forhold til reel ydelse fik jeg en 3D Benchmark score i Wild Life på 5782/37,60fps, og i PCMark10 Work 2.0 en score på 10661, imens CPU Primer gav 44431 og GeekBench CPU var 1124 Single-Core og 3711 Multi-Core. GPU-scoren var 4675 i Open CL og 5832 i Vulcan.

Men der er lidt skår i glæden. Jeg bliver nødt til lige at vende tilbage til det med kameraet. Som jeg nævnte før kan jeg mærke en reel forskel, og jeg havde heller ikke regnet med at kameraet var på niveau med eksempelvis Samsungs 108 megapixel sensor i S21 Ultra, men det måtte gerne have været bare en smule bedre, så snart man zoomer kan man se at detaljerne ikke helt er der, og at der er begyndende pixelering. Både makro- og nattebilleder fungerer dog fint.

Asus ROG Phone 5
Asus ROG Phone 5

Jeg havde store problemer med lyden, særligt oplevede jeg et har gange at Bluetooth-forbindelsen blev genetableret selvom at jeg specifikt havde koblet noget fra. Det er fedt at der forbindes når en gemt enhed bliver tændt, men når jeg beder den afbryde forbindelsen til enheden, så skal den ikke selv forbinde før end at jeg beder den om det. Herudover havde den lidt problemer med at finde ud af hvor Danmark er, men langt værre, så prøvede jeg flere gange at spil med reklamevideoer bare blæste ud af højttalerne for fuld hammer, selvom at den var på lydløs, at lyden var manuelt skruet helt ned, og der endda var slukket for annoncelyden. Jeg fik dog i perioden sværere og sværere ved at genskabe det, så jeg tænker at det er en glitch, men møgirriterende var det altså.

Telefonens vægt er reelt det største problem, den manglende trådløse opladning gjorde på den lange bane knapt så meget når det er overstået på lidt over en halv time, men vægten er simpelthen for høj til længerevarende håndholdt gaming, men det er måske et spørgsmål om tilvænning.

Hvis din førsteprioritering er gaming, så er det her klart din go-to telefon, og hvad angår samtalekvalitet, stabilitet i forbindelse og skærm er den virkelig god, og lyden er fantastisk. Men er kamera og lav vægt dine prioriteter skal du kigge andre steder, men må så nøjes med en telefon der langt fra er lige så stærk.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Vild kraftkarl - men ikke uden fejl. Kim anmelder den nyeste ROG Phone fra Asus.



Indlæser mere indhold