Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

JBL Quantum 800

De er måske lidt for dyre, men for en kræsen PC-gamer, så er JBL's nye stadig pengene værd.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

JBL valgte tidligere på året at rekonfigurere deres line-up af headsets til spilentusiaster, og det skete via den nye Quantum-serie. Kim har allerede anmeldt flagskibet, Quantum One, men er man ikke ikke til at betale næsten 2000 kroner, og er trådløs forbindelse så absolut et must, så kan Quantum-serien lidt af hvert, og de tilbyder derfor også Quantum 800, der bibeholder mange af de samme features, ofrer nogle andre og er desuden trådløs. Det burde være en opskrift på succes, men lad os nu lige kigge lidt nærmere.

HQ

Selvom JBL har bibeholdt små æstetiske forskelle mellem modellerne, såsom at One har orange accenter, imens 800 er lysende blå, så er det dog umuligt at ignorere nogle af de mange slående ligheder. Ligesom ovre hos Steelseries er det tydeligt at de to modeller er produceret med det formål at tilbyde oplevelser der ligner hinanden. Det er en forretningsmodel der har fungeret før, og det gør den som sådan også her.

JBL Quantum 800

Fordelen er nemlig, at Quantum 800 <em>føles/i> dyrere end det er, selvom det koster små 1500 kroner. Bøjlen er bundsolid med bøjelig og smidig. Desuden er den dækket til med rigelige mængder memoryfoam, der skaber en komfort du ikke rigtig ser andetsteds på markedet. Ligeledes er skummet rundt om hver kop tykt, manipulerbart og direkte behageligt. Det tilsammen gør, at Quantum-serien helt generelt nok er det mest behagelige gaming-headset på markedet lige nu, og det er ikke nogen overdrivelse.

På den ene side finder vi de traditionelle knapper og hjul. Du kan selv bestemme lydprioritering imellem chat og spil, skrue op og ned for lyden, samt mute mute mikrofonen, selvom boomerstangen selv automatisk muter også, og selv tændknappen er heldigvis en switch, der er så meget mere tilfredsstillende. Desuden tilslutter den med USB-C - point for det.

Dette er en annonce:

Den har Bluetooth, som er rart, og kan forbinde med 3.5 millimeter hovedtelefonstik, skulle det blive nødvendigt, men vi går ud fra at det primære brugsscenarie her er nok brug af den medfølgende 2.4GHz dongle, der fremstår en kende stor. Skruer du helt ned for headsettets RGB-belysning siger JBL at Quantum varer cirka 14 timer på en opladning, og det passede nogenlunde med vores estimat, dog er det med blandet brug, og naturligvis ikke i en session.

De forskellige forbindelsesmuligheder til trods, så er Quantum skabt til at køre på en PC. QuantumEngine-programmet lader dig dog tilpasse et hav af forskellige features og parametre, såsom en tilpasselig EQ, QuantumSurround samt naturligvis RGB-belysningen på kopperne.

QuantumSurround er en form for objektbaseret surroundlyd, som Kim går i detaljer med i hans anmeldelse af One, men den mangler QuantumSphere, der er en særlig positioneringsteknologi, der lader til at være en form for headtracking, og som holder styr på din position relativ til lyde der kommer imod dig i det digitale rum. Ligesom Kim lyder det meget, meget imponerende, lidt ligesom THX Spatial Audio, men ligesom Kim tilslutter jeg mig desuden det argument, at rummets egentlige størrelse synes at være det samme, ligegyldig om at befinder sig på store åbne vidder, eller i små trange korridorer.

Det er dog imponerende, og befinder man sig på PC og ønsker en omsluttende lydoplevelse, så er det en feature der er værd at købe headsettet for.

Dette er en annonce:

Desuden er selve lydoplevelsen ganske fin. Jo, bassen er lidt tynd medmindre man indstiller det korrekt i EQ'en, men udover det bibeholder JBL mellemtonen på ganske fin vis. Om det er til musik, hvor vi blandt andet lyttede til Woodkids glimrende nye plade, S16, eller spillede, hvor vi nød den første del af Baldur's Gate III, jamen så er lydlandskabet rent og ordentligt.

JBL Quantum 800

Der er også støjreduktion indbygget, altså aktiv støjreduktion, og denne feature kan faktisk benyttes selvom du ikke befinder dig på en PC. ANC'en er også ret effektiv, og er ret god til både at fange bastant støj, men også pludselige støjmæssige udfald. Det plejer at være den test som et solidt ANC-headset skal igennem, og her bestod Quantum 800.

Her til sidst er det værd at nævne, at boomermikrofonen er ganske glimrende. Den er kun halv så stor som Sennheisers (nu EPOS') gigantiske mikrofoner, men vi oplevede faktisk et lignende niveau klarhed i den optagede tale.

Lægger man det sammen, jamen så er det en ret imponerende pakke. Alt taget i betragtning er de fortsat dyre, og man skal altså være vild med hele ideen om surround, og særligt QuantumSurround-teknologien, for at blive draget ind af hele JBL's pitch her. Men ligesom i vores anmeldelse af One, så må vi sige at dette er et tilfredsstillende første skridt, og vi afventer med spænding hvad der sker næste år.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
JBL Quantum 800

JBL Quantum 800

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

De er måske lidt for dyre, men for en kræsen PC-gamer, så er JBL's nye stadig pengene værd.



Indlæser mere indhold