Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Kaira Pro

Razers nye headset er skræddersyet til Xbox Series-konsollerne. Men er det godt?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom der uden tvivl findes dem der sætter pris på de haptiske motorer i Razers Nari Ultimate, så kan vi vist allesammen godt blive enige om, at det ikke ligefrem er i headset-kategorien at de har brilleret i løbet af de seneste par år. De har kreeret succesfulde tastaturer og mus, jo, og det går fortsat strygende for Blade-serien, men headsets? Nej, ikke rigtig.

HQ

Det forsøger de nu at lave om på, og det sker ikke via en opdatering til Nari, men via en hel ny model. Mød Kaira, og mere specifikt den dyrere Karia Pro, et headset skræddersyet til den nye Xbox-platform, men som naturligvis også virker til Xbox One. Karia er ment som den perfekte kompagnon til en moderne Xbox-spiller, hvor Xbox Wireless-brugerfladen sikrer en direkte dongle-løs forbindelse til konsollen, og hvor Bluetooth 5.0 dernæst forbindes til din telefon, så du kan game videre via xCloud.

Razer Kaira Pro

Ideen fejler ikke noget, og der er mange, mange flere gode nyheder. Vi starter dog med selve designet, der på kuriøs vis er mere underspillet end vi er vant til fra Razer her. Nej, direkte anonymt er det sådan set ikke, men dyrt og ekstravagant ser det heller ikke ud. Det hele er stort set plastik, dog meget robust plast, der dækker hele enheden, ud over stoffet på kopperne og på undersiden af topskinnen. Naturligvis er netop det stof på topskinnen grønt, og ligeledes er der grønne læderaccenter rundt om hver kop, bare fordi Razer skal jo være Razer.

Der findes uden tvivl dem der sætter pris på det mere underspillede udseende, men jeg kan nu godt lide når Razer skruer op, og ikke ned. Når det så er sagt, så er det umiddelbart svært at sætte en finger på, udover at det ikke ligefrem ligner et nyt flagskib.

Dette er en annonce:

Headsettet lades med USB-C, og på undersiden af hver kop har vi et udvalg af knapper, såsom et taktilt volumehjul, en Bluetooth-knap og en mute switch. Ingen af disse kontakter er synderligt tilfredsstillende at trykke på, men det er nok svært at påstå at de ikke er funktionelle, og det lader trods alt til at være det de er gået efter.

Razer Kaira Pro

Før vi bevæger os videre til de rigtig gode nyheder, så er der dog en lille note om komforten. Hvorimod jeg begynder at tro at jeg er lidt ene om at føle et pres på toppen af hovedet fra visse headsets, så tænkte jeg stadig at nævne det. Kaira Pro mangler, for mig, en mere langtidsholdbar løsning i forhold til det pres der kommer fra topskinnen mod toppen af hovedet. Et elastisk stofbånd, som vi blandt andet ser på Steelseries' modeller, eller sågar bare Razers eget Nari, havde løst dette, men der er stort set intet skum der beskytter dit hoved mod noget hårdt og ubehageligt, og som resultat begynder det pres at blive til smerte efter et par timer.

Når det så er sagt, så har Razer valgt at tage udgangspunkt i det helt, helt rigtige headset, da de skulle designe Kaira Pro, og det er BlackShark V2. Vi har tidligere rost det headset til skyerne her på Gamereactor (LINK), og det er der en god grund til. De samme TriForce Titanium-belagte 50 millimeter drivere er at finde her, og ligeledes er den storslåede HyperClear-superkardioid mikrofon, som har leveret nogle af de bedste resultater vi har set fra et gaming-headset i mange, mange år.

Dette er en annonce:

Og ligesom Kim roste driverne til skyerne i hans originale anmeldelse af BlackShark V2, jamen ligeledes skal det sket her, for ligegyldig om hvorvidt man spiller på Xbox, eller via en telefon, så er mellemtonen knivskarp, bassen er dyb og rungende, men det er aldrig uden at miste sansen for detaljen. Ligeledes er positioneringen sublim, og at gå fra et mere standardiseret headset til Kaira Pro i eksempelvis Apex Legends, er nat og dag.

Razer Kaira Pro

Godt nok er mikrofonen aftagelig, og jeg foretrækker en der enten kan flippes op, eller som kan opbevares inde i selve koppen, men jeg vil dog samtidig give Razer, at HyperClear-mikrofonen er blandt de bedste jeg har brugt nogensinde. Jeg havde tidligere på efteråret muligheden for at prøve den med Pro-versionen af BlackShark V2, og også her blev jeg blæst bagover.

Udover det? Jamen der er næsten ingen RGB at hænge sig i her, som de fleste nok synes vil være rart, og jeg klemte omtrent 15 timer ud per opladning, som godt nok ikke er i den bedste ende, men som heller ej er direkte uacceptabelt. Prisen ligger på €169, som også må siges at være i den høje ende. Til gengæld ofrer du bare Bluetooth-kompatibilitet og RGB i en den almindelige Kaira, som koster $99. Det må siges at være et lidt bedre køb.

Kaira Pro fejler ikke rigtig noget, men i forhold til at der er tale om en ny model, så kunne den have været vildere. Stadig, hvis du købte det her til din Xbox, så ville du ikke gå galt i byen.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold