Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

OnePlus Nord

Oneplus går tilbage til rødderne, og giver dig den eneste mobiltelefon du behøver at købe i år.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nord er en helt ny gren af OnePlus-programmet. Efter at OnePlus stille men roligt har sneget sig op i pris, er man heldigvis nået dertil hvor en eller anden i organisationen har tænkt "hmmm, vi plejede da at være billigere".

Resultatet er en i mine øjne fantastisk tilbagevenden til det originale OnePlus-koncept. Faktisk har jeg stadig mig egen originale OnePlus One (den virker i øvrigt endnu), en telefon man skulle inviteres af andre købere til bare at få lov til at bestille. Det gjorde telefonen ekstremt eksklusiv, men var lige dele genial markedsføring, og dække over at man simpelthen ikke havde kapaciteten til at producere millioner af gangen. Men det geniale var at man fik en virkelig lækker telefon, der kunne stort set det samme som selv de dyreste på markedet, og den kostede under 3000 kroner. Og så var det min første telefon med ansigtsgenkendelse, hvilke tider.

Nord fortsætter hvor den originale slap, ganske vist i et nyt og moderne design, men stadig med mulighed for et virkelig lækkert cover i "Sandstone Black" med samme ru overflade som den Originale OnePlus. I øvrigt til en pris der er til at betale, 151 kroner. Prisen er i øvrigt ret essentiel. Vores testeksemplar er den "store" model til 3.899,- med 12GB RAM og 256GB hukommelse. Den der bliver reklameret med er "kun" med 8 GB RAM og 128GB hukommelse. Det er naturligvis forskellige hvor meget man henholdsvis gemmer og streamer, 128GB er rigeligt til mig, og det er 64GB måske reelt også, men 128 GB er i alt rigeligt. Hvis man tager rigtig mange billeder, og sjældent tømmer hukommelsen på sin telefon, så giver 256GB-udgaven dog god mening.

Dette er en annonce:
OnePlus Nord

Det hele er lavet i et simpelt men særdeles gedigent design, det er enkelt men smukt. Eneste kritikpunkt for mig er det dobbelte selfiekamera der sidder i siden, men det er nok mere fordi at jeg ikke bruger den slags så meget. Til gengæld har OnePlus gjort et godt stykke arbejde med at integrere det i statuslinjen, og efter et par dage lagde jeg ikke længere mærke til det, da det indgik som en naturlig del af telefonens brug. Pasformen i hånden er virkelig god, og man kan reelt enhåndsbetjene telefonen, hvis man vil.

Den kommer i Onyx Grey eller som den testede model, Blue Marble. Det er pænt og enkelt, og jeg synes det er fint at man begrænser sig til to-tre farver. OnePlus Nord skal også have ros for den måde menuerne er bygget op på er bedre, mere overskuelig, og jeg elsker hvordan at "om telefonen" er sat pænt og overskueligt op rent grafisk med alle relevante detaljer. Det giver bare et langt bedre helhedsindtryk end stock Android. Oxygen OS tager ikke lang tid at vænne sig til, og lige som den første OnePlus, så oplever man det hele vejen igennem som en forbedring, selv dumme ting som opdateringer kan jeg bedre lide på Oxygen-måden. Der er enormt mange ekstra features, forskellige navigations- og swipe-muligheder, og jeg må ærligt indrømme at jeg ikke engang nåde at få alle afprøvet. De fleste ting er mulige at få adgang til via Swipe-ned menuen, og jeg er stor fan af at man ligger tingene her frem for at det er det 17. underpunkt i Indstillinger.

En overset detalje, udover at det røde USB-ladekabel simpelthen er genialt når man har 27 forskellige, er at fingeraftrykslæseren er optisk i stedet for biometrisk, det er min første oplevelse med sådan en fætter, men absolut ikke sidste, den virker, altid, og er lynende hurtig. Og så er jeg fan af at man får vist på skærmen hvor fingeren skal være, det finder jeg flere andre producenter har for vane at fjerne når først genkendelsesprocessen er overstået.

Dette er en annonce:
OnePlus Nord

Og så til det sjove
Det kamera der sidder i er et 48MP baseret på Sonys IMX586-sensor. Standardindstillingen er 12MP, men et lille ikon lader dig nemt og intuitivt skifte imellem de to. Herudover er der en ultra-wide på 8 megapixel, og så et 2 megapixel makrokamera. Sidstnævnte virker faktisk forbløffende godt, selv i begrænset belysning. Videounderstøttelse er 1080p 30/60fps, og 4K/30fps. Herudover slow-motion i op til 240fps i 1080p. Der er en vanvittig mængde tilstande, jeg optog stort set alt i HDR, og skiftede så mellem nattilstand, Pro og standard.

Selfiekameraet er vanvittige 32 megapixel med en Sony IMX616-sensor, og så lige et vidvinkelobjektiv til dine selfies også, samt understøttelse af 60fps video i både 1080p, samt 4K.

Og OnePlus skal have ros for deres kamera, det er en af de få hvor nattilstanden rent faktisk virker, og selv uden nattilstand kan man rent faktisk se hvad der er på billederne, og det er uden en masse billedstøj. Jeg er sjældent imponeret over billedkvaliteten ved lav belysning, det var jeg her. Og på trods af at være højlydt modstander af selfiekamera, så må jeg indrømme at det her rent faktisk virker, og ikke mindst er i en ordentlig kvalitet. Godt nok er stort set alt billedmateriale jeg har medsendt denne anmeldelse af katte, men jeg håber at bare et par enkelte når igennem. Meget af det skyldes at man ganske enkelt tager flere billeder, og så "ligger dem sammen". Ikke noget nyt, men en virkelig god måde.

OnePlus Nord

Jeg har heller ikke haft problemer med den rå ydelse på selve ydelsen på telefonen. Tværtimod, selv godt presset har den ikke hverken hakket eller været kortvarigt sløv på noget tidspunkt. CPU'en kom ikke over 88% brug, og holdt sig altid under 35 grader - imponerende. Geekbench siger 609 Single Core og 1928 Multi-Core.

Skærmen kører med 90Hz-opdateringshastighed, og det er umiddelbart ikke før set i den her prisklasse. Personligt har jeg det med mobildisplays som med PC-skærme, har man først oplevet høje opdateringshastigheder, så er det ikke sjovt at skulle gå tilbage til standard igen. Jeg håber at OnePlus kan presse de andre i branchen til at gå samme vej, også med sub-4000 kroners mobiler. Herudover blærer de sig med 2048 niveauer af lysstyrke, og det passer sikkert meget godt, det føles i hvert fald meget flydende at skifte manuelt hvis man er uenig med den automatiske lysstyrke, og man føler ikke at det bare er en fem-trins skala som det sker med nogle andre *host Sony*. Herudover er den beriget med skærmbeskyttelse fra fabrik (tak for det, det går altid galt for mig) og der er brugt Gorilla Glas 5. Det er et AMOLED-panel, med de fantastiske klare og rene farver og tekst det medfører, og selve displayet er 6.44 tommer i 2400x1080p, og 408ppi ifølge OnePlus. De apps jeg brugte til at monitorerer sagde dog 409ppi.

Lyden kommer kun fra en enkelt højttaler i bunden, den er til gengæld særdeles hæderlig, og den kan spille overraskende højt. Højttaleren til samtale er særdeles vellavet, og er endnu en af de få hvor man kan skrue godt op hvis den anden part er i et støjfuldt miljø - jeg hader ikke at kunne skrue op når jeg ikke kan høre hvad den anden siger - det burde forbydes ved lov.

5G-funktionen kunne af åbenlyse årsager ikke afprøves, men selvom ville sige at det "bare" er en Snapdragon 765G, så skal det så lige nævnes at Google bruger samme chip i deres flagskibsmodeller, og forskellene altså er minimale. Primær forskel for de fleste vil være at 5G modemchippen i 765G er en X52, hvor det er en X55/X60 i en 865 chip, og det giver dobbelt så hurtig download i 5G. Og så kører 865 med Kryo 585 CPU-kerner, og en cirka 8% højere hastighed end Kyro 484-kernerne i en 765G. Men begge er dog Octa-Core. Herudover kører Snapdradon 865 med LPDDR5 RAM og Adreno 650 GPU, hvor 765G bruger LPDDR4X RAM og Adreno 620. Det giver naturligvis en forskel i meget tunge mobilspil, men for den almindelige bruger har jeg svært ved at se at det giver en mærkbar forskel.

OnePlus Nord

Der understøttes i øvrigt MIMO WIFI (og også 4x4 MIMO LTE), og der kører Bluetooth 5.1 med både AptX og AptX HD. Batteriet er på 4115mAh holder uden problemer en halv dag, men langt mere imponerende, så lader den lidt over to procent i minuttet med en kraftig oplader, så selvom at jeg havde foretrukket trådløs opladning, så er "Warp" et rigtigt fint alternativ. Hvordan at de har presset det ned i så billig en telefon forstår jeg så ikke, men 6A-ladning kræver vist lidt dyrere komponenter.

Fremtidssikret kan man ikke helt garantere, men det giver også et godt indtryk når der er to års garanteret opdatering med, og tre år på sikkerhedsopdateringerne.

Jeg må sige at jeg er imponeret, sådan rigtig imponeret, ikke bare er OnePlus med Nord vendt tilbage til rødderne, de har også skabt en mobiltelefon der sparker røv til hvad der for en mobiltelefon, er meget, meget billigt. Jeg har haft rigtigt mange mobiltelefoner i hænderne de sidste tre måneder, nogen til anmeldelse, andre for inputs og sekundære holdninger til produktet, og OnePlus formår bare at sparke sig langt foran konkurrenterne, nu også når det er noget der er til at betale. OnePlus fortjener at sælge ufattelige mængder af Nord.

OnePlus NordOnePlus NordOnePlus NordOnePlus Nord
10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
OnePlus Nord

OnePlus Nord

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Oneplus går tilbage til rødderne, og giver dig den eneste mobiltelefon du behøver at købe i år.



Indlæser mere indhold