Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Prestige P100

MSI's Prestige-serie vokser sig større med en desktop, der kan lidt af det hele.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Når man tænker over det, så giver det faktisk gange god mening at gaming-producenter som MSI læner sig så kraftigt ind i det såkaldte "Creator"-marked, for disse indholdsskabere og spilentusiaster leder, til en hvis grad, efter det samme. Hardwaren skal være cutting-edge, solidt designet, opfylde basale krav om køling og støjregulering samt introduceres til en konkurrencedygtig pris. Derfor var det kun at forvente at producenterne ville introducere "Creator"-baserede line-ups af produkter, og netop MSI må siges at have været nærmest først med deres Prestige-serie.

HQ

Tidligere har vi kigget nærmere på deres nyeste Prestige monitor, PS341WU, og i dag handler det om den maskine MSI ønsker at du køber med i samme ombæring. Den har et mindre kompliceret navn, P100 hedder den, og missionen er simpel - en lækker, relativt slank og kraftfuld desktop, der giver relativt uprøvede video- og billedeskabere en måde at skrue op for ambitionsniveauet, uden at vi rammer Mac Pro-lignende pristilstande.

MSI Prestige P100MSI Prestige P100MSI Prestige P100MSI Prestige P100

Okay, lad os starte med det ydre. Selvom MSI ikke altid formår at designe spændende hardware, som føles luksuriøst, så har de i P100's tilfælde virkelig skudt papegøjen. Godt nok er størstedelen af chassiset i plastik, men den matte hvide farve, mønsteret i siderne til køling og selv de forgyldte accenter i toppen oser af klasse. Selve kabinettet er 10.36 liter, og fremstår derfor en del mindre end din gennemsnitlige desktop. Foran har vi to USB 3.0-porte, en USB-C (uden Thunderbolt 3!) og separate hovedtelefon- og mikrofonstik.
Det er muligt at udstyre sin P100 med en række forskellige interne komponenter, men én vigtig distinktion at nævne tidligt, er at til trods for at maskinen er designet til såkaldte "creators" først og fremmest, så byder den eksempelvis ikke på Intel Xeon-processorer og Nvidia Quadro GPU'er. I stedet giver MSI dig de bedste konsumkomponenter, som desuden gør P100 til en ret habil gaming-maskine også. Vores testenhed er topmodellen med følgende specifikationer:


  • CPU: Intel i9-9900K

  • GPU: Nvidia RTX 2080TI

  • RAM: 64GB DDR4 (2666MHz) i dual channel

  • Plads: 1TB NVMe M.2 SSD + 4TB i Raid 0

Dette er en annonce:
MSI Prestige P100

Så i forhold til ren og skær ydeevne, så topper P100 stort set, og mangler derfor ikke ren og skær hestekræft. Desuden er der Gigabit-ethernet og bluetooth 5. Men igen, den er lavet til creators, men MSI vælger derfor at satse på at via deres egen Creator Center-softwaresuite, samt Nvidias Studio-drivere, der kan du benytte de her kraftfulde komponenter på den måde du vil. Og det er svært at blive sur over ekstra frihed. Desuden er P100 overraskende let at opgradere (men hvorfor ved vi ikke lige), og det kræver bare to skruer at afmontere de perforerede sider. I det hele taget er der perforering ud over det hele på P100, både i toppen, i bunden og naturligvis via sidepanelerne. Og når vi nu snakker om "creatorer" her er vores resultater i CineBench R20:


  • Single Core: 512

  • Multi Core: 4786

Resultaterne stemmer overens med vores almindelige stock-resultater for i9-9900K-processoren, og under adskillige stresstets formåede P100's ret passive kølingsystem at fastholde en temperatur på omtrent 85 grader på CPU'en, og 72 grader på GPU'en. Imens vi kastede disse tests efter maskinen, så ramte vi et støjniveau på lige omtrent 55 decibel, som må siges at være noget man bemærker, men vi ville så sandelig heller ikke kalde det forstyrrende. Alt taget i betragtning rammer den nogenlunde samme varme- og støjresultater som en Corsair One med samme basale specifikationer.

Dette er en annonce:
MSI Prestige P100

Samtidig fik vi, af åbenlyse årsager med de komponenter, nogle ganske fine resultater i de AAA-spil vi testede. I 1440p og Ray-Tracing på fik vi over 70fps i eksempelvis Battlefield V og Metro Exodus, og uden ramte vi 80-90fps i eksempelvis The Division 2 med alle indstillinger på Ultra. Ligesom andre tech-sider valgte vi dog at teste spillene i 5K-opløsning, da vi i samme periode havde MSI's PS341WU-skærm til test, og fik alligevel imellem 45-60fps i de fleste store titler.

Men du betaler så også for det. En MSI Prestige P100 kommer til at koste 27.999 for den topmodel vi modtog, men det er ikke mere end maskinens tæt beslægtede familiemedlem, Trident X, som står dig i cirka 25.000, men som kun har halvdelen af P100's RAM. Er det billigt alligevel? Nej, det er det sådan set ikke, men en Corsair One der også har halvdelen af P100's RAM står dig i cirka 30.990 kroner. Derfor er det svært ikke at anbefale P100, og det er ikke bare som "Creator"-maskine, hvis du ønsker at gå mere ambitiøst til værks, når du redigerer video, redigerer billeder eller renderer komplekse 3D-scenarier, men også bare som solid pladsbesparende gaming desktop.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold