Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI GE 65 Raider 9SF

240Hz, tynd, let, kraffuld, og til at betale. Vi anmelder denne nye bærbar fra MSI.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Markedet for gaming-bærbare er mættet skulle man tro, men kigger man på salgsoversigter her på Gamereactor, så må der være efterspørgsel på nye modeller og muligheder som denne models 240Hz-panel. Og skal man kigge skeptisk på prisen, så er konkurrence benhård.

HQ

MSI har valgt at gøre sig i det benhårde sub-20.000 kroners segment med GE65 Raider SF med et 240Hz display. Det er en 15.6"-model med et forholdsvist slankt design, og selvom at det ikke er så tynd en skærmkant i bunden, er resten af skærmkanten fin i tykkelsen.

Skærmen er naturligvis et TN-panel, og det er forbløffende nok alligevel lykkedes MSI at lave et panel med en ret god farvegengivelse, og uden at disse bliver alt for overdrevet. MSI kalder det selv True Color 2.0, og som vi er kommet til at forvente af MSI er det med 100% sRGB-dækning. Jeg er ret vild med at man kan kombinere 240Hz og en god farvegengivelse og dybt sortniveau, ja, det ville være endnu bedre med IPS, men der kommer altså nok til at gå en del år før end at den kombination kommer, indtil da må jeg desværre stille mig i koret af dem der mener at 240Hz er en klar forbedring, også i singleplayer-spil. Nej, du får ingen glæde af det hvis du spiller Anno 1800 eller Total War: Warhammer II, men alt hvor man skyder kan drage fordel her. IPS ville også bringe det ekstra niveau af lysintensitet som de fleste MSI TN-paneler mangler lidt af, men dog aldrig så meget at det er et problem.

MSI GE 65 Raider 9SF

Keyboardet er med RGB-belysning, naturligvis individuelt for hver tast. Det er Steelseries der har leveret på den front, og bortset fra nogle enkelte andre modeller med mekaniske taster, så er det stadigvæk det bedste bærbartastatur der er til at få fat i for almindelige mennesker. Det er membran, men med ret god modstand i tasterne.

Dette er en annonce:

CoolerBooster 5 bruges, og det virker overraskende godt, syv varmeledere og separat køling. Dette gøres ved at hive luft ind fra under computeren der er er udstyret med en perforeret bund, der dækker godt. Og det virker forbløffende godt. Ved fuld belastning larmer det, 43dB - det er måske lidt i overkanten, men ikke dårligt for en bærbar, og temperaturerne ligger på 34 grader for grafikkortet når det laver ingenting, og det samme for CPU'en. Altså indtil at man virkelig giver den fuld hammer, så kommer den op på 85 ved brug af CoolerBooster, men kun 70 grader for GPU. Og man er nødt til at have kølingen skruet helt op - men det er så også meningen. Og om end at kølingen larmer, så er der heldigvis intet der hviner og skriger som man desværre nogle gange oplever, så det er rent faktisk til at holde ud at høre på, men jeg tager altså hovedtelefoner på uanset hvad. Man kan også vælge ikke at have CoolerBooster slået til ved fuld belastning, men det kan ikke anbefales, der er temperaturerne altså lige 14/15 grader højere.

MSI GE 65 Raider 9SF

Højttalerne er fra vores egne breddegrader, leveret af danske Dynaudio. Der er to diskanter og to mellemtoneenheder der har fået et væsentligt større kammer at spille i end sidste års model. Som det er ved at være standard, så er der også ESS Sabre DAC indbygget, og det er dejligt at det ikke længere kun er dyre bundkort, men også bærbare i den lidt bedre ende. Selvom hovedtelefonstikket er fint, så kæmper computeren som alle andre bærbare, med en lyd fra højttalerne der ikke ligefrem er audiofil, men fint for en bærbar. Her sætter det fysiske sin begrænsning, og det er lidt spild af tid at hidse sig op over det.

Computeren koster 18.495 kroner, og for den pris får du et RTX2070-grafikkort, en i7-9750H processor, 512GB Nvme SSD, en 1TB SATA-harddisk og 16GB RAM, samt 240Hz display. Det er faktisk helt fornuftig prissætning, og det samme er vægten på 2.27 kg. Tak for at smide et rigtigt RTX2070 i, og ikke gå efter en MAX-Q-løsning.

Dette er en annonce:

Softwaren er MSI's egen Dragon Center, og den gør det faktisk særdeles fornuftigt, der er et godt overblik, et fint design, og alle relevante informationer er nemme at se.

Internetforbindelse sker igennem Killer Doubleshot Pro Ethernet-forbindelse, og WIFI801.11ax, altså WIFI 6. Det virker, og som alle andre WIFI 6-produkter vi indtil nu har prøvet er der faktisk bedre stabilitet og højere hastighed generelt.

MSI GE 65 Raider 9SF

Tilslutningerne består af en HDMI-port, minidisplayport - og tak for ikke at spare den væk. Desuden er der mikrofon, headset, tre USB-porte og en USB-C port og kortlæser.

Batteriet er sekscellet på 51 watttimer. Det er måske lidt lille, og jeg havde nok også forventet at MSI ligesom så mange konkurrenter snart ville skifter over til de små mobiloplader-størrelse strømforsyninger som for tiden har gjort deres indtog på markedet. Det gav en batterilevetid på 3.5 timer, det er ok, bedre end så mange andre i prisklassen, men på ingen måde nok til en hel dag.

Lad os hoppe direkte til Benchmark-tallene:

3D Benchmark:
Time Spy Extreme: 3426
Time Spy: 7356
Fire Strike Ultra: 4697
Fire Strike Extreme: 8945
Fire Strike: 16968
Port Royal: 4475

Total War: Warhammer II, 1080p - FPS
Ultra: 78,7
High: 94,4
Medium: 111,2

Imponerende for en bærbar, men med kig på specifikationer, måske ikke så overraskende.

Middle-earth: Shadow of War, 1080p - FPS
Medium: 132
High: 115
Ultra; 97

Far Cry 5, 1080p - FPS
Normal: 96
High: 95 
Ultra: 92

Assassin's Creed Odyssey, 1080p - FPS
Ultra: 56
High: 63
Medium: 70

The Division 2, 1080p - FPS
Ultra: 74
High: 96
Medium: 116

MSI GE 65 Raider 9SF

Så, alt i alt særdeles fornuftig performance der ligger ikke bare på, men måske endda en smule over forventet. Computeren er ganske pæn trods sin segmentering, og prisen sammenholdt med hardware er er særdeles konkurrencedygtig. Indmaden er samtidig kraftig, og bibeholder en fornuftig temperatur, og et i orden støjniveau.

Det er dermed meget svært at sætte sin finger på noget - jo, så skulle det være byggekvaliteten, der dog er robust, men alligevel til tider har den der MSI-plastikfølelse, som vi heldigvis har set forsvinde ovre i GS-serien.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
MSI GE 65 Raider 9SF

MSI GE 65 Raider 9SF

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

240Hz, tynd, let, kraffuld, og til at betale. Vi anmelder denne nye bærbar fra MSI.



Indlæser mere indhold