Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Trust Duet XP

Trust stormer ind på markedet med en stærk AirPods-konkurrent.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Tilbage i september anmeldte vi Jabra Elite 65T, og her dengang skrev vi at der faktisk endnu ikke var nær så mange lækre alternativer til Apples AirPods. Siden da må situationen sige at have ændret sig, og nu kan du frit vælge imellem Sennheiser Momentum Wireless, Beoplay E8 2.0, Samsung Galaxy Pods eller Jabra Elite 65T, og være ganske sikker på at du får fingrene i et glimrende sæt pods (af mangel på et bedre navn).

HQ

Midt i dette virvar af producenter der kæmper om forbrugerenes gunst dukker Trust op, en producent som vi for nylig gav lidt klaps, men som nu har lanceret deres eget bud på et sæt pods, som de kalder Duet XP.

Trust Duet XP

Så hvordan skiller lige præcis disse sig ud? Lad os starte med selve formen. Duet XP er in-ears, og er blandt de mindste pods på markedet. Faktisk er det meningen at de skal sidde i spænd, via en blød lille bøjle på hver enhed, der presses op imod en af folderne i øret. Det lyder måske ikke umiddelbart synderligt behageligt, men faktisk er netop denne løsning ganske effektiv, for det gør at Duet XP føles mere fasttømret til ørene uden at genere. Desuden giver Trust dig forskellige slags størrelser med, så du kan sikre at det hele sidder som det skal.

Men det er nu en gang ikke det mest skelsættende ved Duet XP, for hvorimod andre producenter ønsker at give dig så lille et etui som overhovedet muligt, så har Trust skruet op, og leverer et der opfylder en anden rolle for forbrugeren. Etuiet er nemlig stort, som i rigtig stort, men det er der en grund til. Batteriet er nemlig på hele 2200mAh, som er nok til 12 fulde opladninger af dine pods. Én opladning er på cirka fire timers afspilning, altså kigger vi her på noget der ligner 48 timer uden nogensinde at slutte etuiet til strøm. Faktisk er der udadgående USB 3-understøttelse, så du kan bruge etuiet som nødoplader til din telefon. Ret smart, hvis man ikke gider at bære rundt på en powerbank.

Dette er en annonce:
Trust Duet XP

De små pods sidder fastspændt inde i etuiet via magneter, og det er også en magnet der sørger for at selve etuiet forbliver lukket. Det hele føles ret luksuriøst og velfungerende, og det er altså til en pris på bare lidt over 700 kroner, hvorimod et sæt Jabra Elite 65T koster over 1200.

Og det er ikke fordi man sparer på moderne teknologi her. Duet XP byder på Bluetooth 5.0, et AAC-codec, støjreducerende mikrofon og understøttelse af Siri og Google Assistant.

Hvordan er lyden så? Jamen den er da fin nok. Naturligvis er det altid begrænset hvor meget bredde og ræsonans man kan klemme ud af enheder så små som disse, men til almen medieplayback og musik fungerer de efter hensigten, og så sandelig er det svært at pege på præcis hvorfor et sæt AirPods koster noget der ligner dobbelt så meget, for lyden er hverken dobbelt så god... eller bedre overhovedet.

Dette er en annonce:
Trust Duet XP

Det lyder alt sammen meget godt, ikke? Et produkt der undergraver giganterne med en konkurrencedygtig pris og de samme features plus det løse. Desværre er der ét bestemt aspekt hvor Trust ikke rigtig har tænkt sig om. Hvorimod både AirPods og Galaxy Pods benytter touch til at lade brugeren give kommandoer, så har Trust valgt at placere knapper på hver enhed. Ikke bare er knapper der gør at ved hvert tryk skal du aktive klemme enheden længere ind i øret en rigtig dårlig idé, det er decideret ubehageligt i dette tilfælde, fordi knapperne er så hårdt indstillet. Faktisk holdte vi op med at bruge knapperne ret hurtigt, og accepterede bare at Duet XP ikke kan styres uden at tage telefonen frem. Det er en skam.

Men selv med denne åbenlyse designfejl, så er Duet XP stadig et fandens godt køb. Fin lyd, solidt design, god pasform og en tilfredsstillende pris, så har Trust simpelthen en vinder her.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold