Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Asus ROG Zephyrus S (2019)

Zephyrus - den bærbare computer med bunden der åbner sig har fået en opdatering - og den er voldsom.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Straks slår det også køberen når man først kaster øjnene på den nye Zephyrus, at man har opgraderet skærmen, det er ikke så meget G-sync, det er mere den forholdsvis tynde skærmkant som er en stor forbedring over sidste generation. Det virker rigtig godt koblet med et 17.3"-panel. Desværre var der en designer der gik til lidt for tidligt frokost, for den nederste del af skærmkanten er voldsomt stor og tyk, altså den såkaldte "hage", og der synes umiddelbart ikke rigtig at være nogen form for funktionel grund til det - overhovedet. Og det er synd, for de 6.9mm rammer resten af skærmen har passer glimrende. Selve panelet leverer 144Hz-opdateringshastighed, 3ms responstid og 100% sRGB gengivelse. Sidstnævnte er efterhånden blevet en de facto standard for highend bærbare, og det er en dejlig udvikling.

HQ

Som noget nyt er panelet Pantone-valideret, en standard for farver der mest kendes fra fysiske medier som trykkeribranchen, og det er da også et par gode håndfulde produkter fra gaming-verdenen der følger deres standard, og om end at det lyder kedeligt, så finder jeg det faktisk betryggende at producenter som Asus begynder at gå op i prækalibrerede paneler. Det giver også god mening at Asus selv omtaler computeren som en der skal appelere til "content creators", hvilket måske forklarer et RTX2080-kort som lige er overkill til en skærm der kun er 1080p.

Asus ROG Zephyrus S GX701

For at holdet skærmkanten tynd har man valgt et et lille eksternt, men nemt monterbart webcam der hører med i kassen, som til gengæld leverer 1080p i 60fps. Det er altså godt tænkt.

Asus blærer sig med at de har smidt et 17" display ned i et chassis der svarer til en 15" formfaktor, og det er faktisk ikke helt ved siden af, både i forhold til de tasker og de 15" vi har på kontoret. Computeren er også i sampakket tilstand ekstremt tynd - 1,87 cm, og absolut ikke bredere end nødvendigt. Ikke dårligt. Chassiset er i øvrigt ikke i aluminium, men i stedet for i en magnesiumlegering for at gøre den stærkere. Og giftigere at producere, men point for at prøve noget anderledes end alle de andre.

Dette er en annonce:

Batteriet har sin egen modus, Optimus, og ja, det giver en del mere batteri, men ikke sådan imponerende meget. Omkring tre timers normal brug skal man regne med, så det bliver ikke en erstatning for din kontorcomputer, men har du løbende adgang til en lader, og skal kun være uden opladning et par timer af gangen, så går det. Optimus gør nu en ret standardiseret opgave ved at slå RTX-kortet fra, så mere revolutionerende er det ikke, men jeg er stor fan af enkelt-klik løsninger. Optimus dog måske heller ikke lige det helt rigtige navn til en batterisparefunktion.

Asus ROG Zephyrus S GX701

Til gengæld lader den fint med USB-C, vi havde desværre ingen af de helt store ladere til rådighed, men det gik i hvert fald langsomt uanset hvad. Vi trak laderen ud ved 89 % og satte en USB-lader til, her sagde den at den ville være 1 time og 58 minutter om at oplade fuldt... Det er måske noget der skal arbejdes på. Vores er dog et testeksemplar, så det burde være rettet når du køber en fra en forhandler.

Noget der til gengæld ikke sparer på strømmen er kombinationen af en i7-8750H, og et RTX2080 Max-Q. At vores testeksemplar til 28.995 - så er udstyret med 24 i stedet for 16GB DDR4 RAM hjælper heller ikke, men den praktiske forskel er nok ikke den store.

Dette er en annonce:

Tilslutningerne inkluderer tre USB 3.1, et Type-C USB 3.1, HDMI 2.0 og USB 3.1 Type-C med Thunderbolt.

Kølingen er en redaktionsfavorit, den åbne bund, også kaldet Active Aerodynamic System. Hvad der er aerodynamisk forstår jeg dog ikke helt, men faktum er at kølingen øges kraftigt når hele bundpladen løfter sig for at lave et stort køleindtag og blæserne kører på 12 volt i stedet for 5 volt som i nogen små bærbare.

Der kører fem ret store varmeledere rundt i systemet, men Asus påstand om maksimalt 80 grader holdt dog ikke helt, vi målte op til 88 grader på CPU'en med enkelte tilfælde af thermal throttling, mens at GPU'en aldrig kom over 63 grader. Begge holdt sig dog på meget pæne 43/46 grader ved almindelig brug. Køleribberne i siden er i kobber og er ganske tynde, kun 0,1 mm og vinklet væk fra brugeren - ganske smart.

Asus ROG Zephyrus S GX701

Selve de interne blæsere er lavet med en masse små vinger i et polymer komposit materiale med intet mindre end 83 blæservinger per blæser, hvilket Asus påstår øger airflowet med 15%. Om det er sandt er svært at sige, men Silent Mode i styringen taber kun omkring 5fps i de fleste spil, og larmer væsentligt mindre end normalt. Er man pernitten omkring varmen, så kan man også skrue helt op, men så skal man leve med 47dB støj. Det er dog ikke nødvendigt. Støjen er dog noget mere lavfrekvent, den skriger ikke som hos mange konkurrenter, så selv for fuld udblæsning opfattes støjen ikke så generende. Jeg endte dog med at spille mest på Silent, for selvom at det sikkert er balanceret de fleste vil bruge, så var det fantastisk at have lavt støjniveau og høje framerates.

Det hele styres med Armoury Crate-softwaren, der nok er den pæneste kontrolsoftware jeg har set i meget lang tid. Stort set alle indstillinger er tilgængelige i en pæn og struktureret brugerflade, ekstra point for det.

Keyboardet er naturligvis individuelt RGB-belyst, af chiclet-typen, og med en museplade der kan omdannes til numerisk tastatur. Godt nok sidder tastaturet tæt ved kanten, men grundet den meget lave kant, så føles det overraskende naturligt at bruge.

Der er et højttalerhjul til at styre volumen, alle mulige surroundmuligheder og effekter. Lidt ligegyldigt, men der er faktisk også indstilling for ekko og støjkalibrering for optagelse og mikrofonbrug, og det er jo ganske smart.

Der skulle også være en WIFI Booser indbygget, men da både kontoret og mit WIFI derhjemme er ret kraftigt var det ikke sådan lige at få testet.

Benchmarks-tests

Total War: Warhammer 2
Ultra: 75,8
High: 91,2
Medium: 127,6

3D Benchmark - Syntetisk:
Firestrike Ultra: 4911
Fire strike Extreme: 9195
Fire strike: 15601
Time Spy Extreme: 3664
Time Spy: 8128
Port Royal: 4663

Assassins Creed Odyssey
Ultra: 61
High: 80
Medium: 85

For første gang har vi en bærbar der kommer over 60fps på Ultra, ret godt gået når man tager i betragtning at det "bare" er en 8750H CPU.

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 105
High: 125
Medium: 144

Far Cry 5
Ultra; 81
High: 86
Medium: 89

The Division
Ultra 99,2
High: 124
Medium: 143,3

Asus ROG Zephyrus S GX701

Generelt er dette den kraftigste bærbare med en single GPU vi har haft forbi kontoret - men ikke overraskende også den dyreste. Det er imponerende at vægt og størrelse kan holdes så langt nede, at kølingen er så god, og støjen så relativt lav (undtagen med Turbo slået til).

Fantastisk ydelse - Fantastisk høj pris. Jeg ville rigtigt gerne give den her computer et 10-tal, men så skal der altså være IPS-panel (AHVA er lidt for afdæmpet til mig), og jeg vil have en tyndere chinbezel, og også gerne en kernetemperatur under 80 grader, altid. Men et stort 9-tal bliver det til.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Asus ROG Zephyrus S (2019)

Asus ROG Zephyrus S (2019)

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Zephyrus - den bærbare computer med bunden der åbner sig har fået en opdatering - og den er voldsom.



Indlæser mere indhold