Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Microsoft Surface Book 2

Apple siger at du kan bruge din iPad Pro som erstatning for en bærbar. Det kan du ikke rigtig - men en Surface Book 2 derimod...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Microsoft Surface Laptop 2 er ikke nogen perfekt ultrabook, og vi havde da små klagepunkter i vores anmeldelse. Men om ikke andet beviser den at Microsoft er ganske seriøse omkring at give Apple gedigen konkurrence, og på mange punkter må angrebet siges at have været en succes. Men dette er ikke den eneste front hvor Microsoft ønsker at skubbe fremad og indtage mere territorie på markedet. De har nemlig fornemmet et svagt punkt i Apples ellers bundsolide fæstning, og affyrer endnu en salve.

HQ

Ja, nu er jeg også løbet tør for krigsmetaforer, men ideen er at Apple længe har ønsket at positionere deres iPad Pro som et alternativ til en bærbar, men det er ikke lykkedes helt, selv ikke med et tastatur. Microsofts bud på en dobbelt løsning er lidt mere omfattende, men også uendeligt bedre. Nu kigger vi nærmere på Microsofts Surface Book 2.

Lad os lige slå fast første hvad vi egentlig taler om her. Vi taler på sin vis om en 15 tommer Windows tablet, der tilsluttes et tastatur, og det lyder jo egentlig ret meget som at tilslutte et tastatur til en iPad ikke sandt? Næ nej. Når du pakker Surface Book 2 ud er det nemlig en bærbar. Den har trackpad, en desktop-udgave af Windows 10, et lækkert tastatur, funktionstaster - hele svineriet, og i samme sublime kvalitet som Surface Laptop 2 (dog uden Alcantera-stof... snøft). Men én funktionstast er anderledes, og holder du den inde så blinker den kortvarigt grønt, og derefter hører du et let klik. Herfra kan du tage Surface Book 2 af tastaturet, og automatisk overgår skærmen til at være en tablet med en tablet-version af Windows 10 på.

Microsoft Surface Book 2

Det er som sådan konceptet. En reel stor tablet når du har brug for sådan en, og en rigtig funktionsdygtig bærbar når du har brug for det. Så langt, så godt. Så lad os først undersøge maskinen nærmere som en computer, en computer man skal skrive på, spille på og se film og serier på. Surface Book 2 bryder med den moderne designtradition og tilbyder hele to USB 3.0-porte samt en USB-C-port, der dog desværre ikke er Thunderbolt. Samtidig får du med en lækker lille magnetisk Surface-lader, der ikke er helt lige så smart som Microsoft selv tror, men heldigvis er det ikke nogen sten at have med i tasken.

Dette er en annonce:

Men man ofrer lidt for den unikke funktionalitet. En 15 tommer udgave vejer næsten 2kg, og er lidt mere besværlig at have med at gøre end hvad en moderne forbruger der ønsker at bruge over 10.000 kroner forventer. Når det så er sagt så er byggekvaliteten ligesom på andre Surface-produkter - sublim, faktisk på samme niveau, hvis ikke bedre end ovre hos Apple. Selve bunden er lavet i magnesium, og føles utrolig robust men stadig blødt, skærmen er naturligvis en del tykkere end normalt, da den også skal fungere som tablet, men er stadig smuk at se på, og at have i hænderne. Det er dog selve hængslen der vil skræmme mange, da den gør at maskinen ikke kan lukke helt, men efterlader et lille hulrum inden under skærmen når enheden er lukket. Vi foretrækker dog dette frem for maskiner hvor man flipper skærmen rundt og har tastaturet som bagside. Ellers tak.

Microsoft Surface Book 2

Så et lækkert tastatur, solid trackpad, ekstra funktionalitet for prisen og fin byggekvalitet. Der lader til at Microsoft har fat i den lange ende. De er dog ikke færdige endnu. Den lækre PixelSense-skærm imponerer endnu en gang med sit 3240x2160-opløsning i 15 tommer udgaven og i 3:2-forhold også, der giver mere plads til arbejdsopgaver og til medier. Desuden er der (naturligvis) multitouch, og det fungerer upåklageligt, som forventet.

Det er muligt at få en Surface Book 2 i et hav af forskellige konfigurationer, men den mest interessante er uden tvivl topmodellen, der leverer 16GB RAM, en 8. generations i7-8650U samt et Nvidia GTX 1060 med 6GB GDDR5 RAM om bord. Og når ja - 1TB plads oven i. Det gør så maskinen uforsvarligt dyr. Som i 30.000. Men her har du en maskine der er vitterligt kan håndtere moderne spil, hvis man er villig til at gå på kompromis i grafikindstillingerne, samt stort set samtlige kreative opgaver du kan smide efter den, og med et enkelt tryk på en knap har du også en fuldstændig sindssygt kraftfuld tablet oven i. Vi testede en række semi-moderne spil som The Division, Rise of the Tomb Raider, Total War: Warhammer II og Two Point Hospital, og var ret chokerede over hvad denne ellers ret "designeragtige" ultra..tablet (?) kunne præstere.

Dette er en annonce:

Nej, man slipper ikke helt uden omkostninger ved den ekstra funktionalitet. Selvom hængslen fungerer, så er selve toppen af enheden, skærmen, meget tung, som gør at du skal sidde forsigtigt med den hvis du skal have den i skødet. Og ja, vægten er en kende høj, og enheden er ret tyk. Det er altså ikke en helt perfekt transformation, men passer denne designfilosofi ind i din hverdag, så er det svært at forestille sig et bedre produkt end Microsoft Surface Book 2. Med et enkelt klik har du en dedikeret tablet, og med endnu et har du en dedikeret bærbar. Tag den Apple...

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold