Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Test: Nokia Mini Speakers MD-6

Nokia har for nylig udgivet to nye Xpressmusic telefoner, i den sammenhæng giver Nokia et nyt bud på nogle mobile højtalere der kan matche de nye telefoner - Men kan den levere varen?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis 3. gang er lykkens gang, er der så dobbelt så stor chance for succes 6. gang? Det er nok hvad Nokia tror, men selvom det er 6. gang de kommer med et sæt eksterne højtalere så er det første gang jeg ser dem hos en forbruger. Men succes eller manglen af samme behøver jo ikke betyde at et produkt er dårligt, vel? Nokia har forsøgt at holde det samme farvetema som telefonerne standardfarver, hvilket vil sige rød og sort.

HQ

Meningen med eksterne højtalere er jo at forøge oplevelsen af at høre musik, men hvor meget kan man forvente af en lille stang der kan ligge i en lomme? Kun ved brug af de rigtige materialer vil man få noget ud af at lave højtalerne så små som i MD-6, og her er jeg er selv overrasket, for jeg har alt for tit oplevet at Nokia har set bort fra kvaliteten af materialerne. Selve enheden er formet som en stang med runde kanter, det meste af overfladen er sort, med spejlblankt finish. Begge ender har fået en mat rød farve og udover enderne, er der på oversiden af MD-6 en rød knap til at skubbe hanken hvorpå ledningen kan vikles om.

Nu da udseendet er på plads kan vi tale om de mere funktionelle dele af højtalerne. Sættet er drevet af fire styks AAA batterier og indeholder en indbygget FM antenne der gør at højtalerne kan dække de flestes behov. Man skal dog ikke tro at højtalerne kan erstatte et rigtigt sæt højtalere, men de gør et godt forsøg. Forskellen på telefonens højtalere og de eksterne er enorm, og det er jo det det hele går ud på - At levere så god lyd som mulig på så lille en enhed som mulig.

For at få det på det rene, så skal man "knække" stangen i den ene ende for at den kan spille, og har man gjort det, vil man kunne se de små højtalere, der har et rødt/sølv tema. Åbner man for enheden vil en lille lampe lyse for at indikere at der er liv i apparatet, og lukker man for den, lukker man samtidig for strømmen så batterierne ikke aflades unødigt.
Ser man på enheden når den er åben, vil man se et enkelt og kompakt design med meget flotte farver. Bestemt en gadget man ikke behøver gemme i skuffen, fordi den ligner noget der er designet af aber. Nu jeg har fat i højtalerne kan jeg jo passende sige at de har en nominel udgangs effekt på 0,75W hver, sødt ikke?

Medfølgende er der to adaptere, hvoraf den ene laver det i forvejen 3,5mm stik, om til den standard 3,5mm man bruger i dag. Hvad forskellen er på de to, ved jeg ikke, men man vil lægge mærke til at de spiller bedre hvis adapteren benyttes når man har dem sluttet til en pc. Hvorimod der ingen forskel er hvis den er sat til telefonen. Den anden adapter laver 3,5mm stikket om til 2,5mm som også bruges i telefoner nu til dags. Hvilken af de to der er den deciderede standard i mobiltelefoner vil jeg ikke gøre mig klog på.

Dette er en annonce:

Tilbage er der ikke andet at sige end at telefonen der er brugt til test er en Nokia 5310 Xpressmusic, som er en telefon med dedikeret lydkort, hvilket også er med til at gøre oplevelsen bedre. Prisen på dette herlige mobile højtaler sæt ligger under de magiske 400Kr, så det er jo ikke en halv arm man skal af med for at få bedre lydkvalitet end fra højtalerne i telefonen. Desuden var der i pakken medfølgende batterier, så dem kan man jo trække fra beløbet.
Jeg har meget lyst til at give dette produkt en rigtig høj karakter, men hvis jeg ser på den med forbrugerøjne, har jeg svært ved at se hvem der egentlig har lyst til at rende rundt med sådan en lille stang i lommen. På den anden side er der jo blær-effekten. Unge teenagere går jo meget op i at have noget der kan larme og se godt ud og her er MD-6 ideel.

Nokia Mini Speakers MD-6Nokia Mini Speakers MD-6Nokia Mini Speakers MD-6Nokia Mini Speakers MD-6
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Stilrent design, Kompakt, Spiller meget godt.
-
For at holde omkostninger nede er det hele lavet af plast. Let modtagelig overfor ridser og chips fingre
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Test: Nokia Mini Speakers MD-6

Test: Nokia Mini Speakers MD-6

GADGET-TEKST. Skrevet af Rene Hansen

Nokia har for nylig udgivet to nye Xpressmusic telefoner, i den sammenhæng giver Nokia et nyt bud på nogle mobile højtalere der kan matche de nye telefoner - Men kan den levere varen?



Indlæser mere indhold