Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Beoplay A9

Bang & Olufsen giver os her en af de dyreste, men også en af de absolut bedst gulvhøjtalere til dato.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Bang & Olufsen har skabt mange ikoniske former gennem årene, men for de fleste der tænker på mærket i dag, så er det særligt én form der danser frem på nethinden - den store runde højtaler på de tre træben. Så sandelig er det et design, en æstetik der repræsenterer hele filosofien bag virksomhedens produkter, lige fra headsets til fjernsyn. Det er det simple, det luksuriøse, det nordiske, det dyre og eksklusive. Højtaleren hedder A9, og er uden tvivl den mest slående vi nogensinde har haft forbi kontoret.

HQ

Og lad os først og fremmest dvæle lidt ved selve udseendet. Udtrykket "slående" er igen meget rammende her, men efter det pompøse første indtryk sker der noget ganske utroligt. Netop på grund af træet, det lettere bronzeagtige stofnet der sidder på den model vi lånte så begynder den faktisk at falde i med baggrunden, og bliver noget nær anonym. På grund af den meget direktionsbaserede lydoplevelse placerede vi den i et hjørne, der faldt den hurtigt til, og blev en naturlig del af hjemmet. Mere specifikt har vi at gøre med en højtalerenhed der beklædes med et stofnet, og hvor bagpanelet så er i en afart hård plast. I bunden sidder et hulrum til kabler, og hertil skrues de tre træben på. Det lyder ganske simpelt, og det er det i grunden også. Selvom du dog aktivt ikke kigger på bagsiden, da den efter al sandsynlig vil stå imod en væg, så er det dog skuffende at ikke også den er i træ - det ville få hele enheden til at se mere helstøbt ud. Nuvel, når en højtaler ser lige så godt ud som A9 gør, så er det svært at brokke sig. Pointen er at både fra en distance, og helt tæt på er A9 uden tvivl den smukkeste, mest elegante gulvhøjtaler vi har haft forbi, og byggekvaliteten er enormt stærkt hele vejen, fra gevindet til benene, til metalkanten langs enheden.

Beoplay A9

Selvom højtaleren med tiden bliver anonym kan man vist ikke påstå at den ikke er robust. Hele 14,7kg vejer den, og der er godt nok både et håndtag i toppen så man kan bevæge den rundt i hjemmet, og tre forskellige lyddesigns der indstiller lydoplevelsen til at være op imod en væg, i et hjørne eller fritstående. Dog tænker vi at man placerer A9 ét sted i hjemmet, og så bliver den der.

Heldigvis er det ikke et problem at afspille lyd fra enheden ligegyldig hvor den står, for A9 understøtter AirPlay, og ja, det betyder at kun Apple-enheder kan benytte sig af det. Dog fungerer den også med almindelig Bluetooth, og du kan sågar kable den med både jackstik og ethernet. Betjeningen sker via knapper bag på toppen, og opsætningen igennem Beoplay-applikationen var færdig på omtrent 1.5 minut. Det er naturligvis at forvente i dag at sådanne installationer skal gå gnidningsfrit, men den problematiske oplevelse flere har beskrevet med særligt opsætning igennem de seneste par år oplevede vi slet ikke.

Dette er en annonce:

Når så højtaleren er sat op, og du har brugt en halv times tid på bare at beskue designet og føle dig heldig (og fattig), så har du lidt af en lydoplevelse i vente. A9 er nemlig også stor fordi den er tætpakket med lækre enheder. Du har en 8 tommers woofer med dertilhørende 160 watt forstærker, to gange tre tommers mellemtone-drivere og to 3/4 tommers diskanter. Det betyder at i det hele kører højtaleren hele 480W - naturligvis er dette bare ren og skær kraft, og det kræver også finesse at levere helstøbt lyd, men man må bøje sig her.

Beoplay A9

A9 formår nemlig ikke bare at være ganske rammende til at levere lyden til en sjov fest, men den ville uden tvivl kunne spille musik for en langt større forsamling, og det er uden at miste den distinkte adskillelse af bas, mellemtone og diskant, og uden at det hele drukner i vibrationer. Nej, selv fritstående og med fuld hammer på lyder A9 fortrinligt, og det gjaldt for tunge elektroniske rockkompositioner som Soulwax til dybsindige lydlandskaber fra Trentemøllers The Last Resort. Selvom der er indstillinger der kan gøre A9 til en fritstående højtaler, så fortrak vi dog i sidste ende lyden fra et hjørne, hvor hele oplevelsen rammer som en kanonkugle i maven, og det mener vi på den bedst tænkelige måde. Den er dyb, blød og uendeligt høj hvis man ønsker det, men det lyder aldrig skarpt eller ubalanceret.

Ja, A9 er næsten uforsvarligt dyr, med en generel pris på omtrent 15.000 kroner, men som en luksuriøs, pompøs gave til sig selv, hvis man elsker æstetik og at have noget nær den bedste lydoplevelse man kan forestille sig - så er det svært ikke at kynsik foreslå, at du må begynde at spare op.

Dette er en annonce:
Beoplay A9
10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Beoplay A9

Beoplay A9

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Bang & Olufsen giver os her en af de dyreste, men også en af de absolut bedst gulvhøjtalere til dato.



Indlæser mere indhold