Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Vi tester langt om længe Sony Bravia AF8

Senere på året ankommer storebroderen, AF9, og nu har vi endelig fået muligheden for at teste Sonys betalbare-flagskibsfjernsyn.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad os få det kedeligt af vejen først. TV'et er udstyret med en central fod - det giver et stort plus i min verden da det giver en del flere placeringsmuligheder end fødder i hvert ende af TV'et. Det er mildest talt lækkert, og det er designet også. Det mærkelige er prissætningen der er identisk med tidligere A1-modeller, og det er indmaden også, og tager man i betragtning at der er en nyere model i form af AF9 lige om hjørnet, så er det nok for meget. Prisen for den testede 55"-udgave er 18.000, mens at en 65"-udgave er 26.000. Medmindre at TV'et pludselig kommer på tilbud, så bør man vente. Når det så er sagt, så er kvaliteten til at spotte og mærke øjeblikkeligt. Der er kælet for detaljerne her.

Bagsiden er ren og enkelt, og er man nærtagende med kablerne, så er der også plastikskjulere til dem - det er en bedre løsning end Samsungs ekstra kabelkasse, som skaber mere rod end den fjerner. Det hele er udfærdiget i mat sort og børstet metal, så leder du efter et pænt fjernsyn, et der pynter i stuen når det ikke er tændt, så er AF8 et glimrende bud.

Sony Bravia AF8

Det er dog alligevel i sidste ende billedet det handler om, og når nu prisen er betragteligt højere end konkurrenterne, så skal det kunne præstere. Billedet er 4K HDR OLED, og med Sonys X1-processor forsøger Sony at differentiere sig fra andre - og det er lykkedes. 700 NITS er fint for et OLED-panel - men det er ikke imponerende når nogle konkurrenter har noget der ligner tre gange bedre lysstyrke. Det er ikke et problem for mange, men til prisen forventer man mere.

Det helt store salgspunkt er naturligvis at det er OLED, og lad os bare slå fast, ja, der er et fantastisk sortniveau, og godt nok skal det blå skær lige kalibreres væk lige når det er pakket ud, men så er farvedybden og ikke mindst farveægtheden også ganske fin. HDR kan umiddelbart ikke justeres separat fra den valgte profil, så det er lidt svært at sige noget omkring afvigelser på dette område. Her skal man så også huske at kontrollerer sit input - af en eller anden grund er det kun to indgange der er HDR-kompatible - det er altså en mærkelig prioritering i et TV til 18.000. De kolde farver vaskes bedst væk ved at vælge Biograf profilen, den bør stadig kalibreres, og hvis man ikke har adgang til den slags, så findes der heldigvis en masse bud på de "rigtige" indstillinger på nettet.

Dette er en annonce:
Sony Bravia AF8

Kontrasten er især impoenrende hvor lys afløses direkte af total mørke, og det testede fjernsyn viste ingen tegn på "bleeding" eller lysforurening af nogen art. Skarpheden i billedet er ligeledes naturlig, og ikke forceret som nogen har. Selv film i SD-format er overradskende gode, her må man sige at Sony formår at "opskalere" bedre end mange andre.

Naturligheden i billedet er hvor AF8 virkelig vinder i min bog, en slags fjersynets svar på en 144Hz-skærm - når man først har prøvet det, så går man aldrig tilbage til det gamle.

Alligevel må man slå fast, at til trods for en lavere lysstyrke, så er der få producenter der kan matche AF8 på ren og skær billedekvalitet på tværs af farvegengivelsen igennem HDR og sortniveauet i OLED-panelet.

Dette er en annonce:

TV'et har en såkaldt Game Mode-indstilling, altså minimum lag. For gamere er vi dog oppe i værdier der er 10x en god gaming monitor - så forvent ikke at det er brugbart til noget der bare normalt nærmer sig konkurrenceniveau. Faktisk kommer AF8 ikke engang i nærheden af en dårlig computerskærm hvad inputlag angår, men det er så heller ikke et fokus.

Sony Bravia AF8

Det er dog ikke alle elementer der imponerer som billedet. Særligt fjernbetjeningen er lidt skuffende, for den er i billig plastik, designet er kluntet og ligner noget fra mit forrige Samsung LED. Det er måske ikke afgørende for de fleste forbrugere, men igen, Sony laver "premium"-produkter, og dertil hører en forventning om at alle aspekter af brugeroplevelsen er særligt lækker.

Lyden er hæderlig uden at være imponerende, men sådan vil det nu altid være, men det er åbenlyst at man rent faktisk har forsøgt sig med "accoustic surface" - hvor skærmen vibrerer med, for at give en mere fyldig lyd. Det gælder dog ikke bassen og nedre mellemtone. Vi er lidt skuffede over den manglende mellemtone, men må erkende at det stadig er bedre lyd end stort set alle andre TV - en soundbar må desværre anbefales.

AF8 overhales snart af AF9, og denne kan vi heldigvis anmelde om ikke alt for længe, så lad os ikke forlænge denne anmeldelse unødigt. Kort og godt. Billedet. Det er fantastisk. Intet mindre. Men fjernbetjeningen skuffer, prisen er for høj med en ny model lige om hjørnet og ingen reelle opgraderinger siden sidste model. Jokeren er dog en høj pris på AF9 - så vil AF8 pludselig kunne være et godt køb.

Sony Bravia AF8
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold