Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Blackwidow Chroma V2


Razer har begået et usædvanligt godt keyboard der støtter dig hele vejen igennem
.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

På papiret er der ikke sket de store ændringer, for der er ændret lidt skrifttyper, ændret en smule layout, men det vigtigste for potentielle købere er bibeholdt, nemlig en aftagelig håndledsstøtte, og vigtigst af alt, Razers egne mekaniske taster. Men mere vigtigt, så er der nu flere valgmuligheder når det kommer til kontakterne under selve tasten, hvilket er altafgørende for tastaturets ydeevne. Og så er jeg bare glad for at man holder sig til slange- og krybdyrnavne, i stedet for at gå over til krigsskibe og andet mærkeligt.

HQ

Der er også kommet ny Synapse software, Razers særdeles omfangsrige driversystem, der så vidt jeg lige husker var en af, hvis ikke den første, til at lade brugeren gemme i skyen. Herudover er der ikke så meget at sige, der er et væld af funktioner og optimeringer for dem der vil nørde det igennem og synkronisere deres hardware, og det er stadig meget nemt og ligetil at bruge for dem der bare gerne vil ændre ved nogle enkelte småting. Softwaren var klippestabil uden problemer i testperioden.

Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2


Keyboardet kommer i tre forskellige udgaver, en for hver af Razers egne tastefarver. Tasterne, og især kontakterne, er generelt godt lavet. Razer gør meget ud af at de er lavet til at holde "op til" 80 millioner anslag, hvor konkurrenterne kun kan holde til 50 millioner. Jeg har før slidt keyboards op, men det har nu altid været tasterne (plastikhætten) der gav op, og ikke kontakten, og i øvrigt ofte bare et påtrykt bogstav der blev slidt af, ikke et problem man har med baggrundsbelyste taster - fagre nye verden.

Dette er en annonce:

Razer Green er klikkende og taktil, attuneringspunktet (der hvor kontakten aktiveres) er 1.9 millimeter. Den modsvarer i Cherry MX sådan cirka af en Cherry Blue, efter attuneringspunktet synes jeg dog mere at den føles som Cherry Red. Heldigvis for Razer finder jeg at deres Green er bedre end begge. Kontakten aktiveres hurtigt, og det føles som om at kontakten hurtigt finder tilbage til sin startposition. Razer opgiver selv forskellen mellem attunering og "reset" til 0.4 mm - det føles hurtigt. Kontakten giver en god kliklyd, der dog nok hurtigt bliver irriterende for omgivelserne, men kombineret med den taktile feedback er det i denne skribents optik den perfekte løsning mellem gaming og kontorarbejde.

Razer Orange er ikke en "clicky" type (så, sjovt nok, er den "silent"), den resetter hurtigere, og kræver mindre kraft at aktivere. Især til skrivearbejde er den god, og den mindre kraft og hurtigere reset vil sikkert også tiltale mange. Personligt foretrækker jeg både audiotiv såvel som fysisk feedback når jeg skriver. Den modsvarer en Cherry Brown, men er denne langt mere overlegen i min verden.

Razer Yellow er lineær og stille, og den har en endnu kortere distance den skal "rejse" fra start til slut end de øvrige. Attuneringspunktet ligger 1.2mm nede, og har samme attunerings- og reset-punkt. Den er med andre ord lag-free. Den er klart den hurtigste af tasterne, og svarer til en forbedret Cherry MX Speed Silver. Hvis vi ser bort fra lyden af tasten der slår i bund, altså selve plastikhætten med bogstaver og tegn på, så er den også helt stille. Grundet at attuneringspunkt og reset-punkt er det samme, så kan man meget nemmere have aktiveret tasterne, og så variere hvor meget eller hvor lidt man trykker dem i bund under brug, og det er min klare favorit indtil videre. Jeg har ellers altid foretrukket Cherry MX Red.

Tastaturet kan virke en smule højt, og der er også blevet plads til hovedtelefonstik og en USB indgang i siden på tastaturet, sidstnævnte har jeg i længere tid savnet, så det passer mig glimrende.

Dette er en annonce:
Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2
Razer Blackwidow Chroma v2


Tasterne er naturligvis "Chroma", eller som vi andre kalder det, fuldspektrum RGB. Der er naturligvis klassisk 10 key anti-ghosting, og et væld af diskolyseffekt-muligheder. Det vejer lidt, halvandet kilo, men det er ok. Det er 47,5 cm bredt, 17.1 cm i højden, og 3,9 cm i dybden. Grundet den medfølgende håndledsstøtte er det dog ikke et problem, og så er der også blevet plads til fem makrotaster i den venstre side.

Håndledsstøtten er ganske genialt lavet med magnetmontering, og der er stadig oplyst logo af en afsluttet ende der hvor der monteres, så man mangler ikke håndledsstøtten rent æstetisk. Den er lavet i kunstlæder med skum, og er en af de ting man ikke aner man har brug for før end at man har prøvet det.

Tasterne er som man før kan gennemskue ganske fantastiske i daglig brug. Hurtige, responsive og med en god overflade på selve tasten også. Kombineret med den gode håndledsstøtte er det en fonøjelse fra start til slut.

Man bliver hurtigt utroligt glad for komfort og performance så snart man har brugt tastaturet i bare fem minutter, og det har gjort både kontorarbejde og gaming væsentligt sjovere, og meget subjektivt, så ydes der også bedre.

Prisen på highendtastaturer er stadig åndsvag, 1399.- står Blackwidow Chroma v2 til vejledende for det halvnadet kilo plastic. Men ydelsen er fantastisk, og holder tastaturets lovede slidtagekvote bare tilnærmelsesvist, så har man det i mange år.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold