Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Hauppauge HD PVR Rocket

Optag gameplay direkte fra din konsol, uden at stille en computer op ved siden af fjernsynet. Rocket holder hvad den lover.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hauppauges HD PVR Rocket har én stor fordel, andre capture-kort ikke har - man kan bruge den uden tilslutning til en computer. Hvor alle andre capture-kort skal sluttes til en Windows-PC eller Mac og styres gennem medfølgende software, så kan Rocket optage direkte til en USB-stick på op til 32 gigabyte. Man sætter den altså bare ind mellem konsol og fjernsyn, og så er der ikke brug for yderligere opsætning.

HQ

Betjening er endnu lettere end selve opsætningen: Man trykker blot på den store røde knap. Boksen lyser rødt når den optager, og grønt når den er klar til optagelse. Man kan tilslutte en mikrofon direkte til Rocket, hvis man ønsker at lave voiceover mens man spiller.

Hauppauge HD PVR Rocket

På den led er Rocket eksemplarisk let at bruge, ja, det er lige før jeg vil kalde den idiotsikker. De fleste konsoller kan tilsluttes via HDMI, og der medfølger et komponentkabel, hvis man skal optage fra PlayStation 3. Seneste systemopdatering til PlayStation 4 gjorde det muligt at slå konsollens HDCP-beskyttelse fra, så nu kan man også optage fra den.

Lige så letanvendelig som Rocket er, lige så nydeligt er resultatet. Jeg har lavet en direkte sammenligning med de Elgato-kort, vi blandt andet bruger her på redaktionen, og den faldt ud til Rockets fordel. Farverne og kontrasten stod skarpere i den resulterende fil end de gjorde med Elgato-kortet, uden nogen nævneværdig forskel i pixelering og kompressionsartefakter.

Dette er en annonce:

Som udgangspunkt optager Rocket i 1080p30, men vil man have lidt mere valgfrihed i indstillingsmuligheder (eller slippe for USB-stickens begrænsninger og optage direkte til harddisk), kan man tilslutte den til sin PC. Med den medfølgende software kan man nedskalere opløsningen eller vælge en lavere framerate (ikke at jeg kan regne ud hvorfor man ville gøre det), og der er desuden et indbygget interface til at lægge sine videoer på YouTube.

Hauppauge HD PVR RocketHauppauge HD PVR Rocket

Det er alt sammen meget fint, men der er ikke rigtig nogen grund til at styre sin Rocket fra PC'en, fremfor bare at bruge den selvstændigt, medmindre man optager virkelig, virkelig lange klip, og derfor har brug for den ekstra plads, en rigtig harddisk giver. En times gameplay fylder omkring 4 gigabyte.

Det eneste punkt, hvor Hauppauge kommer til kort i forhold til andre capture-enheder, er ved livestream-understøttelsen. Der er nemlig ingen i skrivende stund. Altså er der ikke noget med at livestreame sit spil til Twitch eller lignende. Man kan selvfølgelig håbe på at programmer som OBS eller Xsplit på et tidspunkt understøtter den, men hvis du primært vil have en capture-enhed med henblik på streaming, så er Rocket ikke for dig.

Dette er en annonce:

Hvis du derimod bare gerne vil optage gameplay-videoer fra din konsol, og ikke gider skulle rode med at have en PC i nærheden af stuealtret, så er Rocket noget nær ideel. Også hvis du tit skal have den med på farten - den er ikke meget større end en stor gaming-mus. Og kvaliteten af optagelserne er som sagt glimrende.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Let at bruge og sætte op, kræver ikke tilslutning til PC eller Mac, god kvalitet af optagelser
-
Kan ikke bruges til streaming
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Hauppauge HD PVR Rocket

Hauppauge HD PVR Rocket

GADGET-TEKST. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Optag gameplay direkte fra din konsol, uden at stille en computer op ved siden af fjernsynet. Rocket holder hvad den lover.



Indlæser mere indhold