Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Smart Monitor M8

Samsung har skabt den måske bedste alt-i-ener.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Via afsløringen af Apples Studio Display er der igen opstået krig blandt monitor-producenter om hele den den her "jack-of-all-trades"-krone, altså en skærm der kan levere underholdning, solidt design, masser af features og finurlige overraskelser til en konkurrencedygtig pris, en skærm du gerne skulle kunne spille lidt på, redigere videoer og billeder på og måske fange et afsnit af Stranger Things i én sømløs sekvens.

HQ

Samsung har tidligere forsøgt sig med en "den-kan-det-hele" skærm i form af M-serien, og den er nu blevet opdateret med den nok mest skelsættende model til dato - mød M8.

Så hvad kan den? Samsung M8 er først og fremmest legesygt designet, og lader til at være en slags pastelfortolkning af Apples Display XDR-design. Forholdet er bredt med minimal kant udover den specifikt farvede hage i bunden. Du kan få den i hvid, grøn, pink eller blå, og den er decideret bjergtagende at kigge på, og repræsenterer en noget der perfekt blanding af personligt og industrielt design. Jeg vil vove den påstand at den vil passe ind i et Pixar-redigeringsrum, såvel som til hjemmekontoret derhjemme. Der er sågar en ret fin lille detalje, da hele bagsiden af dækket af en nubret, kulfiberagtige tekstur. Samsung selv kalder det "sildeben". Samsung leverer her selveste antitesen til den ellers konform monitor-designtradition, på samme måde som Apple gjorde det med den nye iMac - bravo.

Samsung Smart Monitor M8

Bagpå er der "bare" tre porte, som er microHDMI (du får et omformerkabel med), og to USB-C, og selvom at der sikkert er nogle der havde ønsket sig særligt DisplayPort, så er det altså ikke helt målgruppen her. Selve panelet er et 32 tommer 4K/60Hz VA-panel, der understøtter HDR10+, og i vores tests klarede den sig decideret fortrinligt til de semi-professionelle med 100% sRGB, 94% DCI-P3 og 88% Adobe RGB. De 478 NITS vi målte er naturligvis ikke helt det samme som et IPS-baserede lys på 700-900 NITS, men medmindre du specifikt skal arbejde med HDR, så er mere altså ikke nødvendigt.

Dette er en annonce:

Flot designet, masser af behændighed og solid billedkvalitet hvis ens workflow passer. Så langt så godt, men M8 har da også et party trick, for det er officielt en "Smart Monitor", og det betyder at der ud over indgange til din computer er et helt Tizen-baseret styresystem her. Ja, det betyder at du sætter M8 op ligesom et fjernsyn igennem Smart Things, der åbner op for et hav af muligheder. Det gør at du kan tænde og slukke igennem en smart assistent (som ikke er Bixby), og du er ikke tvunget til at bruge analogpinden bagpå, for der hører en moderne fjernbetjening med. Herfra kan du tilgå præcis samme indstillinger som på en QN95 med genveje til Netflix, Prime og Disney+, volumen og alt derimellem. Det er så uendeligt meget mere bekvemt på den her måde.

At skærmen har sit eget styresystem tillader, i princippet også, at du kan arbejde uden nogen tilslutning overhovedet. Der er indbygget Bluetooth 5.2, og du kan derfor parre mus og tastatur, og downloade skriveprogrammer og Samsungs browser, og bruge den... ja, som en slags iMac. Med adskillige tilslutninger kan du sågar let aktivere features som Picture-in-Picture og arbejde med forskellige enheder på én gang. Igen, ligesom på et Samsung-fjernsyn, er der AirPlay og DEX-understøttelse, så du kan faktisk arbejde trådløst fra en MacBook, eller nyde godt af hele skærmarealet med en Samsung tablet.

Samsung Smart Monitor M8

Der er bare flere muligheder her, end der er andetsteds. Kombiner det med et indbygget webcam, der dog skal sættes til via en ret akavet kvadratisk forbindelse bag på, men som dog kommer med et fysisk dæksel, der både understætter Far Field Voice og er i 1080p, samt nogle bedre end forventede højtalere bestående af to tweetere og to woofers.

Dette er en annonce:

Du kan, naturligvis, få en bedre skærm end Samsungs M8 for de cirka 6000 kroner. Men i forhold til at give dig så mange features, muligheder og brugsscenarier for pengene som muligt, så er det svært at blive mere begejstret. Og så hjælper det altså at den er så flot, og er så alsidig i sit design.

Ja, jeg køber altså en.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold