Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Corsair HS65 Surround

Corsair satser intet, men har dog lavet et ret solidt headset.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Når man ellers bruger tid på at anmelde gigantiske flagskibe med Bluetooth, 2.4GHz trådløs forbindelse og et utal af andre sekundære og tertiære funktioner, så kan man komme ud for at glemme, at den menige forbruger ofte bare gerne vil have komfort, lydkvalitet og... ja, pålidelighed.

HQ

Det er hvad Corsair sigter efter med HS65 Surround, den mellemste bror af de i alt tre headset-lanceringer. Headsettet er trådet, tilbyder solid lydkvalitet, ikkeeksisterende RGB-belysning og en stor, tyk mikrofon. Der er, med andre ord, fokus på gode gammeldags værdier, et headset der primært ønsker at være fikst, snarere end prangende.

Så ja, her har vi et trådet headset (der både kan gå 3.5 millimeter eller USB), der benytter en lukket konstruktion, 50 millimeter Neodymium drivere, en omnidirektionel boom-mikrofon og mulighed for effektiv virtuel surround. Du får altså de primære behov dækket, men som sagt er der ingen trådløs forbindelse, aftagelig mikrofon, opmærksomhedskrævende design eller andre innovative features. Du får, hvad du får.

Corsair HS65 Surround

Headsettet er relativt smagfuldt designet med matsorte nuancer, kvalitetsplastik med en mørk metalgrill på hver kop samt et underspillet logo. Der er desuden masser af memory foam på hver kop, som i øvrigt har en stof indvendig og faux læder på siderne. Selve bøjlen er også dækket af memory foam. Hele herligheden er ret komfortabel, når alt kommer til alt, men det skal dog siges at uden et elastisk bånd der forhindrer toppen af hovedet i at komme i kontakt med selve bøjlen, så kommer det i sidste ende til at komme an på hovedformen, og der var nogen på kontoret der lagde mere mærke til en presserende effekt fra toppen og ned end andre. Desuden vejer det 282 gram, så nogen fjervægt er det ikke ligefrem.

Dette er en annonce:

Heldigvis lyder de decideret glimrende. De ret store 50 millimeter drivere formår virkelig at brage igennem, og levere virkelig klar og dyb lyd, lige meget om man gamer på konsol via jack, PC via USB, eller egentlig bare ser noget på Netflix. Via USB-donglen kan du aktivere Dolby Surround via virtuel 7.1, og det giver naturligvis en fordel i mere konkurrenceprægede titler, men samlet set giver det også mere indlevelse, ingen tvivl om det. Det skal dog siges at under testen fandt vi ud af, at ved at bruge USB-donglen forbipasserer man også computerens indbyggede lydkort, eller en tilsluttet DAC, så der skal du gå direkte med 3.5 millimeter porten.

Mikrofonen er også ganske udemærket. Den har en frekvens på 100-10.000Hz, og kan svinges lodret op for at blive muted via hardware, ikke software. Den er, som nævnt, omnidirektionel, og gør et glimrende stykke arbejde med at isolere lyd fra brugeren.

Corsair HS65 Surround

Det hele sættes op via iCUE, og her kan du tweake forskellige EQ-indstillinger, og naturligvis lege med den nye SoundID-feature fra Sonarworks. Det er en feature der lader dig sammensætte en mere personlig profil baseret på en række samples. Så du vælge imellem et par sange, og vælge derefter "filtre" til de sange, som du synes lyder bedst. Hvorimod andre anmeldere mener at det decideret gjorde lyden værre, så følte vi snarere bare ikke rigtig at det gjorde nogen forskel, og presets som Bass Boost, FPS Competition og Pure Direct gør et langt bedre stykke arbejde i forhold til at fremhæve specifikke niveauer.

Dette er en annonce:

Prisen? Ja, den er på cirka 650 kroner, som kan ende med at blive et lille problem, eftersom at Razers fantastiske BlackShark V2 står dig i lige knapt 75 kroner mindre de fleste steder. Er det en deal breaker? Måske ikke, og Corsair er en del tættere på at ramme plet her, end de tidligere har været med HS-serien. Men prisen er dog en ærgerlig lille fodnote, eftersom at alt ved HS65 Surround skriger; "fantastisk hvis man har et stramt budget", så havde det været en 500-las, så havde virkeligheden været en anden.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold