Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Asus ProArt PA279CV

Asus har formået at presse prisen ned på en ProArt-skærm.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

For nylig løftede Apple sløret for deres Studio Display, en skærm som Apple siger vil "aktivere din kreativitet", men som du skal betale 20.299 kroner for, hvis du altså ønsker en fod med justerbar hældning og højde, og glas med nanotekstur.

HQ

Det er ret mange penge, og det er ret mange penge for et værktøj. Om hvorvidt Studio Display sælger ved vi endnu ikke, men hvad vi dog ved er at du behøver ikke at punge ud med så meget for at få adgang til en suite af funktioner og teknologier, der kan forbedre dit professionelle (eller semi-professionelle) arbejde.

Asus' ProArt PA279CV står dig i 3499 kroner, det efterlader os med cirka 19.000 kroner op til Apples "entry-level" display. Så hvad får vi for pengene? Jo, først og fremmest er der tale om et 4K IPS-panel i 16:9, med 1000:1 kontrast, 100% sRGB-dækning, 100% Rec. 709 (et lidt ældre spektrum) og Delta-E afvigelser på noget der ligner 1.0. Der er også Calman-verifcering og kalibrering.

Asus ProArt PA279CV

Naturligvis er der ligeledes specifikationer der er knapt så imponerende, som ikke er overraskende til denne pris. Vi snakker backlight-lys der snitter 350 NITS, så den "HDR Compatibility" Asus lover er måske lige søgt nok. Dog skal det siges at visse professionelle ofte kritiserer netop virksomheder som Apple for at overvurdere lysstyrke, som ikke er nær lige så afgørende, hvis ens workflow ikke er HDR-baseret.

Dette er en annonce:

Dog, takket være de førnævnte 100% sRGB og cirka 89% DCI-P3, så kommer du rigtig, rigtig godt fra start, og vi målte ganske rigtigt Delta-E afvigelser på 0.7, som igen vidner om at Asus virkelig har styr på kalibreringen.

Ikke bare det, Asus fremstiller bare de her ProArt-skærme ud fra nogle mere nøgterne principper, så selve uniformiteten er direkte glimrende, og blæser eksempelvis Huaweis Mateview display et godt stykke. Ligeledes er byggekvaliteten bundsolid, og selvom at foden er en kende bred, som gør at den ikke ligefrem egner sig til små skriveborde, så gør den at det hele forbliver robust. Og når ja, du betaler ikke en krone ekstra for højdejustering. Smart, ikke?

Der er 2x2 watt højtalere indbygget, der ikke lyder af noget særligt, men de er her, og du får DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB-C med 65W opladning, én USB 3.1 og et jack-stik, med andre ord er der alt hvad hjertet begærer her.

Asus ProArt PA279CV
Dette er en annonce:

Nej, der er ikke 5K, og nej, der er ikke noget indbygget webcam, eller sublime højtalere, men i forhold til at købe et display til ens eget produktionsworkflow, er Studio Display så mange, mange, mange tusinde kroner bedre? Nej, selvfølgelig. Faktisk, hvis vi lige ser bort fra Apple, beviser Asus her at de formår at levere fantastisk ydeevne via ProArt-produktionsmetoden til en langt, langt billigere penge. Af netop den grund er PA279CV meget, meget let at anbefale.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold