Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI MPG Artymis 343CQR

MSI træder frem fra skyggerne, og leverer en af deres lækreste skærme til dato.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

MSI kæmpede i årevis med et ry, der godt nok ikke ligefrem var det værste, men som om ikke handlede bundede i, at selvom at du via et givent MSI-produkt fik imponerende specifikationer, og en konkurrencedygtig pris, så var det på bekostning af features og produktionskvalitet.

HQ

Med det for øje kan man tydeligt se på deres seneste top-of-the-line skærm, MPG Artymis 343CQR, hvor langt de reelt set er kommet i forhold til at designe og fremstille produkter der både er tilfredsstillende at bruge, og solidt sammensat også.

Først og fremmest er den ret pæn at se på. Jo, den traditionelle V-formede fod optager ret meget plads på bordet, men den er udformet i solid metal, og skærmen står ret solidt på en overflade. Der er en kurvning på 1000R, som nogle måske vil mene er lettere aggressivt, men med et skærmforhold på 21:9, så bør al indhold kunne bruge det meste af skærmarealet. Bag på har vi en enkelt adresserbar RGB-stribe, der dog faktisk kan programmeres til at afgive ret smagfuldt lys. Den er ikke ligefrem tynd, men igen; den er robust og smagfuldt designet.

MSI MPG Artymis 343CQR

Så hvad er der ellers? Jo, det lettere kurvede display er 34 tommer, og byder på en opløsning i 1440p, altså 3440x1440 pixels i et forhold på 21:9. Dertil kommer 165Hz, som kombineres med en MPRT-forsinkelse på 1ms (GtG). VA-panelet byder desuden på ret dybe kontraster, og et relativt distinkt sortniveau. Desuden har den en DisplayHDR-certificering på 400, og kan let ramme næsten 600 NITS under de rigtige forhold. Det giver desuden en kontrast på 3000:1, og med Delta-E afvigelser på lige knapt 2 er det hele uhyre imponerende skruet sammen.

Dette er en annonce:

Det er let skuffende at MSI ikke at sørget for officiel G-Sync kompatibilitet, men det virker dog via lidt tweaking, men der er dog AMD FreeSync Premium. I det hele taget er der næsten kun gode nyheder her, for vi så noget der lignede 93% dækning af DCI-P3, som faktisk gør video- og billedredigering på hobbyniveau muligt.

Naturligvis er det stadig sådan, at et 21:9-forhold vil skabe nogle få begrænsninger. Eksempelvis forstår Disney+ stadig ikke det her format, og kan derfor ikke udfylde hele arealet, og Valorant har ikke understøttelse af ultra-wide som centralt forhold. Det betyder at der er kompromisser hist og her, men det er ret sjældent at du støder på den slags.

MSI MPG Artymis 343CQR

Derfor er det heldigt at MSI har fokuseret på at krydre med lidt ekstra hist og her. Eksempelvis understøtter skærmen HDMI CEC, så den selv skifter alt efter hvilken port der er aktiv, og den kan skalere 4K ned til 2K, så eksempelvis en PS5 kan bruges uden problemer. Desuden er der upstream USB-porte, USB-C via Thunderbolt og en bundsolid OSD-menu.

Dette er en annonce:

Det eneste reelle problem her er, at selvom at skærmen faktisk udkom sent sidste år, så er det HDMI 2.0, og ikke 2.1, som underminerer hele ideen om HDMI CEC og tilføjelsen af en konsolplatform udover den tilknyttede PC. Det er efterhånden ret svært at retfærdiggøre, ikke at understøtter de nyeste display-standarder, særligt når man tager mellem 6000 og 7000 for en skærm af denne kaliber.

Udover det, så kan Artymis lidt af det hele, og er derfor en ret solid skærm for pengene. Du kan få billigere alternativer, men som et naturligt step-up for MSI, så fungerer det hele glimrende.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold