Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Nokia Streaming Box 8000

Nokia giver dig alt hvad du skal bruge, og de gør det til en billig penge.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis du ikke slår dig til tåls med dit fjernsyns indbyggede udvalg af applikationer, enten fordi dit fjernsyn ikke er nyt nok, er en monitor uden en brugerflade eller at streaming-kvaliteten af disse applikationer simpelthen er for dårlig, så er der forskellige valgmuligheder.

Du kan jo chromecaste, men der er hverken fjernbetjening eller brugerflade, du kan bruge over 1500 kroner på et AppleTV 4K eller en Nvidia Shield Pro, eller du kan købe noget langt billigere fra Nokia, en producent der løbende har vist sig at have ekspertise på en række områder.

De lancerede tidligere på året deres Streaming Box 8000, en 4K Android-baseret brugerflade med dertilhørende fjernbetjening i fuld størrelse for bare 500 kroner nogle steder. 500 kroner.

Nokia Streaming Box 8000

Det er kun Chromecast TV (det kit der ikke er lanceret i Danmark endnu), der kan hamle op med den pris, og kigger du udelukkende på officielle lanceringer i Danmark, så er det her, alene skuet på overfladen, en af de mest interessante streaming-alternativer overhovedet.

Dette er en annonce:

Streaming Box 8000 er mere ligesom Chromecast TV end man umiddelbart skulle tro. Den lille sorte, lette plastikæske skal bruge strøm og HDMI, og giver dermed dit fjernsyn en Android-brugerflade, en brugerflade du netop kender fra Android-baserede fjernsyn, eller netop Chromecast TV. Dermed ved du præcis hvad du får, men det er måske heller ikke værd at dvæle alt for længe ved den slags. Lad os dog bare sige, at Nokia er kendt for ikke at fifle med softwaren, og det gør de heller ikke her. Du kan derfor roligt forvente den reneste form for Android muligt, og det er for mange et gedigent plus.

Det er dog fjernbetjeningen der virkelig tilføjer værdi til den samlede pakke. Ulig Chromecast TV er den "full-size", altså fremstår den som et alternativ til dit eget fjernsyns fjernbetjening, og har du en monitor, jamen så sikrer den det sidste led af transformationen til reelt smart tv. Knapperne er solide, mulighederne er mange, og der er sågar små ekstra Google-finurligheder som en Google Assistant-knap, samt Netflix- og Google Play-genveje også.

HDMI-indgangen er desuden en CEC-port, så fjernbetjeningen kan bruges til at skrue op og ned, samt alt det andet sådan en skal kunne. Jo, den føles lidt billig i hånden, men den er ikke meget værre end den du får når du betaler 20.000 for et LG OLED.

Nokia Streaming Box 8000
Dette er en annonce:

Der er naturligvis indbygget Chromecast, så allerede der retfærdiggør boksen halvdelen af sin pris, men der er samtidig mulighed for eksempelvis at bruge den til afspille lokale filer via USB, og naturligvis bare til at have alle dine streaming-applikationer samlet under ét tag. Selve afspilningskvaliteten er tilforladelig, men mangler så sandelig den Dolby Vision, HDR'ede kvalitet du netop får fra Shield Pro og AppleTV 4K - men igen, den her koster en tredjedel. En tredjedel

Som en funktionsdygtig, tilgængelig og prisvenlig måde at gøre en monitor smart, eller at droppe brugerfladen på dit fjernsyn, så er Nokia Streaming Box 8000 ret genial. Så enkelt er det.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold