Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Huawei WIFI Mesh 7

Huaweis Mesh-system er ikke banebrydende, men de er altså gode til at designe hardware.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Huawei er ikke bange af sig, og det er faktisk en ret stor ros. De, ligesom eksempelvis Razer, har en tendens til at dypper tæerne i nye produktkategorier, men ulig Razer er det ofte ret overvejet og robust designet i første omgang. Det så vi blandt andet bevist med deres to nye skærme, hvoraf særligt MateView 28" imponerede.

Men det er ikke alt, for Huawei ønsker også at gøre et større nummer ud af home networking, og mere specifikt WIFI Mesh. Der er adskillige produkter i Huaweis WIFI Mesh-serie, og i dag kigger vi nærmere på den dyrere model, Mesh 7, der i et sæt af to enheder står dig i cirka 3000 kroner.

Og lad os lige få det kedelige af vejen først; Huawei bruger tri-band, altså 2.4GHz, 5GHz low og 5GHz high, og mesh-netværket opdeler ikke båndene i separate hjemmenetværk, men skifter automatisk enhederne imellem dem, alt efter hvad du bruger, og hvor du er henne. Den kan dække 600 kvadratmeter per enhed, og blærer sig med at kunne sidde på 250 aktive tilsluttede enheder på én gang uden at netværkets hastighed påvirkes. Via WIFI6-standarden loves der op til 6600Mbps.

Dette er en annonce:
Huawei WIFI Mesh 7

Der er altså ikke noget her der som sådan er banebrydende, og både hastigheden, dækning og båndbredde er alle tilsvarende hvad du kan få til nogenlunde samme penge som Asus' ZenWifi, eller Linksys. Naturligvis er det en del mindre end du skal punge ud med for at få adgang til Rolls Royce-modellen fra Netgear, altså deres Orbi-serie, men Huawei ønsker tydeligvis at sælge et godt, solidt og middle-of-the-road WIFI mesh-system, og målt på de tekniske parametre, så er det lykkedes. Der er sågar ekstra ethernet-porte i hver enhed, hvorimod de fleste systemer dropper porte i satelitterne.

Men som det så ofte er med Huawei, så er der mere mellem himmel og jord. Først og fremmest er der selve udseendet. Ja, det er endnu et sæt mathvide plastikkasser, men de er nu en hel del flottere end din gennemsnitlige router, og vil uden tvivl fremstå mere classy i dagligstuen end tilsvarende routere netop fra Asus.

Ydermere er der en app, Huawei AI Life, der er den samme som du bruger til at styre deres smarthøjtalere, eller in-ears, og den er, igen, ret så genial. Der er al den granulære kontrol du kunne ønske, hvis du altså virkelig ønsker at gå i dybden, men vigtigst af alt kan den bestyres af alle, og selv dem uden præeksisterende indgående viden om WIFI-opsætning og Mesh-netværker kan på et øjeblik sætte WIFI Mesh 7 op. Jo, hardcore entusiaster ønsker sig nok mere avanceret information ved første øjekast, men Huawei har virkelig fat i noget her, og der er sågar smarte ekstrafunktioner såsom et heat map over hvorhenne i dit hjem at der er WIFI-dødvande.

Dette er en annonce:

I forhold til udpakning og opsætning er Huawei WIFI Mesh 7 nok det mest brugervenlige sæt vi har set til dato, og Huawei har sågar et ekstra trick i ærmet. Det er slet ikke sikkert at det er en "world first", men vi er endnu ikke stødt på NFC-baserede forbindelse til netværket ved at tappe din smartphone på en af enhedernes låg. Genialt, ikke? I stedet for at skulle identificere netværksnavn, og bede om adgangskode, så kan dine venner og din familie bare lille tappe toppen af routeren, og så forbindes der automatisk. Alle bør kopiere det her, selv hvis Huawei ikke er de eneste.

Huawei WIFI Mesh 7

Ved opsætning så vi ret solide hastigheder fra vores 1000/1000 Mbit forbindelse, og det stemte relativt godt overens med de resultater vi forventede. Ved kontinuerlig brug over en uges tid så vi heller ingen udfald eller softwareopdateringer der brød med opsætningen på nogen måde. Reel langtidssigtede pålidelighed er dog svært at kommentere på, men umiddelbart virker Huawei WIFI Mesh 7 til at levere det der loves.

Huawei WIFI Mesh 7 er ikke et direkte exceptionelt stykke hardware. Udover den geniale NFC-forbindelsesmulighed er der ingen revolutionerende ideer, eller hastigheder der eksempelvis slår Orbi-serien, eller ydmyger systemer i samme prisklasse. Nej, hvad Huawei har gjort er at starte med at overbevise om, at man kan stole på dem - stole på deres evne til at designe Mesh-hardware, og stole på at det virker efter opsætningen. Det er en position der er let at sympatisere med, og er du på udkig efter et system i den der 3000 kroners prisklasse, så er det her et glimrende bud.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold