Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Zephyr

Masken alle vil have - og den er billigere end du tror.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da Razer præsenterede deres Project Hazel, det der senere skulle blive til Zephyr-masken, mente alle at Razer var for sent på den. Desværre har det vist at det var de ikke, tværtimod.



Masken startede som koncept for snart lang tid siden, og med nogle fantastiske features, heriblandt et stemmemodulationsmodul, som desværre måtte lade livet i den endelige proces grundet pris og vægt, men jeg håber personligt at der kommer en hardcore premium-udgave med sådan en dims, det ville være perfekt til alle wannabe Darth Vader- og Bane-nørder derude.



Og hvad er Zephyr så blevet til? Ret enkelt, så er det et aktivt åndedrætsværn, altså med batteridrevne blæsere og udskiftelige N95-filtre der fjerner 99% bakterier, ikke meget ulig det som en maler eller en autolaker ville bruge i sit daglige arbejde, bare lidt mere konsumorienteret og med RGB-belysning fordi at, eh, vi er jo gamere!

Dette er en annonce:



Så er spørgsmålet bare om det virker.



Designet er sort med to store integrerede filtre på siden, og to gumistropper - men med et mere unikt, gennemsigtig degn. Både herinde, ved munden, og rundt omkring filtrene er så RGB-lysene. Masken går i mit tilfælde væsentligt bredere end ansigtet, og jeg tænker at det er for at være sikker på at også lidt mere... brede mennesker ikke føler sig klemt. Det gør dog også at masken er meget dominerende. Det er meget The Divison-agtigt at se på, og det trækker op for mig. 



Razer Zephyr

Lyset kan styres som man kender det fra sit Razer-grej derhjemme, og kommer med en fin lille app. 

Blæserne har to indstillinger, og hvis man har den mindste smule ubehag ved at opleve modstand ved vejtrækning igennem en maske, så er den højeste at anbefale da filtrene i masken gør det, ikke umuligt, men man kan godt mærke at der er modstand. Den laveste larmer ikke overraskende mindst, imens at den høje indstilling kan høres ret klart og tydeligt som propellen på et modelfly. Til gengæld kommer der ret meget luft igennem, og vejrtrækningen er langt mere naturlig.

Dette er en annonce:



Filtrene sidder bag magnetiske gitre, og de er ret nemme at komme til og skifte. Man kan også bare lade være med at komme dem i hvis man vil bruge masken til cosplay.



Silikoneforseglingen blev jeg aldrig helt gode venner med, den er åbenlyst designet til at sidde helt tæt, og samtidig ikke være ubehagelig, men der skal strammes en del før end at den sidder helt fast. Hvis man bevæger sig meget samtidig med at man har den på vil der dog opstå en del perspiration omkring denne. 



Fastgørelsen sker med to stropper, der så har en silikonedel der er i kontakt med hovedet. Hver strop kan indstilles individuelt også. Det gør at den øverste skal placeres ret højt for ikke at være i kontakt med øret, og jeg havde nok personligt foretrukket en samlet men tyk strop som det kendes fra elevationsmasker, eller en tyk strop med tværgående materiale som malermasker. Masken vener kun 200 gram, og det føles ikke specialt tungt, heller ikke i længere tid. Det længste jeg havde masken på var 4 timer i streg. Batteriet leverer 8 timer, dog lidt længere med RGB-slukket og laveste blæserindstilling.

 Filtrene købes hos Razer, og disse skal nemlig både bruges til de to blæsere og så en til udluftningskanalen.

Der oplades i øvrigt via USB-C, og blæserne styres via en lille knap på siden. 

En af de ting masken sælges på er at den bruger mindre materiale, men prisen er stadig $100 for masken, og dertil får du 10 sæt filtre, der skal skiftes hver tredje dag. Når de er færdige, så koster en lignende pakke $30. Altså koster det lige under 7 kroner om dagen, samt prisen for masken fordelt ud på den tid man bruger den. Jeg bruger for cirka 4-6 kroner om dagen på engangsmasker, og har i stedet købt en genanvendelig - men dog ikke for evigt - sportsmaske, men det er altså ikke helt billigt, til gengæld kan jeg godt følge at de små filtre sviner væsentligt mindre end bare to engangsmasker om dagen. 



Razer Zephyr

Jeg har ikke adgang til et laboratorie, så i stedet er masken testet ved at benytte den under hårdt nedbrydningsarbejde med massive mængder støv, og så skifte imellem den og så rigtige N95-masker, som bruges i industrien. Begge virker glimrende, men man sveder væsentligt mindre omkring munden, og de aktive blæsere gør en kæmpe forskel allerede efter de første tyve minutters daglige brug. 

Ville jeg gå med den på gaden i Taiwan? - ja, givetvis, men i Danmark? - nej.

Det vil ganske enkelt tiltrække sig for meget opmærksomhed at gå rundt og ligne en superskurk, men jeg vil helt klart kraftigt overveje at bruge den på min næste flyrejse, de aktive blæsere og bærekomforten, på trods af at den ikke er perfekt, er stadig en væsentlig forbedring af en engangsmaske, særligt når den nu rent faktisk er godkendt i både England og USA. 

Jeg håber dog at en premium-udgave med stemmemodul kommer på et tidspunkt, om ikke andet for at gøre det til et produkt man kan bruge til fastelavnskostumet også.



Ideen er ikke dårlig, og den koster mindre end jeg frygtede, men stadig mere end den objektivt burde, og larmen fra blæserne blev jeg aldrig helt gode venner med, særligt ikke da den varierer, og det er bare irriterende at høre på. Men der er en kæmpe forskel fra alle de passive masker man kender, og så på at få noget med reel og forceret luftcirkulation, det kan altså noget.


08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
Razer Zephyr

Razer Zephyr

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Masken alle vil have - og den er billigere end du tror.



Indlæser mere indhold