Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Dell Inspiron 16 Plus

Dell lancerer et skud mod... ja, deres egen XPS 15.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du vil gerne have en Dell XPS 15. Det er et nobelt ønske, ingen tvivl om det. Dell er trods alt kendt for at levere simple, udsøgt producerede arbejdsheste, som passer perfekt ind på tegnestuen, til universitetsforelæsningen og sågar ofte til en enkelt gaming-session eller to.

HQ

Så du går ind og kigger lidt på en XPS 15, og opdager så, at maskinen starter på 14.000 kroner. Av, min arm. Så hvad er alternativet? Ja, før i tiden skulle du søge ud hos andre mærker, for at få en tilsvarende oplevelser med enkelte kompromisser, der så giver en lavere pris, men Dell tilbyder nu det alternativ helt selv.

Mød Inspiron 16 Plus, en del af den billigere Inspiron-serie, men hvor denne specifikt lader sig kraftigt inspirere af netop XPS 15'eren. Vi snakker en startpris på 8000 kroner i stedet, og ved første øjekast er det svært at se hvorfor.

Dell Inspiron 16 Plus

Eller, det passer ikke, for netop ved første øjekast afslører Dell et ret tydeligt kompromis - materialer. Tag ikke fejl, det hele er udført i aluminium, og selvom den er lidt tykkere end en XPS 15, cirka 20 millimeter når den er lukket, så føles den relativt let med sine cirka to kilo. Men der er ingen kulfiber, og selve tykkelsen på materialerne er bemærkelsesværdigt "flimsy" på godt engelsk.

Dette er en annonce:

Men se det fra den anden side; maskinens trackpad er gigantisk, på størrelse med den nye XPS 15, og i stedet for bare Thunderbolt 4-porte, så tilbyder Inspiron 16 Plus en mere alsidig oplevelse. Der er nemlig porte, mere specifikt to USB-A 3.2 Gen 1-porte, fuld SD-kortlæser, HDMI, Thunderbolt 4-baseret USB-C og i sidste ende en barrel-baseret port til strøm. Nej, ingen USB-C baseret ladning her, men der er naturligvis intet der forhindrer dig i at lade igennem Thunderbolt-porten.

Fantastisk responsivt trackpad, glimrende tastatur der ikke udelukker numpad, en fingeraftrykslæser i tændknappen og overraskende habile højtalere - der er intet ved Inspiron 16 Plus der ikke skriger "luksus" på næsten linje med en XPS 15. Det eneste er godt nok, at grundet det sammenpressede layout, så sidder maskinens trackpad lettere til venstre for midten, noget jeg aldrig vil holde op med at kritisere producenter for. Nej tak til det.

Dell Inspiron 16 Plus

Og så er der skærmen. Den hedder "16", fordi panelet er 16 tommer, og det er det fordi der er tale om et 16:10-skærmforhold. Her er ingen grim "hage", og hele låget af maskinen benyttes til at give forbrugeren mere skærm at lege med. Ikke bare det, der er tale om et 3K-display i 3072x1920. Desuden afgiver den 300 NITS, som ikke er nok til at sikre nogen form for VESA DisplayHDR-certificering. Dog siger vores måling, at den lige knapt dækker 100% sRGB, så helt slemt er det ikke.

Dette er en annonce:

Indvendig finder vi enten en i5-11400H eller en i7-11800H, enten 8 eller 16GB DDR4 3200MHz RAM og enten en 256, 512 eller 1TB M.2 PCIe SSD. Ikke bare det, du kan udstyre din Inspiron 16 Plus med et RTX 3060 (på 60W).

Lad os lave lidt hurtig hovedregning. Udsmykker du en Inspiron 16 Plus med den store i7, et RTX 3050 og 1TB SSD, og gør det samme med en Dell XPS 15, så er forskellen 11.990 mod 17.490 - det er jo helt hen i vejret. Desuden skal det siges, at i den konfiguration er din XPS 15 kun udstyret med et 1080p display - et 3.5K OLED sætter dig yderligere 2000 kroner tilbage.

Dell Inspiron 16 Plus

I blandt andet Cinebench, Blender og Geekbench så vi scorer der stemmer overens med en CPU, der er begrænset en smule af sin 45W-indstilling. Forvent derfor lidt lavere performance-baserede benchmarks end eksempelvis en Dell XPS 15, en Razer Blade eller Lenovo Legion. Men en Cinebench R20 Multi-Core test på 4512 er direkte glimrende til prisen.

Der er virkelig ikke meget negativt at sige om Inspiron 16 Plus. Den bliver hverken varm, eller larmer mere end højst nødvendigt, og alle fordelene fra Dell er her naturligvis stadig, og det i en maskine der er noget der ligner 6000 kroner billigere end dens primære konkurrent.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold