Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

AirPods (3rd Generation)

Apple introducerer nye AirPods, der dog opfører sig lidt som AirPods Pro.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg har anmeldt rigtig, rigtig mange in-ears igennem årene, men jeg vender altid tilbage til mine trofaste AirPods Pro, og det er selv hvis jeg bruger en Android-telefon, som jeg jo har en tendens til at gøre fra tid til anden, når arbejdet kræver det.

HQ

Det gør Linus Sebastian i øvrigt også, og hans grunde spejler mine egne i grove træk. Det er en elegance i den måde de forbinder på, en pålidelighed i forhold til det signal der etableres, og naturligvis en effektivitet i den måde der etableres aktiv støjreduktion, og selv Transparency Mode. Desuden har jeg altid foretrukket hele ideen med at "klemme" om stammen for at afspille, eller pause. Det forhindrer brugerne i at lave forkerte inputs, og føles mere tilfredsstillende.

Så selvom de nye AirPods (tredje generation) ikke rigtig var den mest spændende afsløring Apple havde i ærmet ved det ellers sindssygt vilde MacBook Pro event for nylig, så er det et ret skelsættende produkt. For denne gang er der ikke tale om et billigt refresh med en trådløst opladelig æske. Der er tale om en transformation af produktets kunnen.

AirPods (3rd Generation)

De nye AirPods er nemlig stort set et par AirPods Pro - i hvert fald ved første øjekast. De antager nogenlunde samme form, med samme karakteristisk korte stamme, med klemmefunktion også, samme udseende og samme rektangulære etui. Nej, der er ikke samme gummispids, noget som Apple siger er totalt med vilje for at kunne appellere til forskellige slags forbrugere, der er ingen ANC - men der er Qi-ladning (og MagSafe også!).

Dette er en annonce:

De lader stadig via Lightning, som stadig er et onde vi må leve med (lidt endnu), men opladning gennem Qi-standard, og mere direkte via MagSafe er kærkommen. Ikke at du skal lade så tit, for vi har klemt 32 timers afspilning ud af én opladning i løbet af vores tid med AirPods. Det er altså en del bedre end de fleste konkurrenter i det her prisleje.

Der sidder desuden samme akustiske net på mikrofonerne på toppen af hver enhed, der aktivt forhindrer støj fra vind og vejr i at ødelægge opkaldskvaliteten, og ærlig talt er opkaldskvaliteten stadig ganske glimrende. At hele pakken er IPX4-certificeret, ja det er bare et ekstra plus oven i hatten.

Der er kommet stærke konkurrenter til siden de sidste AirPods blev lanceret fra Google, Nothing og Jabra. Ja, stort set samtlige brede producenter laver et par solide in-ears, så det er måske let at kigge på AirPods 3rd Gen-prisen på de der 1500 kroner, og blive lettere harm. Men samlingen af diverse features her er bare ret lækker, fra IPX-certificeringen til den trådløse opladning, fra opkaldskvaliteten til brugerfladen. Det er lidt det der med AirPods, det virker ved første øjekast som om at du kan få en bedre handel andetsteds, men netop denne unikke kombination af features og byggekvalitet, ja det gør dem bare ret dragende.

Og så er det lyden. Mange AirPods Pro-funktioner finder også vej herover, såsom Adaptiv EQ, der automatisk styrer balancen alt efter indholdet, automatisk pause når du tager en enhed ud af øret og meget mere, men det korte og det lange er, at de lyder ganske glimrende. De lyder særligt glimrende, når man tager i betragtning at der ikke er noget fysisk segl fra en gummispids. Apple er dog ret dygtige til at skabe akustik, og "lukkethed" i designet, så mange vil nok føle at de får den solide lydkvalitet, den dybe bas, den tydelige mellemtone, uden at skulle slå sig til tåls med den manglende komfort der let kan opstå ved at presse en gummispids ind i det indre øre.

Dette er en annonce:
AirPods (3rd Generation)

Faktisk var det præcis sådan Apple reagerede, da vi under et pressemøde spurgte hvorfor de ikke har gummispidser på både Pro og almindelige AirPods, når nu det beviseligt giver den bedste lyd. De svarede, at folk er forskellige, og at nogle, hvis ikke mange, finder hele ideen om at presse enheden så langt ind, ret ubehagelig. Det er vel også derfor, at AirPods fortsat sælger som varmt brød, selvom 2nd Gen er decideret forældede.

Så tager vi det for gode varer, så er AirPods 3rd Gen en positiv overraskelse på alle måder. De er solidt sat sammen, holder længere end konkurrenterne, har et robust feature set, og har i sidste ende en udformning, som få konkurrenter ønsker at kopiere af en eller anden årsag.

Apple har vind i sejlene for tiden, og har tydeligvis tænkt lidt mere om den feedback de har fået igennem årene. Det ses spejlet i deres nyeste lancerigner, og her finder vi da også AirPods 3rd Gen.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold