Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

iPhone 13

Vi har allerede givet topkarakter til Pro, men den nye iPhone 13 er i sig selv nok en opgradering værd.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg har i forvejen anmeldt iPhone 13 Pro, og som du sikker ved, hvis du altså læser den her anmeldelse også, så elsker jeg den telefon. Jeg elsker den ikke nødvendigvis fordi den endelig har 120Hz, eller at de nye, større kamerasensorer er bedre både i ideelle og ringe lysforhold.

Jeg elsker den telefon fordi i den virkelige verden, hvor specifikationer skal transformeres til forbedrede brugsscenarier, og hvor punkter på en liste skal laves om til en helt konkret og håndgribelig dagligdag, så er det den smarteste, mest vedholdende og brugervenlige smartphone jeg nogensinde har testet.

Der er sikkert mange der er uenige, særligt dem der netop bedømmer om hvorvidt en ny smartphone er en investering værd baseret på hvor hurtigt SoC'en er sammenlignet med den forrige, eller hvor mange apps de kan pinne direkte i telefonens RAM. Men bedømt på hvor meget værdi en smartphone kan give mig i løbet af en travl, hektisk hverdag, så er det iPhone 13 Pro for mit vedkommende - hele vejen.

Dette er en annonce:
iPhone 13

Og derfor er det relativt nemt at anbefale iPhone 13 også. Jo, der er naturligvis ofringer, det er kun forventeligt når du hopper fra 9000 kroner herhjemme til 6200 kroner, og den basale iOS 15-oplevelse, med iMessage, Find My, iCloud, FaceTime, og alt det andet der gør Apples økosystem svært at undslippe, når først kløerne er slået i, er her stadig.

Du får den nye A15 Bionic, som både sikrer at det er blandt de hurtigste telefoner på markedet, men det er dog, helt lavpraktisk, chippens effektivitet der gør den store forskel. Selvom jeg ikke har fået helt samme vilde batterilevetid her, som med 13 Pro, så er det let en telefon du kan klemme halvanden dags intensiv brug ud af. Side om side med en S21 Ultra, en Z Fold 3 og den nye Motorola Edge20, så kigger vi på mindst dobbelt batterilevetid hos iPhone 13 - dobbelt.

De nye kameraer er her også. Begge sensorer er fysisk større, og den almindelige wide har nu den Sensor Shift-teknologi, der fysisk kan bevæge sensoren for at kompensere for bevægelser, som vi så i sidste års 12 Pro Max. Størrelsen gør at begge linser kan trække mere lys ind, som forbedrer kvaliteten og særligt skarpheden. Under ideelle lysforhold kan det være svært at se forskel på 12 og 13, som det som oftest er, men så snart det bliver tusmørke er forskellen vitterligt nat og dag i visse scenarier.

Dette er en annonce:

Jeg berørte også de nye Photographic Styles i min 13 Pro-anmeldelse, og jeg brugte også den mere kontrastrige indstilling her, og så fantastiske Pixel-agtige resultater. Det er ret let for mig at sige at 13 Pro tager de bedste billeder jeg nogensinde har set fra en smartphone, inklusiv den mest overbevisende video, men det er også sandt at sige, at den almindelige 13'er ikke er langt fra.

iPhone 13

Det skal så kombineres med deres Ceramic Shield-skærmteknologi, og skærmen er i sig selv en lidt mere lysstærk udgave af Super Retina XDR OLED-panelet, IP68-certificering og naturligvis økosystemet bag ved.

Der er ting der fortsat irriterer. Lightning er en irriterende port, eksempelvis. Men udover det? Tja, iPhone 13 har en fantastisk skærm, et glimrende kamerasystem, en hurtig SoC, solid software der efterhånden er tilpasselig nok til at passe til alle, et bredt økosystem bestående af produkter og løsninger både fra Apple selv, men også fra andre producenter, og en byggekvalitet som kun få matcher.

Du skal naturligvis ikke købe en iPhone 13 hvis du allerede har en 12'er, eller en 11'er for den sags skyld, men hvis din telefon skranter, og du overvejer om hvorvidt i år er året hvor du skal opgradere? Jamen, så er det svært at se hvorfor du skal vente.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
iPhone 13

iPhone 13

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Vi har allerede givet topkarakter til Pro, men den nye iPhone 13 er i sig selv nok en opgradering værd.



Indlæser mere indhold