Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Kingston XS2000

Den her lille bitte SSD fra Kingston er den nye konge.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Kender du det der, når man kigger på et stykke forbrugerelektronik, og bliver en kende bjergtaget over hvor langt vi er kommet? Det kan være en smartphone, der kan foldes i to, en robotstøvsuger der faktisk kan finde ud af at navigere i dit hjem, eller en SSD der er så lille, men alligevel så slidstærk, at den kan være i møntinderlommen på dine jeans - og stadig have 2TB plads på.

Det er sidstnævnte der imponerede mig for nylig, og her snakker jeg specifikt om Kingstons nye XS2000, den er bare 1.27x3.3x6.8 centimeter, altså nærmest halvdelen af din standard iPhone-lader. Den vejer desuden 29 gram, som er så lidt at du nærmest skal mærke efter i håndfladen for overhovedet at ænse at den er der. Den er, figurativt om ikke andet, bare luft i hånden.

Kingston XS2000
Dette er en annonce:

Men der er ikke noget luftigt over de features Kingston har formået at pakke ned i XS2000. Den bruger USB 3.2 Gen 2x2-teknologi, og kan fås op til hele 2TB. Der sidder desuden en lille, tydelig LED-indikator, der klart fortæller når der er en aktiv forbindelse, og når der overføres data.

Og den her forbindelse er desuden hurtig. De nyeste motherboards og bærbare har en dedikeret USB 3.2 Gen 2x2-port, og bruger du denne jamen så kan du se frem til Crystal DiskMark read-score på 1986MBps, og en write-score 1875MBps. Ikke bare er det her stort set de reklamerede hastigheder, det er også en helt anden verden end almindelige USB 3.2 Gen 2-drev, som maxer ud på cirka 1000MBps.

Nu har vi ikke et kartotek af SSD-scores på samme måde som vi har med grafikkort og CPU'er, men i PCMark 10 Storage-testen scorede den 1391, og krydsrefererer man med andre sider, jamen så er det i den højere ende.

Lynhurtig er den altså, og du betaler ikke engang på produktionsfronten. XS2000 er IP55-certificeret selvom at USB-C porten er foruden et gummi cover. Ikke bare det, med i prisen får du et gummi case, som du kan presse SSD'en ned i. Det gør den særdeles hårdfør.

Dette er en annonce:
Kingston XS2000Kingston XS2000

For 1TB-versionen skal du af med cirka 1300 kroner. Det er så sandelig ikke ingenting, men vi har sjældent set en transportabel SSD så komplet som denne, for den kan både modstå vind og her, er let som en fjer og leverer solide hastigheder hele vejen rundt.

Der er ikke andet for - det er denne vi klart vil anbefale fremadrettet.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold