Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Frontlines: Fuel of War

Frontlines: Fuel of War

Kaos Studios forsøger sig med et actionspil, proppet til randen med store våben, knaldhård action og en omfattende multiplayer del. Petter fortæller alt indenfor...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Året er 2024 og olien er i princippet ved at slippe op. De sidste ressourcer er meget naturligt ekstrem værdifulde, og den politiske kamp om de sidste dråber forvandles hurtigt noget meget større - en ny verdenskrig bryder ud i lys lue. På den ene side står et forenet Europa sammen med Amerika, på den anden Rusland med støtte fra Kina. Som spiller indtager du rollen som en nyudklækket rekrut i den amerikanske hær og du landsættes i et fiktivt, mellemøstligt land, hvor du med det samme sendes ud til fronten.

Samfundskritikken som Kaos Studios smider om sig med i spillets begyndelse, er ikke til at ungå at lægge mærke til. Verden i Frontlines: Fuel of War er svært overbefolket, forurenet, klimaforandringerne er blevet tydligere og det politiske klima er allerede i gang med at snakke fremtidig etnisk udrensning og opbygningen af et elitært samfund.

Krigen der netop er begyndt eskalerer hurtigt . Verden står hurtigt i flammer, men den højteknologiske atomkrig som alle regner med indtræffer, bliver aldrig til noget. I stedet er det en lille gruppe skydeglade soldater, de såkaldte Straydogs, der via strategisk fremrykning og vigtige landemærker, bliver den vigtigste brik i kampen om olien - og helt fremme i den kamp står du.

Frontlines Fuel of War bekrives af Kaos Studios som et taktisk krævende og strategisk actionspil, altså lidt som Ghost Recon-spillene. Dette er dog en pæn overdrivelse, da Frontlines eksempelvis har mere tilfælles med Call of Duty-spillene, da det er ekstrem lineært, tempofyldt og nærmest slet ikke taktisk. Indrømmet, visse gange skal du lige skule til de grundlæggende militærtaktiske termer, men generelt handler det bare om at løbe, pege, skyde - uden den store eftertanke på strategien bag. Det passer egentlig mig udmærket, og den hektiske action som Kaos Studios tilbyder, er faktisk både underholdende og pæn at se på.

Dette er en annonce:

Spillets singleplayer del starter som sagt i et fiktivt mellemøsten, hvor man fra starten beordres til at sprænge diverse luftværns-robotter i stykker, hvorefter turen går videre til et krigshærget Østrig, hvor den russiske hær har styrket sin position med et tungt artilleri og et meget stort antal soldater.

Frontlines: Fuel of War er rent strukturelt en blanding mellem Battlefield: Modern Combat og Call of Duty 4: Modern Warfare. På et lille kort øverst i højre hjørne, kan du altid finde alle missionerne som du skal udføre, og så gælder det ellers bare om hurtigt og effektivt at tage sig igennem disse punkter for at gennemføre oplægget.

Selvom singleplayer delen er godkendt, så er der visse problemer med lettere forvirrede fjender, nogle lidt ligegyldige våben, lidt uforståelige missioner, der nærmest ender på kollisionskurs med en del forvirrende baner - desuden er loadtiderne lidt for lange.

Den største styrke i Frontlines er uden tvivl den ambitiøse multiplayer del, hvor Kaos Studios har ladet sig inspirere en del af Battlefield 2. Kampene er holdbaserede og soldaterne er inddelt i seks forskellige klasser. Multiplayer-kampene er ofte meget hændelsesrige, voldsomme og sjove, og det mærkes tydeligt, at Kaos brænder for deres spiloplevelser.

Dette er en annonce:

Det der i dag er Kaos Studios, var tidligere Trauma Studios, og de var en kort overgang ejet af Digital Illusions, inden studiet blev lukket ned. Mens Trauma stadig eksisterede og var tilknyttet Digital Illusions, hjalp de til med Battlefield 2, samtidig med at de arbejdede på en udvidelse (dog uklart hvilken) baseret på Battlefield 2-teknologien.

Frontlines indeholder en hel del forskellige våben, der alle er designet med forankring i den virkelig verdens udgaver. En lidt underlig ting er dog, at man ikke kan samle fjendernes våben eller ammunition op, men i stedet er tvunget til at lede efter nogle blå kasser, der indeholder nye våben og ammunition. Dette er en af Frontlines mest mærkværdige ting.

Der findes en del forskellige køretøjer i Frontlines som du, præcis som i Halo-spillene, kan hoppe ind og ud af, som det passer dig. Du kan naturligvis også være chaufføren eller bare hoppe op på taget for, at overtage det maskingevær som bilen har fået påmonteret. Desværre er bilfysikken ikke særlig overbevisende, desværre.

Fælles for den grafiske side er at Frontlines: Fuel of War er et pænt spil med et meget specielt design. Kaos Studios fremtidskrig er helt bleg, hård og proppet med smarte effekter, og den noget ustabile skærmopdateringshastighed, som der bl.a. var i X360- demoen, er fuldstændig væk i den færdige udgave. Spillet er i øvrigt baseret på grafikteknologien Unreal 3.0, altså samme motor som Gears of War.

Kaos Studios debutspil er ikke et perfekt spil, langt fra. Faktum er at det indeholder en del del småproblemer og svagheder, men til trods for dette, så er Frontlines: Fuel of War stadig et ambitiøst, varieret og til tider spændende spil. Og den gennemarbejdede multiplayer del, samt alle de anderledes ideer, giver alligevel et spil, der er værd at kigge nærmere på. Det er ikke fantastisk, men heller ikke decideret dårligt.

Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
Frontlines: Fuel of War
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Højt tempo. Velfungerende kontrol. Til tider rigtig pænt. Omfattende multiplayer del.
-
Visse dårlige baner. Skrantende kunstig intelligens.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Dubbeldusch
    Anmeldt på pc med følgende specs - HD 4870 OC Core2Duo E8400 OC 4 GB ram Windows XP 1680 x 1050 skærmopløsning Spillet kørte klippestabilt med... 8/10
  • Azunite1
    Denne anmeldelse er udelukkende baseret på singleplayerdelen. format: Xbox 360 I en ikke så fjern fremtid, året siger 2024 og olien er ved at... 8/10

Relaterede tekster

Frontlines: Fuel of WarScore

Frontlines: Fuel of War

ANMELDELSE. Skrevet af Petter Hegevall

Kaos Studios forsøger sig med et actionspil, proppet til randen med store våben, knaldhård action og en god multiplayer del...Indlæser mere indhold