Dansk
Gamereactor
anmeldelser
FIFA 18

FIFA 18 - Nintendo Switch

Efter fem års pause vender FIFA tilbage til Nintendos flagskibskonsol, men holder denne version samme niveau som de andre?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

2012 var året hvor et FIFA-spil sidst dukkede op på en Nintendo-hjemmekonsol med udgivelsen af FIFA 13 på Wii U. På daværende tidspunkt fik EA Sports megen kritk fra vrede fans, der mente at spillet faktisk ikke var FIFA 13, men egentlig FIFA 12 med en række mindre opgraderinger og forbedringer. Siden da har serien ikke været at finde på Wii U. Situationen er dog anderledes på Nintendo Switch, og EA Sports har valgt at vise sin støtte i konsollens første leveår. Endnu bedre er det, at ulig FIFA 13 på Wii U, så er denne FIFA 18-version langt fra en skuffelse.

FIFA 18 på Nintendo Switch er et ret godt fodboldspil, men du skal være bevidst om, at det ikke er helt den samme oplevelse som på PC, PS4 og Xbox One. Disse versioner kører nemlig på en spritny version af DICE's Frostbite-grafimotor, hvorimod Switch-udgaven kører på en optimeret version af den foregående grafikmotor, og derigennem mister den en række features. Den mest tydelige mangel er The Journey, spillets kampagne, hvor du følger Alex Hunters rejse. Denne er slet ikke at finde på Switch.

Og dermed mangler alle de resterende features der også kræver Frostbite-grafimotoren. De nye filmiske fejringer af mål, og forhandlingssekvenserne i Career Mode er blandt de tydeligste mangler, men selv i forhold til den generelle præsentation, så er Switch-versionen sine søskende underlegen. Atmosfæren på stadion er slet ikke lige så intens, og i forhold til det grafiske mangler der lyssætning, fokus og opløsning, og en række detaljer er ekskluderet, deriblandt ægte ansigter på Premier League-trænerne.

Dette er en annonce:

Så, hvad med modes? FIFA 18 på Nintendo Switch inkluderer to af FIFA-seriens mest populære bestanddele; Career og Ultimate Team. Career Mode ligner FIFA 17-versionen, og inkluderer talentspejdere, turneringer i præsæsonen, muligheden for at træne både et klubhold og et landshold samtidig, samt et træningsystem der lader spillerene forbedre sig løbende. Alle af FIFA 18's nye tiltag i Career Mode mangler, såsom forhandlingssekvenser og udgivelsesklausuler, men basisoplevelsen forbliver intakt, og du kan også på Switch nyde en robust oplevelse.

I forhold til FIFA Ultimate Team er det i virkeligheden versionen udgivet i FIFA 17 med brugerfladen fra FIFA 18. Det er her alt sammen, med undtagelsen af Squad Battles. Alt andet, såsom markedet, auktionen, online/offline-sæsoner, FUT Draft og selv opbygningsudfordringerne er til stede her. Vigtigst er det dog, at vi prøvede en række kampe online, og her gik alt let som en lag, og der var ingen problemer med forsinkelser på serveren. Du har desuden adgang til andre modes, såsom Skill Games, turneringer for både mænd og kvinder, online modes og muligheden for at spille venskabskampe.

En af de nye tiltag der er at finde i Switch-versionen er muligheden for at styre spillet med én Joy-Con. Dette gør at du kan spille mod andre ved at splitte controlleren, selvom du overgiver en række evner fordi du har færre knapper. Ideelt set burde de to spillere have hver deres Joy-Con eller Pro-controller, men hvis det ikke er muligt, er dette et fint alternativ.

Men, der er en vigtig pointe her. FIFA 18 på Nintendo Switch tillader ikke at du spiller imod dine venner online. Der er simpelthen ikke mulighed for det. Samtlige kampe online lader til at blive afviklet via matchmaking, og det er en skam.

Dette er en annonce:
HQ

FIFA 18 på Nintendo Switch har ikke den samme sindssyge værdi du får i hovedversionerne, men der er mere end nok til at underholde dig i timevis, både off- og online.

Kigger vi på gameplay, så finder du en blandet oplevelse. Masser af de features som du finder i hovedversionerne finder du også her, såsom de nye indlæg, kampstart med én spiller og de nye Skill Moves. Den tilbyder raffineret gameplay der altid er dynamisk og komplet spilbart med Joy-Cons. Nogle små detaljer er ikke kommet med over, såsom de hurtige udskiftninger, men størstedelen af FIFA 18's gameplay findes i Switch-versionen.

Den største forskel sker i den kunstige intelligens. Denne AI er tydeligvis taget fra et tidligere FIFA, muligvis FIFA 15 eller 16. Den er ganske enkelt brutal på de højere sværhedsgrader, langt mere end den burde være i vores optik. Med andre ord kan den kunstige intelligens i FIFA 18 på Switch være lidt svær og frustrerende sammenlignet med hovedversionerne, og til tider virker det som om at spilleren på det modsatte hold kan se ud i fremtiden.

Som forventet, så befinder Switch-udgaven af FIFA 18 sig en række niveauer under det spil vi finder på PC, PS4 og Xbox One. Men, det er dog stadig en fed oplevelse, og et ganske tilfredsstillende fodboldspil. Der er de mest populære modes, kvalitetsgrafik, det virker fint online og mekanikkerne sidder i skabet. Vi tror på at FIFA 19 kan blive storslået på Switch, men for nu er denne version en ganske tilfredsstillende første forsøg for EA og Nintendo.

HQ
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
FIFA 18
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Hoveddelen af FIFA-oplevelsen er her, raffineret gameplay, at have et håndholdt FIFA er en drøm.
-
Grafik og produktion er under de andre versioner, flere modes og indstillinger mangler, man kan ikke spille imod venner online.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
FIFA 18Score

FIFA 18

ANMELDELSE. Skrevet af Carl NielsenDer er ikke meget, der er forandret, men der er meget, der er forbedret i dette års udgave af FIFA.Indlæser mere indhold