Dansk
Gamereactor
artikler
Fallout 4

Fem gode råd til at overleve i Fallout 4

Har du fået spillet Fallout 4 endnu? I så fald ved du nok allerede hvor meget, der skal holdes styr på, og derfor vil vi gerne hjælpe med nogle simple råd, som kan gøre livet i ødemarken en smule lettere.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er efterhånden et par dage siden, at det fantastiske Fallout 4 landede i butikkerne, og for mange af jer derude også på harddiskene af jeres konsoller og PC'er. I har forhåbentlig nydt jeres tid med spillet så meget som vi har indtil videre, og ikke mindst fået udforsket en del af den farlige Commonwealth. Der er uden tvivl meget at opdage i spillet, og som en lille hjælp på vejen, syntes vi at det ville være passende med et par tips til overlevelse i den radioaktive ødemark, da det hele kan virke en smule overvældende i starten, og man derfor nemt overser visse vigtige elementer af gameplayet. Vores fem gode råd til succes i Fallout 4 er følgende:

1. Spis sundt

Der er masser af mad at finde, mens man rejser rundt i det sønderbombede Boston, men det er langt fra alt, som er sundt at spise råt. Faktisk er stort set alt mad man finder på sin vej blevet bestrålet, og denne stråling kan have en ganske negativ effekt på ens HP, hvis man indtager for meget af den usunde mad. I stedet for at spise maden rå, kan man med fordel opsøge Cooking Stations, hvor man kan tilberede maden. Tilberedningen fjerner strålingen, og gør at maden giver flere HP tilbage når den indtages, og visse opskrifter medfører ligefrem midlertidige bonusser, såsom evnen til at bære på flere ting, eller at reducere den skade man tager i kamp. Det er vigtigt at vænne sig til at tilberede den mad man finder jævnligt, ikke kun på grund af strålingen, men også fordi det er et godt alternativ til Stimpacks, som kan være svære at finde og fabrikere, og som ofte er bedst at gemme til hvis ens lemmer lider skade.

Fallout 4
Dette er en annonce:

2. Venner er gode at have

Companions i Fallout 4 spiller en meget stor rolle, og de kan være til stor gavn, når man skal kæmpe sig gennem en horde af supermutanter, eller en svær computer skal hackes, og man ikke selv har de nødvendige evner. Der er dog endnu en fordel ved at følges med en makker, da særlige perks kan låses op, hvis man når det højeste venskabsniveau med dem. Hver companion har en bestemt personlighed, og hvis man er opmærksom, finder man hurtigt ud af hvad de kan lide man gør, og hvad de ikke bryder sig om. Herefter er det nemt at arbejde sig op i niveau hos dem, så længe man følges med en companion, der deler de samme holdninger og moralske kompas som en selv. Formår man ligefrem at indlede et romantisk forhold med en følger, er der endnu flere fordele at hente, men hvad de er vil jeg ikke afsløre her.

3. Skriv huskesedler

Crafting-systemet i Fallout 4 er meget omfattende, ikke mindst på grund af de utallige genstande, som kan indsamles for at skaffe materialer. Det kan derfor være svært at holde styr på hvad man leder efter, når man står og roder skufferne igennem på et skrivebord, og kuglerne flyver om ørerne på en. Et godt råd er derfor, at man "tagger" de genstande man ønsker at bygge i build-menuen, da alle genstande med de nødvendige materialer vil få en lille lup ved siden af deres navne, så de nemt kan genkendes, når man er ude og samle ind. Det kan dog også anbefales i starten, at man bare fylder lommerne med skrammel, og derefter tømmer det hele af ved ens build-station, så man har lidt at bruge af, når man når dertil.

Dette er en annonce:
Fallout 4

4. Gode forretninger er god forretning

Ud over at bygge sig et fedt palæ, kan bosteder også bruges til at tjene kapsler. Hvis man sørger for at bygge butikker i sit område, og sætter beboerne bag skranken, vil man nemlig opleve en jævn strøm af kapsler, som kan samles op ved ens Build Station. Kapslerne er nemme at overse, men de kan findes ved at trykke "Transfer" og derefter ved at kigge under kategorien "Misc", og kigger man tilbage med jævne mellemrum, får ens økonomi et fint lille løft.

5. Taktisk retræte

Alle enten har eller vil prøve det på et tidspunkt. Man står i en umulig situation, hvor ens HP er i bund, man har ikke flere Stimpacks, og ens makker ligger og raller bevidstløs på jorden. Her har man to valg: Kæmp til sidste bloddråbe eller stik halen mellem benene og flygt. Som gamere er vi ofte for stolte til at gå efter den anden mulighed, men i Fallout 4 kan det være en ganske fornuftig løsning. Der er jo i bund og grund tale om et rollespil, og sommetider vil man bare stå ansigt til ansigt med alt for svære fjender, som det egentlig er meningen man først skal konfrontere, når man selv har lidt flere levels på bagen. Der er derfor ingen skam i at lave en taktisk retræte, så længe det betyder, at man vender tilbage, og hævner sig senere.

Fallout 4

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold