Dansk
Gamereactor
previews
F.E.A.R. 3

F.E.A.R. 3

Day 1 Studios forsøger noget lidt anderledes den nyeste udgave af F.E.A.R.-serien, og er klar med fire forskellige flerspiller-muligheder som fornyer flere af genrens klassiske eksempler - læs det hele lige her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

For mindre end et år siden tog vi et kig på F.3.A.R. (eller som vi vælger at kalde det her, F.E.A.R. 3) for første gang. Det var til et "ikke røre" event hvor udvikleren viste hvad de mente at være spillets ryggrad: kooperativt spil.

Det var ikke noget nyt for spil generelt, men alligevel noget helt nyt i F.E.A.R.-universet, og som forventet giver det oplevelsen et helt unikt twist. To brødre, skilt af liv og død, der begge to klarer sig med de eneste våben de kan bruge, skydevåben og overnaturlige kræfter.

Den tydelige adskillelse mellem de to, og begrænsningen i kun at kunne bruge den ene af de to ad gangen, skulle i teorien tillade adskillige originale tiltag når det kommer til flerspillermulighederne.

Vi var derfor ikke overraskede da det første event i Milano som var dedikeret til F.E.A.R. 3, fokuserede eksklusivt på denne del af spillet, og efter to timer med det hele havde vi en meget bedre fornemmelse af hvad der er os i vente.

Dette er en annonce:

Flerspillermulighederne dækker over fire forskellige typer. Den første har den umiddelbare og fængende titel "Fu**ing Run!", som efterfølges af "Contractions", "Soul Survivor" og "Soul King".

Fu**ing Run!

F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3
F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3
Dette er en annonce:

Fu**ing Run! Var uden den store tvivl den spiltype som skabte mest entusiasme i vores prøvetid med spillet. Målet er simpelt: løb, hurtigt og uden at kigge tilbage. Spillerne jagtens af en dødelig mur som ret snedigt kaldes "Wall of Death", og som gradvist æder banen og de deltagere som ikke er hurtigte nok. Faktisk slutter spillet for alle så snart blot en bliver fanget. Vejen er naturligvis befolket af fjender som hurtigt og strategisk skal skaffes af vejen, sådan at alle kan komme videre - lange ildkampe frarådes altså på det kraftigste.

Teamwork er naturligvis essentielt, og selvom muren kun flytter sig langsomt, flytter den sig alligevel hele tiden, hvilket gør det enormt stressende når en medspiller eksempelvis skal genoplives.

Målet er der altid, også selvom det altid synes pokkers langt væk og blot belønner med at smide dig og vennerne over i det næste dødsløb. Det føles som Running Man, Crystal Maze og Nightmare blandet sammen til et spil, og når muren kommer for tæt på begynder skærmen at sløre til, mens farverne gradvist forsvinder - panikken der skabes er overvældende.

Contractions

F.E.A.R. 3
F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3

Contractions er et andet navn for den klassiske Horde-spiltype, dog tilsat noget bestialsk. Som vi kæmper os gennem bølger af fjender (tyve i alt), begynder en tåge at sænke sig, der sekund for sekund stjæler udsynet for hver af holdets spillere. Det betyder at der hele tiden ligges mere vægt på godt samarbejde, hvis planen om at alle skal holdes i live skal virke.

Soul Survivor

F.E.A.R. 3
F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3

Soul Survivor tilfører spillet dets første konkurrenceprægede spiltype. Fra starten handler det hele om samarbejde, men Alma kan inficere holdkammeraterne, og på den måde gøre dem til fjender. Sker dette har den inficerede holdkammerat et bestemt stykke tid til yderligere at inficere holdets andre medlemmer, og kun den sidste overlevende vil vinde runden. Spiltypen byder naturligvis på masser af muligheder for at bedrage resten af holdet, og stikke dem alle i ryggen for selv at stå tilbage som vinderen.

Soul King

F.E.A.R. 3
F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3F.E.A.R. 3

Soul King er den eneste udelukkende konkurrenceprægede spiltype som vi fik lov til at prøve, og potentielt den eneste vi kommer til at bruge tid på i det færdige spil. Målet er at tilrage sig sjæle: den som råder over de fleste sjæle når tiden løber ud, vinder. Det hele starter med spilleren i form af et spøgelse som kan overtage en bevæbnet fjende for at dræbe andre, AI-kontrollede fjender. Hver drab efterlader nogle sjæle, men skulle man få held med at dræbe en anden menneskelig spiller, gives man halvdelen af dennes sjæle. De menneskelige deltagere bliver derfor hurtigt de mest lukrative mål, hvorfor den som har fleste sjæle hurtigt bliver målet for alle - vinderrollen skifter næsten hele tiden.

Da de primært var fokuseret omkring kooperativt spil, virkede de spiltyper, vi fik lov til at prøve fra F.E.A.R. 3, friske og ganske fornøjelige. Koordination betyder dog alt, og det skal blive interessant at se om det samarbejde der hurtigt opstod fordi vi sad ved siden af hinanden, kan gengives når det hele lige pludseligt flyttes online, hvor mange helt fravælger at bruge høretelefoner og mikrofoner.

Yderligere er der stadig en smule tvivl når det kommer til banedesignet og den underliggende teknologi. Der var nogle visuelle fejl at se, samt dårligt banedesign, hvilket specielt var tydeligt i "Fu**ing Run!" hvor overskuelighed er essentiel for at overleve. De fire unikke spiltyper gør dog at vi er mere nysgerrige end tidligere når det kommer til F.E.A.R. 3 og dets udgivelse den 24. juni

HQ

Relaterede tekster

F.E.A.R. 3Score

F.E.A.R. 3

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

F.E.A.R. er tilbage med F.3.A.R eller F.E.A.R. 3 som vi kalder det. Er frygten intakt - er tempoet skruet i vejret? Og virker det? Læs hele anmeldelsen her.

F.E.A.R. 3

F.E.A.R. 3

PREVIEW. Skrevet af Lorenzo Mosna - GR IT

Med den såkaldte "Wall of Death" der hele tiden nærmer sig, føles det som Running Man, Crystal Maze og Nightmare blandet sammen til et spil. Panikken er konstant høj.



Indlæser mere indhold