Dansk
Gamereactor
artikler
Overwatch

Et par tanker om Overwatchs åbne beta

Anders har gennemspillet Overwatch-betaen, og er parat med nogle skarpe tanker om spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Efter jeg prøvede Overwatch på konsollerne i Blizzard's californiske hjem var jeg hooked. Sjældent har jeg haft det så sjovt, i ordets rene forstand, med et kompetitivt skydespil. De øvrige journalister var også glade for spillet generelt, selvom langt fra alle normalt var til den slags spil. Som dedikeret PC-gamer har næste stop været den åbne beta med keyboard, mus og nogle venner ombord, og det er en oplevelse jeg har ventet spændt på. Her er et par tanker om Overwatch's åbne beta.

Overwatch's sprælske, varierede, enkle og alligevel strategiske gameplay er kun en endnu mere fantastisk oplevelse med de mere præcise værktøjer, som en PC kan levere. Om man er ved en PC eller en konsol, så er det dog bare super sjovt, farverigt og intenst, hvilket lader til at være en form for generel konsensus lige nu.

Overwatch
Dette er en annonce:
OverwatchOverwatchOverwatch

Når det så er sagt, så fik jeg også en del flere tæsk på PC end jeg fik i de lukkede matches tilbage i Anaheim, hvor en broget skare af journalister spillede et spil, de fleste af os var helt grønne i, med controllere, som aldrig bliver ligeså skarpe som mus og tastatur. I denne henseende var det et chok at blive konfronteret med, hvor svært et spil det også kan være, i det øjeblik hvor jeg gik i gang på PC'en derhjemme. Når man pludselig spiller mod fjender med potentielt mere erfaring og med mere præcist udstyr, så er det klart at man skal være lidt mere vågen. Her må jeg erkende at jeg opførte mig lidt som en forvildet idiot fra gang til gang, og var ganske rundforvirret de første par timer, uden nogen helt klar fornemmelse af, hvordan de forskellige karakterer fungerede.

Selvom visse af os lige skal bankes lidt igennem først, så er spillet fortsat en utrolig solid oplevelse, hvor den ene time efter den anden snildt kan passere forbi, uden at hverken du eller dine medspillere er klar over det. Den ene match overtager den anden, og man lærer langsomt hvordan de forskellige heroes passer sammen. Det er en sublim team-oplevelse, uanset om du er på konsol eller PC.

Som med andre team-baserede spil, så er det en fryd at lære, hvordan visse team-kombinationer fungerer. Selv sad jeg ved siden af en hærdet Call of Duty-spiller, som naturligvis elskede Soldier 76 med det samme. Overraskende nok fandt jeg det næsten sjovere at booste og supplere ham med Zarya's skjold eller Lúcio's fart og healing, end selv at være i fronten. Overwatch drager på denne måde fordel af, at de mange heroes giver hver rolle mange facetter. Det er noget helt andet at være tank som Zarya end Reinhardt, f.eks. Dette gør, at man hurtigt finder heroes i hver rolle som man kan arbejde med.

Dette er en annonce:
Overwatch
OverwatchOverwatchOverwatch

Jeg lagde mærke til få ting, som Blizzard måske kunne forbedre i den kommende tid. Den ene er, at forklaringen af karakterernes evner, som man kan se på F1, til tider er lidt forhastet forklaret, og ikke altid hjælper så meget som man kunne håbe. Den anden ting er, at mens de eksisterende play modes fungerer rigtig godt, så ville det være fedt at se endnu flere i fremtiden. Som det er nu, så er det tilstrækkeligt med de tre game modes til min smag, men over tid, så bliver det nok nødvendigt med mere variation.

En tredje ting er, at visse baner kan virke lidt forvirrende, og somme tider ville et kort være ganske rart. Der kan være langt fra spawn point til der, hvor kampen foregår, og her ville et kort ikke gøre noget. Dette ville også gøre det lettere at finde healing, hvilket ikke altid er helt så nemt.
Dette er småting, og lige nu piner det mig meget mere, at jeg har eksaminer ved udgivelsen, og ikke bare kan dedikere alle aftener til spillet fra og med d. 23. At The Witcher 3: Blood and Wine også udkommer snart gør det kun sværere at prioritere sin tid. Samtidig kalder solen udenfor, og sommerferien er også forude. Hvad end rækkefølgen bliver, så glæder jeg mig som et lille barn til alle tre ting.

Tørster I også efter mere Overwatch? Og hvilken oplevelse sidder i med fra den åbne beta, nu hvor den er ovre, og spillet snart er på vej?

HQ

Relaterede tekster

Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet af Carl Nielsen

Blizzards populære hero-shooter er landet på Switch, men er det værd at spille på Nintendos knap så kraftige konsol?

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Det er 18 år siden Blizzard sidst har lavet et spil, der ikke var en to'er eller afledt af et etableret hit. Overwatch er en ny retning for studiet - og et af de bedste spil i sin genre.



Indlæser mere indhold