Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Husk: ECS Counter-Strike-slutspillet starter på fredag

Tophold fra Europa og Nordamerika sætter kurs mod London i denne weekend med tre dages heftig CS-action.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I denne weekend går det løs med Counter-Strike i London. Slutspillet i Esports Championship Series, eller bare ECS, løber af stablen i SSE Arena, Wembley henover tre dage.

Otte hold, fire fra Europa og fire fra Nordamerika, er nået frem til slutspillet efter otte ugers ligaspil. De er delt i to grupper á fire hold, og grupperne udspiller sig efter det gængse GSL-format. To hold fra hver gruppe gå videre til semifinalerne.

Kampene starter 13:15 dansk tid på fredag. Her er et hurtigt overblik over de to grupper.

Gruppe A er formodentlig den sværeste af grupperne, eftersom de to bedste hold fra Nordamerika er endt her. Luminosity Gaming er det bedste hold i verden i øjeblikket, med sejre i MLG Columbus og ESL Pro League sæson 3-finalerne under bæltet. De får selskab af Team Team Liquid, der netop har oprustet med jdm64, en af USA's bedste spillere, og har også taget danske Pimp ombord.

Fra Europa byder gruppen på Ninjas in Pyjamas, der ikke har sluppet speederen siden de kom tilbage på rette spor. Selvom holdet overraskende tabte til Immortals ved DreamHack Summer i den forgangne weekend, så de beslutsomme og komfortable ud gennem turneringen. Rosinen i pølseenden er G2 Esports. De var i krise tidligere på året, men har fået deres spil til at fungere, og har især set stærke ud i ECS.

I gruppe B er det største spørgsmål nok hvem af Astralis og Fnatic der tager førstepladsen. Fnatics superstjerne Olofmeister er tilbage i stolen efter en skadespause på flere måneder, og han har vist god form i de seneste kampe. Danske Astralis har for nyligt forstærket holdet med Kjaerbye, hvilket har givet dem noget tiltrængt ekstra slagkraft. Det er to hold, der mødt hinanden et utal af gange, og de kan begge slå hinanden på en god dag.

De nordamerikanske hold i gruppen har ikke formået nævneværdige resultater ved store turneringer. Team SoloMid har indtil videre klaret sig dårligt internationalt. Og hvor Cloud9 førhen har haft stærke øjeblikke, så har de ikke imponernet hverken internationalt eller i amerikanske turneringer på det seneste. Ingen af de to hold lader til at have hvad der skal til for at slå Astralis eller Fnatic, og uden dét kommer man ikke videre fra denne gruppe.

Vinderen af slutspillet kan tage hjem med en check på $750.000. Programmet for første dag finder du nedenfor. Der er flere detaljer på ECS' website.

13:15-14:30 Luminosity-Ninjas in Pyjamas
14:30-15:45 Team Liquid-G2 Esports
15:45-17:00 Winner A.1-Winner A.2
17:00-18:15 Astralis-Team SoloMid
18:15-19:30 Fnatic-Cloud 9
19:30-20:45 Winner B.1-Winner B.2

Counter-Strike: Global Offensive
ECS-finalerne foregår i SSE Arena, Wembley. // Photo: Pmsphoto / Creative Commons (CC BY-SA)

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold