Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Husk: ESL One Cologne-kvalifikationen begynder i morgen

16 hold kæmper om de sidste otte pladser til ESL One Cologne. Danske Dignitas er med.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der sker altid noget i Counter-Strike. Mens Astralis spiller med i Eleague i USA, begynder kvalifikationen til ESL One Cologne i morgen. Selvom ESL One bliver spillet i Tyskland, foregår kvalifikationen i Katowice i Polen - og der spiller danske Dignitas med.

ESL One Cologne er, i tilfælde af du ikke ved det, det næste Valve-sponserede Major-mesterskab i Counter-Strike. Disse Majors er det tætteste man kommer på et formelt verdensmesterskab inden for spillet, og byder på præmiepuljer på $1 million.

Der er 16 hold med til en Major. De otte af dem er såkaldte "Legends"-hold, der sluttede i top 8 ved den foregående Major, i dette tilfælde MLG Columbus. Danske Astralis er med i den gruppe. De øvrige otte hold bliver fundet gennem en kvalifikationsturnering, og det er den, der skydes i gang i morgen.

Med i kvalifikationen er vinderne og andenpladserne fra de fire regionale Minor-mesterskaber, der er blevet spillet tidligere på året i Europa, Nordamerika, Stillehavsregionen samt CIS-landene. Danske Dignitas vandt det europæiske Minor-mesterskab, og er således med i Katowice. Dertil er de otte hold, der sluttede på 9-16. pladsen til MLG Columbus også med i kvalifikationsturneringen.

Det er store sager at være med til en Major. Ikke blot fordi man er med i kampen om i alt $1 million - men fordi de deltagende hold også tjener styrtende med penge på salg af virtuel merchandise i form af såkaldte "stickers", klistermærker med holdlogoer og spillernavne, som man blandt kan sætte på sine våben i spillet.

Hidtil har Major-kvalifikationerne fulgt et traditionelt format med gruppespil efterfulgt af kvartfinaler osv, men ESL og Valve har skiftet spor med denne turnering. Den benytter i stedet det såkaldte schweiziske format, der oprindeligt blev opfundet til skakturneringer. Efter den indledende runde kampe bliver holdene matchet mod en tilfældig modstander, der har lige så mange sejre i turneringen som dem selv, og som de endnu ikke har spillet mod. Sådan bliver man ved i fire spillerunder, indtil alle hold enten er ude eller videre fra turneringen. Med tre nederlag er man ude, og efter tre sejre går turen til Köln.

Tidsplanen for turneringen kan du se nedenfor, sammen med listen over de indledende kampe.

Thursday, 9th of June
12:30 - Pre-Show
13:00 - Beginning of first match
Round one is played out, a total of eight matches played one after another
22:00 - estimated end of day

Friday, 10th of June
12:30 - Pre-Show
13:00 - Beginning of first match
Round two is played out, a total of eight matches played one after another
22:00 - estimated end of day

Saturday, 11th of June
12:30 - Pre-Show
13:00 - Beginning of first match
Round three is played out, a total of eight matches played one after another
22:00 - estimated end of day

Sunday, 12th of June
12:30 - Pre-Show
13:00 - Beginning of first match
Round four is played out, a total of six matches played one after another, followed immediately by round five with three matches
23:15 - estimated end of day

Indledende kampe
G2 Esports vs. TyLoo
FaZe Clan vs. Team Dignitas
Gambit Esports vs. OpTic Gaming
Mousesports vs. Fluffy Gangsters
Team ENVYUS vs. Immortals (former Tempo Storm)
Cloud9 vs. Team Empire
FlipSid3 Tactics vs. Renegades
Splyce vs. HellRaisers

Counter-Strike: Global Offensive
Udover en førstepræmie på $500.000 spiller holdene ved ESL One også om dette nydelige trofæ. // Photo: Patrick Strack, ESL

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold