Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Visumregler holder danske Astralis' kaptajn hjemme fra Eleague

Det danske Counter-Strike-hold skal spille deres første kamp i stor turnering i morgen aften. Men nye visumregler forhindrer holdets kaptajn i at rejse ind i USA.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det danske Counter-Strike-hold Astralis skal i denne uge spille i Eleague, en stort anlagt amerikansk turnering, der byder på $1,3 millioner i præmiepulje og bliver sendt på den amerikanske tv-kanal TBS. Men holdet er løbet på en uforudset forhindring, idet de skulle rejse til USA for at spille med. Holdets kaptajn, Finn "Karrigan" Andersen, er nemlig blevet nægtet indrejse i landet.

Ganske som resten af holdet og de fleste andre europæiske spillere havde Karrigan planlagt at rejse til USA via det såkaldte Visa Waiver Program (også kaldet ESTA), der gør at de fleste EU-borgere kan komme ind i landet uden visum. Men reglerne for ESTA blev ændret for så sent som en måned siden, med tilbagevirkende kraft. Hvis man har besøgt Iran inden for de seneste fem år, kan man ikke bruge ESTA, og skal i stedet have et rigtigt visum.

Og Karrigan var netop i Iran tilbage i 2012, som led i en promoveringstur for hans daværende hold, Fnatic. Og da flyselskabet, der skulle flyve Astralis til Florida for at spille med i Eleague, fandt ud af det, ville de ikke lade Karrigan boarde.

Resten af Astralis' hold er allerede ankommet til USA. Ifølge holdets officielle Twitter skal de i dag besøge den amerikanske ambassade i København og forsøge at få et hastevisum til Karrigan.

Astralis skal spille deres første kamp i Eleague i morgen aften klokken 18.00 dansk tid. Hvad der sker, hvis Karrigan ikke er kommet til USA til den tid, vides ikke endnu. Generelt har Counter-Strike-hold ikke udskiftere, men består kun af de fem personer i startopstillinger, og det bliver sandsynligvis svært at finde en stand-in for Karrigan i tide.

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold