Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Penta slår Virtus.Pro ud af ESL Pro League

Penta overtager deres plads i næste sæson af ESL Pro League, mens Virtus.Pro rykker ned i ESEA Premier division.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det har været et mærkeligt år for det polske Counter-Strike-hold Virtus.Pro. Til de store offline-turneringer leverer de præstationer, der svinger mellem det respektable og det fremragende. Så sent som sidste weekend vandt de for eksempel over Natus Vincere i finalerne til SL i-League Invitational.

Men online har Virtus.Pros resultater været forfærdelige. Og historien om deres online-elendighed ramte et nyt lavpunkt i går aftes, da de skulle spille nedrykningskamp mod det tværeuropæiske hold Penta Esports, hvor pladsen i ESL Pro League (også kaldet EPL) var på spil.

Selvom Counter-Strike-scenen svømmer i online-ligaer, så er EPL en af de vigtigere, med $1 million i præmiepuljen for hele 2016. Virtus.Pro har ikke haft heldet med sig i den nuværende sæson af EPL, sæson 3, og sluttede på sidstepladsen. Derfor skulle de spille nedrykningskamp mod andenpladsen fra ESEA Premier-divisionen (der kort sagt er for ESL Pro League hvad 1. division er for Superligaen i dansk fodbold).

Og Virtus.Pros online-kvaler fortsatte i den kamp, da Penta vandt 2-1.

Selvom VP var klare favoritter, startede Penta serien ud med at give dem et knusende 16-3-nederlag på Cache. Virtus vandt de første tre runder, men derefter tog Penta styring med kampen og satte 16 runder på tavlen i træt.

Anden bane, Mirage, var mere lige, og stillingen var næsten lige ved halvlegen. Men Virtus spillede en stærk CT-side i anden halvleg og vandt map'et 16-9.

Tredje og sidste map var Cobblestone, der er endte i overtid efter to lige ensidige halvlege, der endte 4-11 og 11-4. Penta vandt overtiden 4-2, så den endelige stilling lød 19:17. Dermed rykker de op til EPL i sæson 4.

EPL udvider fra 12 til 14 hold i den kommende sæson. Vinderholdet fra ESEA Premier, HellRaisers, tager den ene af de nye pladser. Den anden plads går til et wildcard-hold, der ikke er offentliggjort endnu.

Counter-Strike: Global Offensive
Virtus.Pro, der her ses til DreamHack Masters Malmö, er ikke længere med i ESL Pro League. // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold