Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

MLG Americas Minor viser at Nuke-banen ikke turneringsklar endnu

OpTic Gaming tager sejren over Tempo Storm ved den nordamerikanske CS:GO Minor, i en kamp der viser at Nuke-banen har store problemer i sin nuværende udgave.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I den forgangne weekend blev MLG Americas Minor afholdt, det sidste af i alt fire regionale Counter-Strike Minor-mesterskaber, der afgører hvem der skal spille med i kvalifikationen til den næste Valve-sponserede Major, ESL One Cologne.

Der er to hovedpunkter fra turneringen, der er værd at bide mærke i: for det første at OpTic Gaming vandt og Tempo Storm nuppede den anden kvalifikationsplads, men det kommer vi til. For det andet, og mindst lige så vigtigt, gjorde turneringen det tydeligt at Nuke-banen har alvorlige problemer i sin nuværende udgave, og næppe er egnet til turneringsspil som det ser ud lige nu.

Nuke er, i tilfælde af du ikke ved det, en ægte klassiker i Counter-Strike-sammenhæng. Banen har været del af spillet siden de tidlige betadage i 1999. Sidste år fjernede Valve banen fra puljen med turneringsbaner, dels for at gøre plads til den nyrestaurerede bane Train, dels for at give Nuke en grafisk overhaling. Den nye udgave af banen blev lanceret tidligere i år, og placeret i turneringspuljen efter MLG Columbus Major-mesterskabet i april.

De fleste ligaer og events valgte i midlertid at holde fast i den banepulje, der var aktuel da deres ligaer og kvalifikationsrunder gik i gang, så Minor-turneringerne der leder op til ESL One Cologne er første gang Nuke er i spil på højeste niveau.

Counter-Strike: Global Offensive

Den nye udgave af Nuke fik en hård medfart fra de professionelle spillere, da den først blev introduceret, men MLG Americas Minor-turneringen har fået endnu flere problemer med banen frem i dagens lys. Det største af dem er, at Terrorist-holdene kan placere deres bombe på toppen af siloen ved B-bombesitet. Det er en placering, der er særdeles svær for det forsvarende Counter-Terrorist-hold at nå, og tvinger dem kort sagt til at løbe rundt om hele området, hvis de kommer fra en af de lave indgange til rummet. Dette klip fra finalen mellem OpTic og Tempo Storm viser problemet med al tydelighed.

Andre steder på banen er der stadig problemer med billedhastigheden, som det er blevet nævnt før, og det dur ikke i et spil hvor pro-spillerne helst skal have 300 billedopdateringer i sekundet.

Til trods for problemerne ved Nuke endte OpTic Gaming med at vinde finalen over de brasilianske stjerneskud fra Tempo Storm. Det er det første rigtigt bemærkelsesværdige resultat for holdet. Taget i betragtning hvilken kaliber hold, der udgjorde resten af feltet, så er det nok for tidligt at sige noget om hvordan de ligger i forhold til resten af de amerikanske hold - men samtidigt er det nok til at man bør holde øje med dem fremover.

Fordi OpTic og Tempo Storm har taget top 2-placeringen ved Minor-turneringen, har de sikret sig plads i kvalifikationsturneringen til ESL One Cologne. Her skal de møde top 2-holdene fra de øvrige Minor-turneringer i Europa, Asien og CIS-regionen, samt de otte bundhold fra sidste Major, MLG Columbus.

Holdlisten til ESL One Cologne-kvalifikationen er derfor således:

Bundholdene fra MLG Columbus:
Gambit Gaming
FaZe Clan
G2 Esports
Mousesports
Splyce
EnVyUs
FlipSid3 Tactics
Cloud 9

Top 2-holdene fra Minor-turneringer:
Optic Gaming
Tempo Storm
TyLoo
Renegades
FLuffy Gangsters
Team Empire
Team Dignitas
HellRaisers

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold