Dansk
Gamereactor
esports

Riot smider tre hold ud fra professional League of Legends

Renegades, Team Dragon Knights og Team Impulse har alle brudt adskillige regler og bliver bandlyst fra professionel LOL. Nu må holdene sælge deres hold-licenser.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom alle de professionelle League of Legends-ligaer i øjeblikket er uden for sæson, så var i går en begivenhedsrig dag i den nordamerikanske liga.

Riot Games, der udvikler League of Legends og driver de professionelle ligaer i Europa og USA, fældede i går dom over tre amerikanske hold. Og kort sagt har alle tre holdorganisationer fået sparket, og må ikke længere deltage i officielle ligaer.

Riot har stramme regler for holdene i deres ligaer omkring holdejerskab, spillerkontrakter, lønudbetalinger, spillerkøb og meget mere, og det er disse regler alle tre hold har brudt.

Det første af de tre hold er Renegades. Sidste år gav Riot holdets daværende medejer, Chris Badawi, et års suspendering for at prøve at snuppe spillere fra andre hold. Det betød at han måtte sælge sin andel af holdet, og var helt udelukket fra holdets ledelse og drift. Nu har Riot så opdaget at Badawi har haft en aftale med den nuværende ejer, Christopher "MonteCristo" Mykles, om at købe sin ejerandel tilbage, så snart suspenderingen udløber. Men Riot ser den slags aftaler som de-facto ejerskab, og den går ikke. Derfor er Badawi nu blevet permanent udelukket fra at have noget som helst med professionelle League of Legends-hold at gøre, mens Mykles er udelukket et år.

Mykles arbejder i øvrigt som engelsksproget kommentator i den koreanske LCK-liga og medvirker også ved internationale turneringer til VM. Og det må han gerne blive ved med, siger Riot, da det ikke har noget med holdejerskab at gøre.

Badawi er også anklaget for at blande sig i holdets daglige drift, at konfrontere spillere, og misligholde udbetalinger og kontrakter.

Riot smider tre hold ud fra professional League of Legends
Renegades vandt mange fans' hjerter, da de spillede sig vej fra bunden, gennem Challenger-divisionen og hele vejen til LCS. Men nu er eventyret slut, og de er dømt permanent ude af professionel League of Legends. Foto: Riot Games. // Photo: Riot Games

Dernæst har vi Team Dragon Knights, eller TDK. Renegades og TDK lavede en større spillerhandel tidligere på året, men efter handlen var flere af de berørte spillere åbenbart stadig på kontrakt med deres gamle hold, og fik også betalt deres løn derfra. Det havde holdene skjult for Riot, hvilket er imod reglerne. Og derfor er ejerne af TDK, Chris Shim og Sean Shim, blevet udelukket fra Riots ligaer på ubestemt tid.

Sidst men ikke mindst har Team Impulse ikke betalt sine spillere til tiden, og havde heller ikke skrevet kontrakt med en eneste af deres spillere for 2016-sæsonen - til trods for at spillerne altså aktivt spillede for holdet. Derfor har organisationen fået sparket af Riot.

Hvor efterlader det så spillerne og deres hold? Ejerne af Renegades og Team Impulse er tvunget til at sælge deres holdlicenser og pladser i LCS-ligaen, mens TDK skal sælge deres plads i Challenger-divisionen (hvis LCS er den amerikanske Superliga, er Challenger deres 1. division, sådan kort sagt).

Disse holdpladser er ganske værdifulde. Sidste år var Team Dignitas nødt til at sælge deres hold i den europæiske LCS-liga, og der lød budene angiveligt på over $500.000 - eller mere end 3 millioner kroner. Priserne i den amerikanske liga forventes at være endnu højere.

Det er op til de nye holdejere om de vil beholde spillerne fra Renegades, TDK og Impulse, men det står dem også frit for at bygge helt nye hold op. Men eftersom de fleste spillerkontrakter først udløber når VM er overstået sidst på efteråret, er der nok ikke mange ledige spillere på transfermarkedet lige nu.

Riot har sat en tidsfrist for de tre hold, og kræver at de har solgt deres licenser senest den 18. maj.

Riot smider tre hold ud fra professional League of Legends
Team Impulse "glemte" åbenbart at skrive kontrakter med deres spillere, og det finder Riot sig ikke i. Foto: Riot Games. // Photo: Riot Games


Indlæser mere indhold