Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder
Fortnite

Epic Games får serveret historisk høj bøde fra FTC på $540 millioner

De straffes for alt for sløsede privatlivsindstillinger i Fortnite, og for at "narre" børn til at bruge rigtige penge i spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Fornite har været blandt verdens absolut største spil i en længere årrække efterhånden, og i flere omgange er spillet da også blevet anklaget for at være mere insisterende på at spillerne skal bruge penge, og for at manipulere særligt børn, som udgør en betragteligt del af det samlede antal faste brugere, til at gøre det samme.

Og nu har folkene bag spillet, Epic Games, fået serveret en bøde af historiske proportioner af den amerikanske Federal Trade Commission, eller FTC, for netop at "narre" børn til at bruge penge i Fortnite, og desuden også for at være sløset med spillets centrale privatlivsindstillinger.

Mere specifikt skal Epic Games betale en bøde på $275 millioner for at overtræde "children's privacy laws", og $245 milloner i refunderinger for købet af V-Bucks, som er sket ved at bevidst manipulere og vildlede yngre spillere.

Bøden udstedes specifikt fordi Epic Games er fundet skyldige i at have "violated the Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) and deployed design tricks, known as dark patterns, to dupe millions of players into making unintentional purchases."

I en opfølgende a pressemeddelelse siger FTC-chef Lina Khan, at Epic har brugt "privacy-invasive default settings", og beskylder dem desuden for at have brugt såkaldte "dark patterns" til at sikre flere køb af V-Bucks fra intetanende børn. Helt frem til 2018 krævede det eksempelvis ingen form for bekræftelse at købe V-Bucks - det kunne vitterligt gøres ved at trykke på en enkelt knap fra den centrale brugerflade. Ydermere siger Khan at de "purposefully obscured cancel and refund features to make them more difficult to find."

Den her bøde er den største FTC nogensinde har udstedt siden 1914.

Fortnite

Relaterede tekster

FortniteScore

Fortnite

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

98% af jordens befolkning er forsvundet her henover sommeren, og du kan læse med i det følgende, og lære hvordan vores hånd-tamme forsker Sebastian har grebet den situation an i spillet Fortnite.Indlæser mere indhold