Dansk
Gamereactor
artikler

En knægt, fugle og flyvende grise

Emil tog pulsen på to danske udvikleres titler til PlayStation 3, iPhone og iPad.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er ikke til at se det hvis man ikke lige ved det. Men den murstensrøde facade, cirka 2 minutter fra Hvidovre station, er Panvisions danske hovedkvarter. Panvision er en af de største distributører af spil og film i norden, og jeg er sammen med andre repræsentanter fra den danske spilpresse blevet inviteret til at se nærmere på to titler: Pigs in Trees til iPad og Max & the Magic Marker til PS3.

Efter en pæn og rar modtagelse, bliver undertegnede straks placeret foran en iPad hvor Pigs in Trees skal testes. Spillet er udviklet af Tactile Entertainment, der tidligere har udviklet Pocket Monsters og Crazy Test, et af de mest skøre spil der findes på App Store (tænk Wario Ware med flere æsler). Men tiden er som sagt til at teste, og testet bliver der.

I Pigs in Trees er præmissen ganske simpel. Man indtager rollen som en gris, der som en anden Rød Baron har forskanset sig i et dejligt træ sammen med sit trofaste dobbeltdækkerfly. Freden er dog kortvarig, da fuglene jo er på rov og det ganske nydelige træ må stå sin test mod skadedyrene. Heldigvis er vores flyvende gris bevæbnet til tænderne, så man kan give et modspil til de flyvende kombattanter.

En knægt, fugle og flyvende grise
Dette er en annonce:

I sin form og udtryk er det nærliggende at sammenligne med Axe in Face ikke mindst i forhold til styring, hvor eneste nævneværdig forskel her er at det, og her fristes man til at sige selvfølgelig, spiller spillet i et fugleperspektiv.

Man spiller simpelthen ved at trække en linje med sin gris mod de flyvende krager og spætter, hvorefter de bliver skudt ned pr. automatik. Udfordringen bliver så i starten, at se om man ikke kan lave en stor fed combo score ved at time sine angreb rigtigt. Senere i spillet bliver det en hel del sværere, da fjenderne bliver noget hårdere at nedkæmpe, samtidig med at man skal undgå tordenskyer og miner.

En knægt, fugle og flyvende griseEn knægt, fugle og flyvende grise

De sidste baner opper sværhedsgraden yderligere, men heldigvis bliver man jævnligt beriget med nogle herlige power ups. Der er alt lige fra et ekstra luftangreb man kan indkalde, til en kasse fyrværkeri der eksploderer alt i en tæt radius af ens træ. Dette gør en hel del for at balancere og strukturere sværhedsgraden, så det ikke fremstår umuligt, og vigtigst af alt er man simpelthen nødsaget til at bruge de pågældende power ups, for ikke at bliver overrumplet.

Dette er en annonce:

Herligt, hyggeligt og i det store hele ganske fint.

Efter en behagelig frokost, hvor der bliver hygget og sladret lidt internt, er tiden nu kommet til at prøve kræfter med Press Plays titel Max & the Magic Marker, som i skrivende stund er på vej som download titel til PSN.

Spillet udkom oprindeligt udelukkende som download titel på Nintendos Wiiware, men spillet blev en så stor success på den lille hvide konsol, at det også er at finde på både Windows 7, iPad & iPhone, og nu snart på PS3.

Man spiller her som Max, der en dag får fingrene i en magisk tusch, og ved et uheld kommer til at tegne et monster, der ødelægger alt på sin vej i de tegninger Max selv har tegnet. Dette kan Max jo selvfølgelig ikke leve med, og tegner derfor sig selv ind i tegningerne med den magiske tusch. Her bliver udfordringen så at klare de forskellige baner ved at bruge list, og tegnede streger. Et eksempel kunne være at man skal tegne en stor kasse til at stå på for at komme højere op, eller en bold rundt om sig selv for at beskytte en mod vind og vejr.

En knægt, fugle og flyvende grise

Grundlæggende er det helt det samme spil som vi så på Wii, men der er dog også kommet en anelse nyt til. Den største og helt store innovation, er at man nu kan kontrollere Max ved hjælp af Move og dette fungerer (nøjagtig som touch på iPad) rigtigt godt!

Ligesom på Wii, er den ene controller forbeholdt Max og hans bevægelse på de sirlige 2D baner, imens den anden controller fungerer som tuschen, man bruger til at tegne objekter på banen med.

En knægt, fugle og flyvende griseEn knægt, fugle og flyvende grise

Det der er priværdigt og som Press Play skal have ros for, er at lave et interface til styringen, der fungerer langt mere naturligt end med en almindelig controller. Ved skiftet til Dualshock, må jeg i hvert fald erkende at styringen bliver væsentligt mere rigid og kedelig end med Move, og det er jo altid et godt tegn.

Uanset styringsmodel, er Max & The Magic Marker dog en rigtig fin lille titel og alene det faktum, at man kommer til at bruge hovedet væsentligt for at gennemføre spillet, gør det værd at prøve kræfter med og ophæver samtidig førstehåndsindtrykket af at det "blot" er et børnespil.

En knægt, fugle og flyvende grise

Det var nu blevet tid for mig, til at bevæge mig ud og solskinnet, men denne gang med opløftet pande og glæde over at der til stadighed bliver lavet kvalitetsspil i denne ellers ret nedprioriterede spilnation. Dejligt at se danske udviklere tage kampen op.

I skrivende stund er Pigs in Trees udkommet på App store, hvor det kan købes for den nette sum af 6 dkr (også til iPad er prisen lav lige nu).

Direkte links:

Max & The Magic Marker er lige på trapperne til PSN og dermed PlayStation 3, men allerede ude på et hav af formater.

Max til iPad

Max til iPhone

Pigs in Trees til iPad

Pigs in Trees til iPhone



Indlæser mere indhold