Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Elgato HD60 X

Elgato gør det igen med et capture card der kan det hele.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Elgato har godt nok for alvor udvidet deres produktportefolie de senste år, men det betyder ikke at deres rødder ikke sidder dybtrodfæstet i gameplay-optagelser via såkaldte capture cards. Det er her at virksomheden først slog deres folder, og det er fortsat her hvor de er er det mest populære blandt både glade amatører og semi-professionelle der ønsker at bruge mere tid på optagelse og produktion.

HQ

Nu introducerer de et nyt et af slagsen, HD60 X, der står til at udskifte den udgående HD60 S+, der blev introduceret for tre år siden, cirka. Her tilbydes der 4K/60fps med HDR-implementering via passthrough, og optagelse i 1080p/60fps (igen med HDR). Ydermere reklamerer de med at denne nye model langt om længe primært er optimeret til PlayStation 5 og Xbox Series.

Elgato HD60 X

Det er dog vigtigt at forstå, fra start af, at X'eren har meget, som i rigtig meget, til fælles med den udgående S+. Den ser dog anderledes ud, selvom at mange måske stadig øjeblikkeligt vil identificere den som en anonym, lille og let plastikkasse. Den er mere kantet, som er... anderledes, men måske endnu vigtigere sidder alle indgangene nu bagpå, i stedet for et mix mellem foran og bagpå. Her finder vi HDMI-in, HDMI-out og naturligvis et 3.5mm TRS jack-input foran.

I forhold til selve passthrough-mulighederne, så tillader X'eren ukomprimeret 4:4:4 chroma sampling, som bør betyde at du simpelthen ikke rigtig kan se at du optager, eller streamer direkte, via et HD60 X som en slags mellemled. Den bruger USB 3.0-forbindelse, og er optimeret til blandt andet at tillade Variable Refresh-Rate. Med andre ord er vi her kommet langt de sidste par år.

Dette er en annonce:

Til streaming igennem passthrough understøtter HD60 X helt op til 4K/60fps (i SDR), og ønsker du HDR10, jamen så hedder den faktisk 4K/30fps. Elgato siger at 4K/60fps med HDR bør være muligt, men det fik vi bare ikke rigtig til at fungere. Tværtimod lod passthrough-teknologiens "sweet spot" til at være 1440p/120fps - det virkede dog også upåklageligt, og når nu der ingen komprimering er af selve signalet, så det lettere end nogensinde før at nyde spillet selv, alt imens du streamer det direkte videre.

Elgato HD60 X

Når du så optager, så er der naturligvis et væld af muligheder, og teknisk set tillades der 1080p/60fps med HDR10. Netop via VRR sikres det at der ikke er nær lige så meget tearing som hos konkurrerende capture cards. Naturligvis kræver alt det her at du selv, via 4K Capture Utility, selv finder en balance imellem opløsning, refresh-rate og til sidst også den bit-rate du er tilfreds med, og det kan alt sammen tilpasses på ret tilforladelig vis via førnævnte softwaresuite.

HD60 X er ret dyr, som i noget der ligner 1699 i skrivende stund, som er et lille hop i forhold til den udgående S+. Når det så er sagt, så er det svært at finde noget at brokke sig over her, og både passthrough- og capture-kvaliteten er direkte glimrende. At den så bare vejer 91 gram, og ikke gør meget væsen af sig hjælper kun.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold