Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Elgato Facecam

Måske det bedste webcam du kan købe lige nu

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Markedet for webcams er overfyldt, men med deres nye 1080p/60fps webcam ved navn "Facecam" må man sige at Elgato lige hopper en centimeter over de andre af en simpel årsag - billedkvalitet. 



Det hele centreres omkring en blænde f/2.4 linse kaldet Elgato Prime Lens, men den er så også voldsom, den består af otte elementer, og der er ikke mindre end 18 antireflektive coatings. Jeg kan så godt være i tvivl om det er så nødvendigt, og der er også et filter der fjerner eventuel infrarødt lys fra at forstyrre sensoren. Og så er linsen rent faktisk i glas. Der kan fokuseres fra 30-120 centimeter, og det burde være nok for de fleste. Den optager i 82 grader, og det tænker jeg passer fint ind i de fleste brug, ellers går det hurtigt ud over kvaliteten.



Der er ikke auto-fokus. Den er i stedet fikseret inden for et 90 centimeter interval. Jeg synes det fungerer glimrende, men vigtigere endnu, så gør det billedet knivskarpt direkte ud af kassen.

Dette er en annonce:
Elgato Facecam



Bag den sidder en Sony Starvis CMOS-sensor, den er ikke helt ny på markedet, faktisk kom den første Starvis i 2015, og der er en del forskellige varianter, men fælles for dem er evnen til gode optagelser i mørke, og langt de fleste er målrettet overvågning. Det gør dog også at optagelser i fuldt dagslys er en tand for, ja, lyse, men så er det jo godt at man kan justere på alt til den store guldmedalje, men faktisk er lukketiden det eneste man i det tilfælde behøver at skrue på. 



Der er et lille plastik-cover med til det, om det er privatlivsproblematikken eller om det er for at efterligne professionelle kamerarer ved jeg dog ikke. Der er ligeledes en smart plastikklampe med, og der monteres via standard kvarttommes gevind.


Der er også en ret voldsomt køleplade inde i kameraet, men udover en sensor der bliver varm skal den også køle - i hvert fald teoretisk set - en flash hukommelseschip, da man kan gemme direkte til kameraet samt en billedprocessor, der tillader næsten lige så mange indstillinger og kompenseringer som et rigtigt DSLR-kamera.

Dette er en annonce:



Det hele er forbundet med USB-C 3.0, men jeg oplevede dog en del problemer hvis jeg ikke brugte USB-C der sad direkte på bundkortet, 3.0 eller ej. 

Der er en ting der mangler; mikrofonen - og det er fuldt bevidst. Det her er ikke lavet til bedstemor Jensen, men til dem der faktisk går efter noget der er lidt mere prof, og dermed også har investeret i en rigtig mikrofon i stedet for at bruge noget indbygget skrammel. Hatten af for at tone rent flag - hvis du køber et webcam på det her niveau, så er jeg enig med Elgato i at man nok også har købt en separat mikrofon.

Elgato Facecam



Min eneste irritation er at man reelt starter ud med at installere hele tre stykker software. Det er for meget, alt burde være i en driver, og intet andet. Til gengæld er der er indbygget automatisk skyggekorrektion og støjminimering. 

Der er gode muligheder for at lade kamera og software styre det hele, det vil faktisk nok være fornuftigt for mange, men hvis man selv vil styre fokus, lys, farvemætning, kontrast, lukkehastighed og lignende, så er der rigeligt at gå amok i. 

Prisen på 1500 kroner kan måske synes høj, men for fantastisk billedkvalitet og 60fps, der er man nød til at betale lidt ekstra. Det er også nødvendigt hvis man - i ægte Apple stil - gerne vil gå all-in på Elgato.

Så læner vi os bare tilbage og venter i angst på hvad 4K-versionen kommer til at koste. 


09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Elgato Facecam

Elgato Facecam

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Måske det bedste webcam du kan købe lige nu



Indlæser mere indhold