Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Ecovacs Deebot Ozmo N8 Pro+

Robotstøvsugere er bare kommet så sindssygt langt de sidste par år, og det her er den bedste hidtil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der findes måske ikke noget klarere, og mere lysende, eksempel på teknologiens utroligt nære plads i vores hverdag, end robotstøvsugerens indtog i de danske, og de udenlandske, hjem. Et koncept der bare for nogle år siden virkede så fremmed, at det lige så godt kunne være science-fiction, er på kort tid blevet dagligdag, og der findes efterhånden et utal af modeller på markedet, der kæmper om forbrugernes gunst.

HQ

Ligesom andre produktkategorier er der i samme ombæring opstået segmenter, inddelt af pris naturligvis, og det er nu muligt at få en mere luksuriøs alsidig model for adskillige tusinde kroner mere end de mere skrabede, budgetvenlige udgaver.

Men hvis nu man ønsker sig en robotstøvsuger, der virkelig udlever drømmen om en elektronisk butler, der stort set uden indblanding fra dig selv, støvsuger dit hjem, og sågar, om ikke andet i overført forstand, tager skraldet med sig ud - så bliver du nødt til at anskaffe dig en Deebot N8 Pro+, længere er den ikke.

Lad os lige kort starte med, hvorfor N8 Pro+ fortjener en så farverig beskrivelse, og det er fordi at der her tilføjes et afgørende led i rengøringsarbejdet. Ligesom alle andre robotstøvsugere har støvsugeren en base, hvortil den vender hjem når dagens dont er passet og plejet, men indbygget i denne base er en skraldespand. Idet N8 Pro+ ankommer i basen, så meddeler den, i et passende køligt tonefald, at den nu tømmer sin eget kammer for støv og snavs, og takket være en dedikeret motor blæses det her ind i den indbyggede skraldespand, der udstyres med en standardiseret støvsugerpose.

Ecovacs Deebot Ozmo N8 Pro+Ecovacs Deebot Ozmo N8 Pro+
Dette er en annonce:

Naturligvis er der basal vedligeholdelse, såsom at fjerne lange hår (hvis man befinder sig i en husstand med dem), fra støvsugerens bund, og du skal da også skifte støvsugerpose en gang imellem, men i forhold til at implementere en mere helstøbt automatisering af rengøringen i hjemmet, så gør skraldespanden en markant forskel. Så jo, der er vedligeholdelse, og hjemme hos os skal den nok på hovedet og renses efter cirka hvad tredje hovedrengøring, men det er nu vildt hvor langt de her støvsugere er kommet på bare få år.

Så hvordan ser sådan en rengøring ud? Jo, via applikationen skal N8 Pro+ først og fremmest lave et kort. Det er stadig en lidt besværlig proces, men det kræver på sin vis at den bruger sit radaranlæg til at lave et detaljeret scan af din bolig. Den kører ind og ud af rummene, og kortlægger forhindringer, vægge, døråbninger og besværligt terræn (såsom et uldent gulvtæppe). Når den er færdig, så har du et kort lig det du ser under denne tekstparagraf. Herfra er det faktisk såre simpelt at igangsætte en rengøring. Applikationen giver dig et hav af muligheder for forskellige former for rengøring, inklusiv gulvvask, men ét styks "Smart Cleaning" giver dig en bred rengøring af hele det scannede område. Deebot siger, fra sin skraldspandsstander, "starting cleaning", og så fortsætter den til den er færdig.

I forhold til batteriet har vores testenhed rengjort cirka 95 kvadratmeter, og brugte cirka 30% på den tur, dog efter en række optimeringer, som den selv implementerer løbende, når den kender huset bedre. Det må siges at være rigeligt, og det indebærer desuden et enkelt rum med væg-til-væg tæpper, hvor frekvensen og sugeevenen skrues gevaldigt op.

Du kan følge støvsugeren live via Ecovacs-applikationen, som i øvrigt er overraskende glimrende, og den efterlader også en specifik streg, så du kan se præcis hvor den har kørt når rengøringen til sidst er færdig. Den indikerer så "cleaning complete, returning to charge", hvorefter den navigerer hjem til standeren, hvorefter en motor presset alt det samlede støv ind i støvsugerposen.

Dette er en annonce:
Ecovacs Deebot Ozmo N8 Pro+Ecovacs Deebot Ozmo N8 Pro+
Ja, jeg beklager selvfølgelig navnet. Men det var Klaras idé.

Alt det her er bare for at sige, at selvom det med en robotstøvsuger kan virke så besværligt, at det reelt set ikke sparer noget tid sammenlignet med eksempelvis en Dyson, men i løbet af tid vi herhjemme har tilbragt med Deebot N8 Pro+, så er tilfældet noget helt andet. Uden at overdrive har vi ikke samlet en konventionel støvsuger op siden vi modtog N8'eren, og selv uheld, som et smadret glas, blev klaret via robotten.

Det skal dog siges, at vi i starten havde svært ved at hustræne den til at klatre over de dørkarme der er i vores hus i Jyllinge. De er ikke høje, synes vi, men åbenbart høje nok til i første omgang at blive scannet som værende blokerende objekter. Det krævede flere omgange, og et tæppe oven på. Hvis du oplever det samme, så frygt ej. Ved netop at lægge et tæppe over hustrænede vi Deebot til at vide, at den godt kunne komme over de her karme, og til sidst kunne den uden hjælp. Det lyder så sindssygt og Blade Runner-agtigt at beskrive den som et husdyr, men det er mere for at slå fast, at det her har været den eneste reelle hæk vi løb ind i under installation og brug.

Den er dyr, cirka 5000 kroner, men den er ikke meget dyrere end en Dyson V11, og det gør den særdeles attraktiv. Den er fantastisk konstrueret, har en responsiv applikation, og Deebot har uden tvivl været dygtige til at eliminere de små begrænsninger eller irritationsmomenter der opstår gennem brug. Det har været en transformativ oplevelse.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold