Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
EA Sports PGA Tour

EA Sports PGA Tour

Det er Masters weekend, men hvorfor se golf, når du selv kan svinge køllen?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Solen skinner, blomsterne er begyndt at blomstre, og det er en lang ferieweekend. Man kan bogstavelig talt ikke ønske sig en bedre måde at opleve den årlige Masters-golfturnering på... indendørs og ved at spille EA Sports PGA Tour. Ja, selv om den egentlige begivenhed finder sted i denne weekend, er golfspillere uden tvivl mere interesserede i EA's tilbagevenden til golfvideospilverdenen med det enkelt navngivne EA Sports PGA Tour.

Og det er ganske enkelt værd at glæde sig til, hvis du er golffan. Misforstå mig ikke, EA Sports PGA Tour er ikke perfekt og har sine problemer (jeg kommer til dem om lidt), men generelt set er det et meget kompetent golfspil, som forstærkes af den vel nok bedste baneliste, du kan ønske dig.

EA har i lang tid gjort opmærksom på, at dette spil er "hjemstedet for Majors", og det er der en meget god grund til. Majors udgør de mest krævende og eftertragtede golfturneringer i hele verden og byder blandt andet på det ikoniske og eksklusive Augusta National, det historiske St. Andrews, det solrige Southern Hills og en samling af 30 andre ikke-eksklusive baner, der udgør den bredere PGA Tour, såsom det naturskønne Pebble Beach, det støjende TPC Scottsdale, det udfordrende Riviera Country Club, ja jeg kunne blive ved. Hver gang du går på tee på et af disse steder, kan du ikke undgå at føle historiens vingesus, bare ved at være til stede - noget som kommentatorerne er med til at løfte takket være tonsvis af informative bidder, der dykker ned i golfhistorien og hjælper dig med dit spil - og da banerne alle er meget fint udformet, excellerer spillet også virkelig med at levere på udfordringen ved at mestre en bane på PGA Tour-niveau.

Dette er en annonce:
EA Sports PGA Tour
EA Sports PGA TourEA Sports PGA TourEA Sports PGA Tour

Da hver bane er blevet udformet ved hjælp af fotogrammetri og andre smarte teknikker til ekstremt nøjagtigt at genskabe dem digitalt, føles hver bane virkelig ægte. De fine ujævnheder på hver green på hvert hul er en udfordring, der skal overvindes, de enkelte grene på træerne udgør yderligere forhindring, og fairwayens vinkling og placeringen af bunkere gør, at det kan blive en katastrofe, hvis hele retningen på et sving med en driver går galt. Stemningen på hver bane er også fremragende, med levende og indviklet placeret flora, bække, floder eller havområder og et massivt publikum, der følger dig rundt i hver turnering og skriger og råber, mens de hepper. Man kan godt se, hvorfor EA valgte at forlade sidste generations konsoller for dette spil, da det er de finere detaljer, der gør, at EA Sports PGA Tour skiller sig ud, selv om EA's sportsudviklere stadig ikke kan finde ud af at animere et menneskes ansigt, om deres liv så afhang af det. Uden at overdrive er menneskene skræmmende, selv om FIFA-, Madden- og F1-fans alle er meget bekendt med dette.

Dertil kommer selve gameplayet, som har en behagelig variation af dybde og enkelthed. Hvis du bare vil spille lidt golf, kan du ignorere alle de virkelig komplekse slagtyper og RPG-systemer og bare spille ni huller for at se, hvor langt under par du kan komme. Alternativt, hvis dybden begejstrer dig, kan du se på at udforske de forskellige måder at slå en bold ned ad fairway eller at smide den på green fra første cut.

Dette er en annonce:

Den rene gameplay-side af tingene kan være meget svær at pakke ud og mestre (jeg vil ikke benægte, at den klodsede analoge-stick-golf-svingmekanik har frustreret mig utallige gange, især ved korte chipshots, hvor det ærligt talt er alt for nemt at smække bolden ud i stratosfæren), og det vil kræve en hel klassisk "trial and error", før du begynder at forstå, hvordan det virkelig fungerer. Man kan argumentere for, at tutorial-systemet ikke rigtig hjælper med at lære spillerne meget, selv om det er derfor, EA har bagt forskellige coaching- og sponsorudfordringer ind for at hjælpe med at mestre nye slagtyper og de finere mekanikker ved at være en PGA Tour-golfspiller, som hver især vil belønne med erfaring, der bidrager til at blive højere i niveau og dermed erhverve flere point til at forbedre din golfspiller.

På RPG-siden er Career-tilstanden, hvor dette er mest udbredt, fremragende. Det handler simpelthen om at gøre det bedste du kan i de enkelte turneringer gennem en PGA Tour-sæson, alt sammen for at forbedre din globale rangering og for at stige i niveau, så du kan bruge point til at forbedre din egen golfspillers styrke, færdigheder på greenen og andre mindre områder, der knytter sig til disse bredere kategorier, eksempelvis nøjagtighed eller kontrol, når du bruger wedges og andre køller til det kortere spil. Det er et system, der virkelig giver dig mulighed for at se forbedringer turnering for turnering, da du i starten af din karriere vil kæmpe for at komme i top 250 på ranglisten og for at putte en bold præcist over syv fod, men når du når Augusta et par måneder inde i sæsonen, er det let at putte 10 fod, og du vil allerede være i top 150 eller bedre på den globale rangliste.

Jeg vil sige, at jeg er mindre imponeret over tilpasningspakken, da den for det meste er bundet til mikrotransaktioner. Mens du ikke kan forbedre din golfspiller ved eksempelvis at købe en bedre kølle med rigtige penge, kan du købe Specs for at forbedre visse egenskaber ved en kølle eller en slagtype samt Tickets for at deltage i turneringer. Det faktum, at det at få en ny kosmetisk kitbag tilsyneladende primært er bundet til rigtige penge, gør mig skuffet og efterlader mig uden måder at opdatere og ændre min golfspillers udseende på. Ikke at jeg er en stor fanatiker når det gælder kosmetik og udseende, men flere muligheder, der ikke er bundet til premiumvaluta og endda lejlighedsvis (og utroligt nok) loot boxes, ville være en massiv forbedring.

Ligeledes kræver spillet tilsyneladende, at du skal logge ind på EA's servere for at få adgang til de fleste spilmodes, herunder Career. Jeg afskyr dette ærligt talt og forstår ikke, hvorfor jeg skulle forbinde en PlayStation Network-konto med EA's kontosystemer for blot at kunne spille 75 % af EA Sports PGA Tour.

Åh, og mens jeg raser, så lad mig tage sigte på menuerne og brugergrænsefladerne i spillet, som helt ærligt er træge, unødvendigt komplekse og frustrerende at bruge. Selve menuerne kræver alt for mange knapper for at komme nogen steder af betydning, og så kræver forsøget på at få en bedre vinkel på et slag ved at flytte kameraet, når man er på banen, en så fin grad af fokus og dygtighed, at jeg i sidste ende foretrækker bare at "eyeballe" det ved blot at bruge oplysningerne fra hvor min golfspiller står, på trods af at dette er et spil og ikke den virkelige verden, og det burde ikke være et krav.

EA Sports PGA Tour
EA Sports PGA TourEA Sports PGA Tour

Når alt er sagt og gjort er EA Sports PGA Tours variation af spilmodes virkelig imponerende. Udover Career, der handler om at blive den ultimative golfspiller, og Quick Play, hvor du kan kaste dig ud i en samling af lidt forskellige kampstilarter (for eksempel Best Ball, der sætter to hold af to mod hinanden, eller Skins, hvor golfspillere konkurrerer om penge i spillet på enkelt basis), er der også den uklassificerede multiplayer i Social, den simultane online action i Competitive, hvor du kan se, hvordan dine rivaler klarer sig i realtid som spøgelser på banen, den rangordnede Tournaments-tilstand for det mest udfordrende onlinespil, og hvis dette ikke er nok, ser Private Matches og Challenges ud til at bringe måder at skabe dine egne turneringer og forbedre dine færdigheder på.

Selv om der også er et par mærkelige og usædvanlige fejl, der plager spillet, for eksempel visse situationer der faktisk ændrer farven på din golfspillers hår, er EA Sports PGA Tour generelt set et sjovt og underholdende golfspil, der udmærker sig på de steder, der betyder mest; gameplayet, banerne og oplevelsen. Hvis du leder efter en måde at fordoble golfspillet på i denne Masters-weekend, så er EA Sports PGA Tour en god titel at tage et kig på, men spar dig selv for skuffelser og hold dig fra Store-fanen.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Solid gameplay hele vejen igennem, fantastisk liste af baner, baner føles stadig realistiske, fed grafik, godt RPG-system.
-
Kræver forbindelse til EA-servere det meste af titlen, tilpasning er låst bag mikrotransaktioner, mikrotransaktioner påvirker gameplay, dårlig UI.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
EA Sports PGA TourScore

EA Sports PGA Tour

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Det er Masters weekend, men hvorfor se golf, når du selv kan svinge køllen?Indlæser mere indhold